Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy



































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 45 46 47 ... 92 93 94
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Anonymous - Sb marca 26, 2011 02:17 AM, sirwit713 - Pn kwiet 03, 2011 12:43 PM, Doman - Wt May 03, 2011 12:56 PM, sugai - Wt lut 07, 2012 12:24 AM, wujass - Pt czerw 08, 2012 11:28 AM
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8621
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 04, 2012 11:21 AM
Reply with quote

Pogodyn wrote:
Czy gdzieś w zasadach istnieje - zasada , przedmiot który pernamentnie wyklucza działanie alkoholizmu ?
Nie. Ale przydają się przedmioty pozwalające na przerzuty testów.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pogodyn
Przytomny
Przytomny

Pogodyn

Offline

Joined: lut 10, 2012
Posts: 79

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 04, 2012 11:40 AM
Reply with quote

Ok , dzięki , no przedmioty - to musze kasy dozbierać , jak narazie to bidny strasznie jestem... Very Happy

Back to top
View user's profile
zer00
Śniący
Śniący

zer00

Offline

Joined: lut 22, 2012
Posts: 26
Filia Pomorska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt marca 06, 2012 01:52 PM
Reply with quote

Jak dokładnie wygląda modłów kapłańskich? Czary te wchodzą jako zaklęte automatycznie na określonym poziomie, czy coś się rzuca? Dzięki Smile

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8621
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt marca 06, 2012 01:57 PM
Reply with quote

zer00 wrote:
Jak dokładnie wygląda modłów kapłańskich? Czary te wchodzą jako zaklęte automatycznie na określonym poziomie, czy coś się rzuca? Dzięki Smile

Tak. Modlitwy działają jak zaklęte czary:

Quote::
Modlitwy:
Kapłani otrzymują od swego boga niezwykłe moce, którymi razić mogą swych wrogów w bitwie. W fazie magii kapłani, o ile nie Uciekają!, nie zostali Oszołomieni! lub Powaleni!, w fazie ruchu nie wykonali biegu, a w fazie strzeleckiej nie użyli broni dystansowej, oraz nie opuścili stołu, mogą wznieść dwie różne modlitwy. Modlitwy działają tak samo jak zaklęte czary o poziomie mocy 5. O ile nie podano inaczej w ich opisie, można ich użyć w stosunku do samego kapłana, tudzież dowolnej postaci (bohatera lub stronnika) w odległości do 12” od kapłana. Pełną listę modlitw umieszczono w dalszej części rozdziału.

I tak samo jak zaklęte czary się je rozprasza:

Quote::
Zaklęte czary:
Przeciwnik może rozproszyć zaklęty czar, o ile uzyska wynik równy bądź większy niż podany Poziom Mocy, bądź też może się posłużyć zwojem rozproszenia w zwykły sposób. Przeciwko zaklętym czarom mogą zostać użyte również magiczne przedmioty, których działanie rozprasza bądź niszczy czary.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
zer00
Śniący
Śniący

zer00

Offline

Joined: lut 22, 2012
Posts: 26
Filia Pomorska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt marca 06, 2012 02:03 PM
Reply with quote

Przypuśćmy, że przeciwnik ma jedną kostkę do rozpraszania, a ja mam kapłana ze zdolnością "arcyprezbiter" (tudzież inkwizytora, który rzuca zaklęte czary na 7+). Czy przeciwnik jest w stanie rozproszyć taką modlitwę jedną kostką przy wyrzucie sześciu oczek, czy też "bonus" za szóstki liczy się dopiero przy rzuceniu minimum dwóch szóstek?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8621
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt marca 06, 2012 02:05 PM
Reply with quote

Musi być para 6. Jedną kostką (bez żadnych bonusów do rozpraszania) nie jest w stanie modlitwy o poziomie 7.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
zer00
Śniący
Śniący

zer00

Offline

Joined: lut 22, 2012
Posts: 26
Filia Pomorska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt marca 06, 2012 05:58 PM
Reply with quote

Czy w Warheim zwiadowcą może być wyłącznie niziołek? Zasugerował mnie spis umiejętności... czy jest możliwość dokooptowania sobie najemnego ostrza - zwiadowcy innej rasy? Widziałem ładny model Kislevitki, czy nawet Strażnika Ścieżek od leśnych elfów...

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8621
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt marca 06, 2012 06:04 PM
Reply with quote

zer00 wrote:
Czy w Warheim zwiadowcą może być wyłącznie niziołek? Zasugerował mnie spis umiejętności... czy jest możliwość dokooptowania sobie najemnego ostrza - zwiadowcy innej rasy? Widziałem ładny model Kislevitki, czy nawet Strażnika Ścieżek od leśnych elfów...
To, konkretne najemne ostrze jest Niziołkiem.

Jeśli chcesz, a twoi współgracze się zgodzą, to możesz zrobić sobie zwiadowcę innej rasy. Albo wystawiać ulubiony model na zasadach Niziołka.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
zer00
Śniący
Śniący

zer00

Offline

Joined: lut 22, 2012
Posts: 26
Filia Pomorska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Śr marca 07, 2012 06:08 PM
Reply with quote

Jak wygląda i czy jest możliwe strzelanie z dwóch broni (na myśl przychodzą mi wyłącznie pistolety) w Warheim? Są jakieś ujemne modyfikatory? Dzięki za informacje.

PS: sporo podpytuję, ale w podręczniku nie zawsze znajduję to, czego szukam, a on sam do najmniejszych nie należy Wink

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8621
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Śr marca 07, 2012 06:18 PM
Reply with quote

zer00 wrote:
Jak wygląda i czy jest możliwe strzelanie z dwóch broni (na myśl przychodzą mi wyłącznie pistolety) w Warheim? Są jakieś ujemne modyfikatory? Dzięki za informacje.

Żeby strzelić naraz z obu pistoletów, model musi znać umiejętność strzelecką rajtar:

Quote::
RAJTAR
Bohater jest doświadczonym strzelcem i z mistrzowską wprawą posługuję się wszelkiego rodzaju prochowymi pistoletami oraz pistoletami strzałkowymi. Model uzbrojony w dwa pistolety (dowolnego typu) może w fazie strzelania oddać strzał z obu pistoletów. Ponadto rajtar może strzelać z pistoletu w każdej turze ignorując zasadę wymaga przygotowania. W przypadku strzelania z pistoletów (dowolnego typu) z cechą oręża Xx – WYMAGA PRZYGOTOWANIA czas przeładowania broni prochowej zostaje skrócony o jedną turę.

Nie ma modyfikatorów ujemnych do testów.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Dulix
Przebudzony
Przebudzony

Dulix

Offline

Joined: stycz 15, 2012
Posts: 199
Location: Rzeszów
Filia Podkarpacka

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt marca 09, 2012 12:52 AM
Reply with quote

Czy stronnik może dostać PD za wykonanie zadania Krucjata?

Quote::
KRUCJATA
Aby zrealizować zadanie specjalne dowodzona przez gracza drużyna musi Wyłączyć z akcji! wrogi model podlegający zasadzie specjalnej DUCHOWNY. Po wypełnieniu zadania specjalnego należy pokazać przeciwnikowi kartę.

NAGRODA::
Model, który zrealizuje zadanie specjalne otrzymuje dodatkowe +1 PD.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8621
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt marca 09, 2012 12:55 AM
Reply with quote

Tak. Jeżeli zadanie wypełni stronnik, Punkty Doświadczenie otrzymuje cała grupa stronników.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Dulix
Przebudzony
Przebudzony

Dulix

Offline

Joined: stycz 15, 2012
Posts: 199
Location: Rzeszów
Filia Podkarpacka

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt marca 09, 2012 01:05 AM
Reply with quote

Jesteś gość Wink o tej porze taka szybka odpowiedź Smile dzięki Smile +1

Back to top
View user's profile
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1518
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt marca 09, 2012 08:10 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Tak. Jeżeli zadanie wypełni stronnik, Punkty Doświadczenie otrzymuje cała grupa stronników.

Nie czytałem jeszcze tak uważnie podręcznika więc moje pytanie o co kaman z tymi grupami stronników, jak się takowe tworzy itp?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8621
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt marca 09, 2012 09:23 AM
Reply with quote

Pepe wrote:
Nie czytałem jeszcze tak uważnie podręcznika więc moje pytanie o co kaman z tymi grupami stronników, jak się takowe tworzy itp?

Gdy wpisujesz stronników na Kartę Drużyny, możesz zdecydować, czy w jednym slocie wpisujesz jednego stronnika, dwóch, trzech, czterech albo pięciu.

Stronnicy wpisani w jeden slot na Karcie Drużyny tworzą grupę stronników liczącą od jednego do pięciu modeli reprezentujących postacie tego samego rodzaju. Modele należące do grupy stronników zdobywają tyle samo doświadczenia oraz nabywają te same rozwinięcia co ich towarzysze oraz muszą być tak samo wyekwipowani.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 45 46 47 ... 92 93 94
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 7, 8, 9 ]
126 quidamcorvus 9132 Re: Pytania i odpowied...
 Śr lip 31, 2019 09:22 AM 
Asmodian View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 3116 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 36611 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 03:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 135148 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 185321 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
13 %13 %13 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 171
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy