Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 65 66 67 ... 92 93 94
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Anonymous - Sb marca 26, 2011 01:17 AM, sirwit713 - Pn kwiet 03, 2011 12:43 PM, Doman - Wt May 03, 2011 12:56 PM, sugai - Pn lut 06, 2012 11:24 PM, wujass - Pt czerw 08, 2012 11:28 AM
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8186
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn lip 09, 2012 08:27 PM
Reply with quote

Cóż, w takim razie trzeba walczyć Wink


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Valantir
Przytomny
Przytomny

Valantir

Offline

Joined: marca 14, 2011
Posts: 91
Location: Mysłowice
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt lip 10, 2012 05:18 AM
Reply with quote

Módl się do bogów o furie możliwe ze mu pomoże Very Happy

Back to top
View user's profile
Pogodyn
Przytomny
Przytomny

Pogodyn

Offline

Joined: lut 10, 2012
Posts: 79

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt lip 10, 2012 09:10 AM
Reply with quote

Witam
Dwa pytanka
Pierwsze o rydwan - jeżeli rydwan uciekał i został dogoniony automatycznie jest traktowany jako model który odniósł obrażenia i schodzi z pola bitwy. W zasadach jest , że traktuemy go normalnie jako stronnika przy rzutach - ale jak ? - wykonuje jeden rzut na wszystko , czy osobno na każdego członka załogi i sam rydwan, bo jakoś nic nie znalazłem na ten temat.

I drugie - stronnicy - GORY - nie mają w uzbrojeniu opcji miecz - tak ma być czy to pomyłka...

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8186
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt lip 10, 2012 03:47 PM
Reply with quote

1. Osobno rzucasz na machinę (czyli w tym przypadku rydwan):
Machiny a poważne obrażenia: wrote:

Modele machin, które zostały Wyłączone z akcji zostają bezpowrotnie zniszczone, jeśli w czasie rzutu K6 na poważne obrażenia, na kostce wypadnie wynik 1 lub 2. Wynik 3 lub 4 oznacza, że uszkodzenia są na tyle poważne, że ich naprawa zajmie trochę czasu a machina opuszcza kolejną potyczkę, zaś wynik 5+ oznacza, że uszkodzenia były powierzchowne i machina jest gotowa do następnej rozgrywki.
Osobno na woźnicę i zwierzęta pociągowe (te ostatnie traktowane są jak stronnicy).


2. Jeśli chodzi o Zbrojne stado Zwierzoludzi, to Gory-stronnicy nie mają dostępu do miecza.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pogodyn
Przytomny
Przytomny

Pogodyn

Offline

Joined: lut 10, 2012
Posts: 79

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt lip 10, 2012 06:28 PM
Reply with quote

Ok , dzięki , czyli woźnica i załogant dodatkowy który jest na rydwanie to dwa osobne rzuty.
Ale co mam zrobić z dzikami , jak mam do nich dokupić rydwan - za ile koron , a jeżeli nie moge to mam te dziki sprzedać , czy usunąć z karty drużyny o ile ich nie chce.
Pamiętam , że tusgory występuja chyba jako wierzchowce do kupienia , czyli teoretycznie moge posadzić bistmena na dziku?

I jeszcze jedno w którym dziale jest ten opis jaki mi przytoczyłeś bo odnaleść nie moge.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8186
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt lip 10, 2012 06:45 PM
Reply with quote

Rydwan można kupić jedynie ze zwierzętami pociągowymi - nie można kupić jedynie samej machiny.

Zwierzęta pociągowe można sprzedać, podobnie jak inny ekwipunek.

Tuskgory to zwierzęta pociągowe, nie podlegają zasadzie specjalnej wierzchowiec.

Rozdział XIII: Kampania, Poważne obrażenia.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pogodyn
Przytomny
Przytomny

Pogodyn

Offline

Joined: lut 10, 2012
Posts: 79

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt lip 10, 2012 09:01 PM
Reply with quote

Ok mam jasność.
Dzięki

Back to top
View user's profile
wujass
Przytomny
Przytomny

wujass

Offline

Joined: kwiet 19, 2012
Posts: 118

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn lip 16, 2012 01:27 PM
Reply with quote

Witam. Czy mogę posiadać kilkukrotnie tą samą mutację ,czy powinienem przerzucić wynik ,kiedy już ją posiadam ?


_________________
Jako żywo !
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8186
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn lip 16, 2012 05:21 PM
Reply with quote

wujass wrote:
Witam. Czy mogę posiadać kilkukrotnie tą samą mutację ,czy powinienem przerzucić wynik ,kiedy już ją posiadam ?

Stygmaty Chaosu, Losowanie mutacji: wrote:
Jeżeli w rezultacie rzutu wypadnie mutacja którą model już posiada, rzut należy powtarzać póki nie uzyska się innego wyniku. Każdą mutację można otrzymać tylko raz.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
wujass
Przytomny
Przytomny

wujass

Offline

Joined: kwiet 19, 2012
Posts: 118

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn lip 16, 2012 05:53 PM
Reply with quote

Dziękuję Smile


_________________
Jako żywo !
Back to top
View user's profile
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1465
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt lip 27, 2012 06:15 AM
Reply with quote

Grałem wczoraj w scenariusz 33 POLA BLOGIEJ ROZKOSZY i pozostał mi pewien niesmak po rozegraniu tego scenariusza. Czy nie uważasz QC, że samo dojście do budynku i jego splugawienie/zniszczenie powinno być takie łatwe? Gdyby nie to, że była burza i nie dało się latać zajęło to mojemu przeciwnikowi 4 czy pięć tur. Jakby nie było burzy to zrobiłby to w dwie tury.

Może żeby zniszczyć budynek czy też róg bo nie pamiętam co tam dokładnie pisało w scenariuszu trzeba zadać obrażenia? a nie tak podejść poczekać do następnej tury i już. Mój przeciwnik też był zresztą niezadowolony mimo, że wygrał. Zastanów się nad tym. Niech taki budynek ma 5Ż i WT6 albo więcej.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8186
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt lip 27, 2012 10:31 AM
Reply with quote

Róg jest delikatny stąd i łatwo go zniszczyć. Nie każdy magiczny przedmiot trzeba wrzucać do wulkanu Wink To scenariusz, który wymaga dobrego zaplanowania, szczęścia w kościach i pośpiechu.

A "łatwość" wynika stąd, że róg może zostać zniszczony jedynie przez model, który nie podlega zasadzie specjalnej NIEUMARŁY, ISTOTA ETERYCZNA, LEŚNY DUCH, DEMON oraz ODPORNOŚĆ NA PSYCHOLOGIĘ.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
krecik_77
Śniący
Śniący

krecik_77

Offline

Joined: lip 31, 2012
Posts: 25

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt lip 31, 2012 06:54 AM
Reply with quote

Po pierwszę - chciałem się przywitać, co niniejszym czynię.
Po drugie - chciałem podziękować za ogrom pracy włożonej w napisanie zasad, co pozwala mi na radowanie się uniwersum Warhammera w dalszym ciągu.
Po trzecie i najważniejsze - pytania skłoniły mnie do rejestracji konta. Oto one:
- Wiedźmie mydło figuruje w tabelce talizmanów dostępnych dla Khazadów, podczas gdy w opisie przedmiotu napisałeś, że jest dla nich niedostępne. Męska decyzja - pokurcze myją się czy nie? Cool
- To samo ze Splotem Uroku.
- Tylko jeden mechanizm na przedmiot można zaprojektować?
- W karcie "OKUP" napisałeś, że każdego "wyłączonego z akcji!" należy ograbić - co z "wyłączonym z akcji!" w walce, w której bierze udział więcej niż jeden wróg oraz takim odstrzelonym z broni dystansowej?
- Czy aby korzystać z wierzchowca, bohater musi mieć wykupioną umiejętność kawalerzysta, czy to po prostu jest dodatkowa możliwość "specjalizacji" konnej dająca przerzut testu jeździectwa?
- To samo z pilotażem.
- Czy inżynier/runesmith swoją szansę na wykucie/zbudowanie przedmiotu mogą zwiększyć jedynie poprzez: karty tarota/?wiedźmie mydło?/mechanizm(runę) szczęścia?
- Jak wybiorę szefem umiejętność rewelator to mam bonus już w tej fazie eksploracji czy dopiero po kolejnej potyczce?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8186
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt lip 31, 2012 07:39 AM
Reply with quote

krecik_77 wrote:
- Wiedźmie mydło figuruje w tabelce talizmanów dostępnych dla Khazadów, podczas gdy w opisie przedmiotu napisałeś, że jest dla nich niedostępne. Męska decyzja - pokurcze myją się czy nie? Cool
- To samo ze Splotem Uroku.
Nie myją, uroków też nie splatają. W tabelce powinno być:
TALIZMANY wrote:

Kitajski Gagat
Klejnot równowagi
Naszyjnik z Kamienia Fatum
Nefrytowy Lew
Ropuszy Kamień
Talizman Szczęścia

krecik_77 wrote:
- Tylko jeden mechanizm na przedmiot można zaprojektować?
Tak.

krecik_77 wrote:
- W karcie "OKUP" napisałeś, że każdego "wyłączonego z akcji!" należy ograbić - co z "wyłączonym z akcji!" w walce, w której bierze udział więcej niż jeden wróg oraz takim odstrzelonym z broni dystansowej?
Na tym polega trudność zadania. Trzeba ograbić każdego wyłączonego z akcji przeciwnika.

krecik_77 wrote:
- Czy aby korzystać z wierzchowca, bohater musi mieć wykupioną umiejętność kawalerzysta, czy to po prostu jest dodatkowa możliwość "specjalizacji" konnej dająca przerzut testu jeździectwa?
- To samo z pilotażem.
Tak jak napisałeś. Umiejętność nie jest wymagana. Znajomość zdolności pozwala na przerzut.

krecik_77 wrote:
- Czy inżynier/runesmith swoją szansę na wykucie/zbudowanie przedmiotu mogą zwiększyć jedynie poprzez: karty tarota/?wiedźmie mydło?/mechanizm(runę) szczęścia?
Tak

krecik_77 wrote:
- Jak wybiorę szefem umiejętność rewelator to mam bonus już w tej fazie eksploracji czy dopiero po kolejnej potyczce?
Dopiero od kolejnej potyczki.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pogodyn
Przytomny
Przytomny

Pogodyn

Offline

Joined: lut 10, 2012
Posts: 79

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt lip 31, 2012 08:52 AM
Reply with quote

Mam pytanko

W opisie przedmiotów magicznych u leśnych elfów występuje przedmiot o nazwie brosza nieśmiertelności - talizman , a opisie przedmiotów nie mogę tego odnaleść . Poproszę o pomoc.

Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 65 66 67 ... 92 93 94
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 3, 4, 5 ]
63 quidamcorvus 2778 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn grud 02, 2018 04:08 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2222 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 20806 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 89485 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 149061 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 167
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy