Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 75 76 77 ... 92 93 94
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Anonymous - Sb marca 26, 2011 01:17 AM, sirwit713 - Pn kwiet 03, 2011 12:43 PM, Doman - Wt May 03, 2011 12:56 PM, sugai - Pn lut 06, 2012 11:24 PM, wujass - Pt czerw 08, 2012 11:28 AM
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1468
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 06:23 AM
Reply with quote

A czy najemnicy mogą grabić.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8197
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 07:05 AM
Reply with quote

Pepe wrote:
A czy najemnicy mogą grabić.

A co jest napisane w podręczniku?

Grabież: wrote:

[...]
Model bohatera, który w fazie walki wręcz Wyłączy z akcji! wrogiego bohatera lub stronnika (ale nie Najemne Ostrze) może oszczędzić życie pokonanego w zamian za okup.

Wystarczy przeczytać opis zasady. Smile


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1468
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 07:39 AM
Reply with quote

A sorry, zapędziłem się Razz

Back to top
View user's profile
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 07:50 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Pepe wrote:
A czy najemnicy mogą grabić.

A co jest napisane w podręczniku?

Grabież: wrote:

[...]
Model bohatera, który w fazie walki wręcz Wyłączy z akcji! wrogiego bohatera lub stronnika (ale nie Najemne Ostrze) może oszczędzić życie pokonanego w zamian za okup.

Wystarczy przeczytać opis zasady. Smile

A czemu nie można ograbić najemnika? W ferworze walki racze sie nie patrzy komu sie sakiewke zakosi Twisted Evil

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8197
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 07:53 AM
Reply with quote

Rollnik wrote:
A czemu nie można ograbić najemnika? W ferworze walki racze sie nie patrzy komu sie sakiewke zakosi Twisted Evil
W ferworze walki to się ostrze pod żebro wbija a nie sakiewki liczy Wink
Najemnego Ostrza (poza Skrytobójcą) nie można wyposaż w dodatkowy ekwipunek i nie można go ograbić. Tak stanowią zasady. Smile


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 09:35 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Rollnik wrote:
A czemu nie można ograbić najemnika? W ferworze walki racze sie nie patrzy komu sie sakiewke zakosi Twisted Evil
W ferworze walki to się ostrze pod żebro wbija a nie sakiewki liczy Wink
Najemnego Ostrza (poza Skrytobójcą) nie można wyposaż w dodatkowy ekwipunek i nie można go ograbić. Tak stanowią zasady. Smile

No ok Wink A co z działami balistami itp w momencie jak wyoutowany zostanie najemnik go "posiadajacy"? Albo machina zostanie bez obsługi bo ta zginie czy ucieknie, można ją przejąć i strzelać? Chodzi mi o machine w bandzie przeciwnika, bo w swojej to chyba starczy podesłac stronnika z "dróżyna obsługi" i działa dalej?

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8197
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 09:42 AM
Reply with quote

Wrogiej machiny nie można przejąć ale można ją zniszczyć.

Co do własnej machiny to odpowiedź znajduje się w paragrafie Utrata obsługi oraz Porzucone machiny w Rozdziale XX: Machiny Wojenne.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 10:40 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Wrogiej machiny nie można przejąć ale można ją zniszczyć.

Co do własnej machiny to odpowiedź znajduje się w paragrafie Utrata obsługi oraz Porzucone machiny w Rozdziale XX: Machiny Wojenne.

Ok, a co z wyposarżeniem drużyny w nową machine jak ją utraci? Najemnik z plecaka wyjmuje nowa czy trzeba coś płacić, czy może najemnika wywalić i nowego zwerbować?

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8197
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 10:41 AM
Reply with quote

Jeśli machina zostanie zniszczona, to trzeba nowego najemnika zatrudnić.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 10:48 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Jeśli machina zostanie zniszczona, to trzeba nowego najemnika zatrudnić.

Dzieki za wyjaśnienia:) Troche szkoda rozwinietego najemnika, szczegołnie takiego w którego sie wpakowało pareset golda Rolling Eyes

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8197
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 10:49 AM
Reply with quote

Dlatego trzeba pilnować machiny wojennej Smile


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 11:05 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Dlatego trzeba pilnować machiny wojennej Smile

No no, jeszcze mi jej nitk nie dorwał Twisted Evil

A taka sprawa, np mam rydwan, ktoś mi go ukradnie, ja kupie nowy i mając już nowy "sprawiedliwie odzyskam" swój poprzedni. Co wtedy z nadplanowym rydwanem? Musze się pozbyć? Mysli

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8197
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 11:06 AM
Reply with quote

Nie można ukraść rydwanu, bo jest klasyfikowany jako Stronnik a nie jako Ekwipunek.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 11:58 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Nie można ukraść rydwanu, bo jest klasyfikowany jako Stronnik a nie jako Ekwipunek.

Troche to nie logiczne że kogos obijesz, leży nie przytomny a ty nie mozesz mu bryki zakosić, to takie nie dresowe Wink

Skoro pojazdy sa stronnikami to zajmują miejsce w bandzie? Jedno? Czy jedno sa siebie i po jednym za zwierzaka?

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8197
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt wrz 04, 2012 12:10 PM
Reply with quote

Rollnik wrote:
Skoro pojazdy sa stronnikami to zajmują miejsce w bandzie? Jedno? Czy jedno sa siebie i po jednym za zwierzaka?
Jeden slot.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 75 76 77 ... 92 93 94
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 3, 4, 5 ]
65 quidamcorvus 2897 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn grud 16, 2018 08:11 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2243 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 21261 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 90976 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 150149 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 167
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy