Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 15 16 17 ... 44 45 46
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
Sarmor
Świadomy
Świadomy

Sarmor

Offline

Joined: list 03, 2011
Posts: 460
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Sb marca 30, 2013 07:00 PM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Sarmor wrote:
Czy w fazie ruchu mobilizacja i ruchy przymusowe są wykonywane tylko przez postaci gracza, którego tura właśnie trwa, czy przez postaci obu stron?
Tylko przez gracza, który rozgrywa swoją turę.
Czyli jeśli w mojej turze w walce wręcz mój model zostanie Oszołomiony, to leży przez następną turę przeciwnika i wstaje dopiero w kolejnej mojej (o ile dożyje)?
Domyślam się, że tak, ale wolę się upewnić. Bo chyba zdarzało mi się grać źle.


_________________
TheNode.pl | Ballady o Herosach
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Areo
Przytomny
Przytomny

Areo

Offline

Joined: paźdź 07, 2012
Posts: 140
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Sb marca 30, 2013 07:19 PM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Areo wrote:
I jak w tym drugim przypadku wygląda trafianie i ranienie?
Normalnie. Test trafienia i zranienia i ewentualny rzut na efekt zranienia.

-1 do hita za biegnący model?

Sarmor wrote:
quidamcorvus wrote:
Sarmor wrote:
Czy w fazie ruchu mobilizacja i ruchy przymusowe są wykonywane tylko przez postaci gracza, którego tura właśnie trwa, czy przez postaci obu stron?
Tylko przez gracza, który rozgrywa swoją turę.
Czyli jeśli w mojej turze w walce wręcz mój model zostanie Oszołomiony, to leży przez następną turę przeciwnika i wstaje dopiero w kolejnej mojej (o ile dożyje)?
Domyślam się, że tak, ale wolę się upewnić. Bo chyba zdarzało mi się grać źle.

Tak.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8139
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Sb marca 30, 2013 08:49 PM
Reply with quote

@Areo
Nie. Modyfikator jest za bieg, nie za ucieczke.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Areo
Przytomny
Przytomny

Areo

Offline

Joined: paźdź 07, 2012
Posts: 140
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Sb kwiet 06, 2013 06:10 PM
Reply with quote

Jak to jest z testem jeździectwa?Zdaje się go po zranieniu,przed ochroną pancerza,czy po jeśli ta zawiedzie?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8139
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Sb kwiet 06, 2013 06:15 PM
Reply with quote

Areo wrote:
Jak to jest z testem jeździectwa?Zdaje się go po zranieniu,przed ochroną pancerza,czy po jeśli ta zawiedzie?
Test jeździectwa wykonuje się między innymi po trafieniu i zranieniu kawalerzysty ale przed ewentualnym rzutem na Ochronę Pancerza.
Zranienie następuje przed rzutem na Ochronę Pancerza, który może ochronić przed obrażeniami.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Sarmor
Świadomy
Świadomy

Sarmor

Offline

Joined: list 03, 2011
Posts: 460
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Pn kwiet 07, 2013 04:14 PM
Reply with quote

Piszę tutaj, choć może lepszy byłby Hohlik...
Czemu Gorgery to Gorgery? Może by tak dać im polską nazwę, np. Pożeracze (bo takie jest znaczenie nazwy angielskiej)?


_________________
TheNode.pl | Ballady o Herosach
Back to top
View user's profile Visit poster's website
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8139
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Pn kwiet 07, 2013 05:21 PM
Reply with quote

Bo bardziej podoba mi się angielska nazwa.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Benek
Nieświadomy
Nieświadomy

Benek

Offline

Joined: czerw 05, 2012
Posts: 24
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Pn kwiet 08, 2013 04:24 PM
Reply with quote

Czy podczas tworzenia drużyny można wyekwipować bohatera w magiczny ekwipunek?

Jeżeli tak to czy jest dorzut z zasad o podniesionym koszcie zakupionych przedmiotów?

Czy Zaklinacz ma dostęp do pancerzy czy jest to błąd opisu?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8139
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Pn kwiet 08, 2013 04:53 PM
Reply with quote

1. Nie można.

2. Nie ma, bo nie można.

3. Tak, Zaklinacze i Czarnownicy mają dostęp pancerza.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1465
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Pt kwiet 12, 2013 10:20 AM
Reply with quote

Czy Czarownik z Piratów S. może korzystać ze umiejętności specjalnych odpowiedniej dla tej domeny podobnie jak magowie np. czarostwo? Bo może dzięki guślarstwu poznać czary z różnych domen.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8139
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Pt kwiet 12, 2013 01:53 PM
Reply with quote

Nie. Z umiejętności specjalnych kogą korzystać tylko magowie konkretnych tradycji. Czarownic może korzystać z umiejętności specjalnych swojej kompanii.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1465
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Sb kwiet 13, 2013 08:27 PM
Reply with quote

Szlachcic Leśnych Elfów który wg statystyk ma 1 atak jest uzbrojony w Saearath więc wyprowadza dwa ataki tak jakby walczył dwoma broniami.

Czy atakując Krwawego Smoka traci jeden atak ze względu na umiejętność Krwawego Smoka (mistrz mieczy albo kult miecza - nie pamiętam która)?

Jeżeli modele są uzbrojone w Saearath i wypłacają te dwa ataki to czy zadanie specjalne Szermierze jakie miał gracz WE jest wypełnione czy nie?

Jeszcze jedno mi się przypomniało: czy stronnik może mieć broń z gromrilu lub ithilmaru?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8139
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Sb kwiet 13, 2013 08:50 PM
Reply with quote

Tak, w opisanym przez ciebie przypadku, Krwawy Smok może odebrać Szlachcicowi (dzięki umiejętności Mistrz Miecza) jeden wybrany Atak - ponieważ do bazowego 1 A dodawany jest +1 Atak za walkę Saearath, który traktowany jest jako dwie bronie ręczne.

Saearath traktowany jest jak dwie bronie ręczne, stąd walka nim uniemożliwia wykonanie zadania Szermierze.

Stronnicy mogą posiadać tylko taką broń jaka wypisana została na odpowiedniej liście ekwipunku. Z tego co pamiętam, żaden stronnik nie ma dostępu do broni z Ithilmaru bądź Gromrilu.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Benek
Nieświadomy
Nieświadomy

Benek

Offline

Joined: czerw 05, 2012
Posts: 24
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Sb kwiet 13, 2013 08:59 PM
Reply with quote

Dlaczego czarownik Piratów nie może korzystać z umiejętności domeny którą wybrał jako własną skoro zdolność MAG nakazuje mu korzystanie z jednej domen tak jak pozostałym Magom ? Dodatkowo pytam o wcześniejszy zapis o możliwość posiadania pancerza przez czarowników? Napisałeś, że Zaklinacze i Czarownicy mają dostęp pancerza a u Piratów nie ma takiego zapisu. Czy to błąd zapisu czy może uzyskać taką możliwość tylko przez umiejętność CZAROSTWO?

Back to top
View user's profile
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1465
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0
Posted: Sb kwiet 13, 2013 08:59 PM
Reply with quote

Dzięki,
jeszcze dwa pytania mi się nasunęły.

Czy można sprzedać więcej niż 8 łupów po potyczce?

Czy duży model który został trafiony i zraniony bronią drzewcową z krytykiem 4, że jest oszołomiony (w swojej turze), w turze przeciwnika może zostać wza jeżeli przeciwnik zada mu jeszcze jedną ranę mimo, że modelowi zostały jeszcze 2 ŻW?

Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 15 16 17 ... 44 45 46
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
37 quidamcorvus 1363 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn paźdź 21, 2018 10:41 AM 
Theoden91 View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 1966 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 14776 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 03:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 70245 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 135075 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Inkq
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 437

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 26
_BBOT: 0
Razem: 26
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Linkowisko
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 164
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy