Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy






























_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 18 19 20 ... 92 93 94
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Anonymous - Sb marca 26, 2011 01:17 AM, sirwit713 - Pn kwiet 03, 2011 12:43 PM, Doman - Wt May 03, 2011 12:56 PM, sugai - Pn lut 06, 2012 11:24 PM, wujass - Pt czerw 08, 2012 11:28 AM
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7559
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 12:09 AM
Reply with quote

Slayer wrote:
Kilka pytań o umiejętność rajtar:
1. Czy korzystając z bezpośredniego strzału mogę strzelić z obydwu pistoletów podczas szarży?
2. Podobnie, czy deklarując S&S mogę strzelić 2 razy w szarżującego mnie przeciwnika?
1. Nie.
Ponieważ:
Quote::
Model uzbrojony w załadowaną broń dystansową posiadającą cechę oręża BEZPOŚREDNI STRZAŁ oraz BROŃ RĘCZNĄ może wystrzelić z broni dystansowej w trakcie szarży.

2. Nie.
Ponieważ:
Quote::
Model uzbrojony w dwa pistolety (dowolnego typu) może w fazie strzelania oddać strzał z obu pistoletów.

Slayer wrote:
Aha i jeszcze jedno. Jaka jest kara za strzelanie z drugiej ręki? -1 do trafienia tak jak podczas walki wręcz?
Nie ma kary.

Raven wrote:
Czy stregoica jest potworem?
na jakiej podstawce powinien być jej model?
Nie jest potworem. Podstawka 40x40.

Doman wrote:
1. co jest gdy model z regeneracja zostanie OoA z płonącego ataku, rzuca na poważne obrażenia?
W sekwencji po potyczce regeneracja działa zawsze tak samo, niezależnie od rodzaju obrażeń, które wyłączyły model z akcji.

Doman wrote:
QC rozważ sferę ekonomiczna lizaków
bo jedynym wyjściem jest podkładanie pierwszych dwóch potyczek-> wysyłając 3 skinki na dead w celu rozbicia i expa dla stronników i liczyc na Chłopak ma talent .. kiepskie to Wink bo walcząc normalnie nie mogę sobie pozwolić na stratę jednego bohatera bo wtedy obssys na maxa
Tymi bidulami nic nie można kupić bo nie ma za co Mysli sorry kupisz jednego Skinka Very Happy Wielka Żaba powinna przed teleportem do plecaczka wsadzić 600 gc(bo złota ma od groma) a nie 500 gc Wink
Leśne Elfy też tak mają, podobnie ogry, nieumarli, kultyści (choć poza elfami to pozostałem drużyny zaczynają z 5 bohaterami). Ale skoro elfami dałem radę, to jaszczurami też dasz - musisz nauczyć jaszczury ekonomii Wink


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..

Last edited by quidamcorvus on Sb kwiet 23, 2011 12:10 AM; edited 1 times in total
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Doman
Widzący
Widzący

Doman

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1097
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 09:16 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:

Raven wrote:
Czy stregoica jest potworem?
na jakiej podstawce powinien być jej model?
Nie jest potworem. Podstawka 40x40.
I nie jest dużym celem? Wink



Leśne mają + 2 do dostępności Wink
Krwawy smok, nie ma minusów na dostępność czy błąd w podręczniku?


_________________
Smitowanie wydłuża ptaka:*
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7559
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 09:40 AM
Reply with quote

Doman wrote:
I nie jest dużym celem? Wink
Jest Dużym celem.

Doman wrote:
Leśne mają + 2 do dostępności Wink
Ano mają. Ale to potwierdza tylko, że ciężkie jest życie jaszczurki w świecie ciepłokrwistych.


Doman wrote:
Krwawy smok, nie ma minusów na dostępność czy błąd w podręczniku?
Nie ma minusów, a Lahmia ma nawet +1.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Doman
Widzący
Widzący

Doman

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1097
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 09:53 AM
Reply with quote

jeśli mogę dobrać kolejne zaklęcie z innej domeny magii, gdy wybiorę muszę już z tej domeny losować następne czy nie?


_________________
Smitowanie wydłuża ptaka:*
Back to top
View user's profile
Raven
Nieświadomy
Nieświadomy

Raven

Offline

Joined: kwiet 22, 2011
Posts: 11
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 09:54 AM
Reply with quote

ja mam jeszcze pytanie co sie dzieje w przypadku gdy Strigoi posiada zdolność Zabójczy Cios?

jeżeli na rzut na trafienie wyrzuci 6 to uaktywnią się Zatrute Ataki, czy to znaczy ze Strigoi moze użyć Zabójczego Ciosu tylko w przypadku gdy walczy z odpornym na trucizny przeciwnikiem?


Last edited by Raven on Sb kwiet 23, 2011 09:55 AM; edited 1 times in total
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7559
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 10:02 AM
Reply with quote

Doman wrote:
jeśli mogę dobrać kolejne zaklęcie z innej domeny magii, gdy wybiorę muszę już z tej domeny losować następne czy nie?
Zarówno kapłan jaszczurów jak i mag Elfów Wysokiego Rodu za każdym razem, może wybierać inną Tradycję Magii Kolegialnej.


Raven wrote:
ja mam jeszcze pytanie co sie dzieje w przypadku gdy Strigoi posiada zdolność Zabójczy Cios?

jeżeli na rzut na trafienie wyrzuci 6 to uaktywnią się Zatrute Ataki, czy to znaczy ze Strigoi moze użyć Zabójczego Ciosu tylko w przypadku gdy walczy z odpornym na trucizny przeciwnikiem?
Jeżeli w rzucie na trafienie wypadnie 6, to masz pewność że zadział "zatruty atak", ale jeśli model posiada umiejętność "zabójczy cios" to rzucasz na zranienie - ale tylko w celu sprawdzenia, czy nie wypadnie 5+ w udanym rzucie na zranienie.
Podsumowując, "zatrute ataki" wchodzą na 6, ale rzucasz dalej żeby sprawdzić, czy nie miał miejsca "zabójczy cios".


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..

Last edited by quidamcorvus on Sb kwiet 23, 2011 10:03 AM; edited 1 times in total
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Doman
Widzący
Widzący

Doman

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1097
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 10:22 AM
Reply with quote

Czy zaklęcie Pan Bagien rzucone pod wampira, uaktywnia jego klątwę? bo termin mokradło, nie jest jasno sprecyzowany w podręczniku Mysli


_________________
Smitowanie wydłuża ptaka:*
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7559
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 10:26 AM
Reply with quote

Doman wrote:
Czy zaklęcie Pan Bagien rzucone pod wampira, uaktywnia jego klątwę? bo termin mokradło, nie jest jasno sprecyzowany w podręczniku Mysli

Jest:
Quote::
a model do początku następnej fazy magii MAGA traktowany jest tak, jakby poruszał się po terenie bardzo trudnym.

Natomiast klątwa wampira odnosi się do rzeki.
Quote::
Jeśli wampir zostanie zmuszony do wkroczenia do rzeki zostaje automatycznie Wyłączony z akcji!.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Raven
Nieświadomy
Nieświadomy

Raven

Offline

Joined: kwiet 22, 2011
Posts: 11
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 10:29 AM
Reply with quote

to jeszcze ostatnie pytenie odnośnie zabójczego ciosu:

Jeżeli atakujący wyrzucił 6 na trafienie, na przebicie potrzebuje 6 ale wyrzucił 5, zakładamy ze ten model ma zdolność zabójczy cios, czy obrońca jest wyłączany z akcji pomimo wszystko czy też nic sie nie dzieje bo atakujący nie przebił obrońcy?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7559
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 10:49 AM
Reply with quote

Raven wrote:
to jeszcze ostatnie pytenie odnośnie zabójczego ciosu:

Jeżeli atakujący wyrzucił 6 na trafienie, na przebicie potrzebuje 6 ale wyrzucił 5, zakładamy ze ten model ma zdolność zabójczy cios, czy obrońca jest wyłączany z akcji pomimo wszystko czy też nic sie nie dzieje bo atakujący nie przebił obrońcy?
Nie. Aby "Zabójczy cios" zadziałał poprawnie wynik 5 lub 6 musi wypaść "w udanym rzucie na zranienie".


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Doman
Widzący
Widzący

Doman

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1097
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 11:19 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Doman wrote:
jeśli mogę dobrać kolejne zaklęcie z innej domeny magii, gdy wybiorę muszę już z tej domeny losować następne czy nie?
Zarówno kapłan jaszczurów jak i mag Elfów Wysokiego Rodu za każdym razem, może wybierać inną Tradycję Magii Kolegialnej.

czy wylosowany czar mogę zamienić na pierwszy z listy? w końcu to pierwszy znany z danej domeny..


_________________
Smitowanie wydłuża ptaka:*
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7559
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Sb kwiet 23, 2011 12:56 PM
Reply with quote

Doman wrote:
czy wylosowany czar mogę zamienić na pierwszy z listy? w końcu to pierwszy znany z danej domeny..
Nie. Zasada dotyczy "pierwszego" wylosowanego zaklęcia.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rzędzian
Śniący
Śniący

Rzędzian

Offline

Joined: kwiet 22, 2011
Posts: 31
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn kwiet 24, 2011 05:49 PM
Reply with quote

Czy nie uważasz, że pewną przesadą jest to, aby w wyniku zdarzenia śmiech mrocznych bogów, konkretnie tego z pojedynkiem, dostawać na stałe te nagrody? Wszystko w teorii brzmi nieźle, ale potem się okazuje, że jeden z bohaterów-wojaków dostaje jakiś super bajer na stałe za to, że zaciukał z palcem w nosie czyjegoś maga. O ile sam event wygląda fajnie, o tyle nagroda jest przesadzona, bo w zasadzie dostaje się ją z losowania. Proponowałbym, aby działała tylko w następnej potyczce, a bohatera do pojedynku wyznaczał jednak gracz. Starczy mi, że mnie wkurzają same jedynki w rzutach na trafienie w szarży, dodatkowa niezawiniona moim błędem utrata słabych bohaterów w walce z jakimś przepakiem nie jest tym, o czym marzę.

Back to top
View user's profile
sirwit713
Śniący
Śniący

sirwit713

Offline

Joined: marca 15, 2011
Posts: 33

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn kwiet 24, 2011 06:18 PM
Reply with quote

rzędzian nie płacz twój szlachcic się wyliże
a mój bohater i tak nie skorzystałby z tej umiejętności bo zaraz rzuciła się na niego samego cała banda slayer'owych krasnoludów i musiał uciekać.


Last edited by sirwit713 on Wt kwiet 26, 2011 10:31 AM; edited 1 times in total
Back to top
View user's profile
sirwit713
Śniący
Śniący

sirwit713

Offline

Joined: marca 15, 2011
Posts: 33

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn kwiet 24, 2011 07:07 PM
Reply with quote

choć ten pojedynek jest straszny bohaterowie kierują się na siebie co jest złe bo często okaże się że twój heros wylizie wprost pod pluton strzelców przeciwnika

Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 18 19 20 ... 92 93 94
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 1105 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 15, 16, 17 ]
243 quidamcorvus 3379 Dyskusja ogólna (pyta...
 Cz list 16, 2017 09:10 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 33268 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 92082 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
No new posts Kostnica Pytania i odpowiedzi [AoS]
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
42 Staś 3334 Pytania i odpowiedzi [...
 Śr marca 22, 2017 01:12 PM 
wellofeternity View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Basior
Nowych dzisiaj: 1
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 405

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 32
_BBOT: 0
Razem: 32
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
65 %65 %65 %
Nie
13 %13 %13 %
Czasami
21 %21 %21 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 161
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy