Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy





























_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział MORDHEIM › Pytania & odpowiedzi [Mordheim] › Pytania różne
Pytania różne
Tak jak Admin nazwał i Sigmar przykazał.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic Reply to topic Wersja do druku
<
1 2 3 ... 10 11 12 ... 26 27 28
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Orris - Cz kwiet 17, 2014 01:26 PM
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1635
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn marca 23, 2014 06:20 AM
Reply with quote

Serious Injury Table - Tabela Poważnych Obrażeń (a nie "ran krytycznych")

W tym przypadku nie może przerzucić.

Back to top
View user's profile
duszy
Widzący
Widzący

duszy

Joined: lut 02, 2014
Posts: 1312
Location: 100lica
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Śr marca 26, 2014 12:31 AM
Reply with quote

hm, nie jestem pewien czy tu, czy do uściśleń, czy w ogóle do HRów.
Zapis przy walce pięściami:
Quote::
Note: The following rule only apply to warriors who have lost their weapons. Creatures such as Zombies, animals, etc, ignore these rules. Warriors using their fists can only ever make 1 attack.
Imo interpretuje się to tak, że bez względu na ilość ataków w profilu i wszelkie bonusy postać bez broni atakuje raz na rundę, ale patrząc po dzisiejszej bójce w karczmie na 5(!) osób, to niesamowicie wydłużałoby grę, szczególnie przy minusach do siły i dodatkowym pancerzu z pięści.

Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1635
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Śr marca 26, 2014 06:53 AM
Reply with quote

duszy wrote:

Zapis przy walce pięściami:
Quote::
Note: The following rule only apply to warriors who have lost their weapons. Creatures such as Zombies, animals, etc, ignore these rules. Warriors using their fists can only ever make 1 attack.
Imo interpretuje się to tak, że bez względu na ilość ataków w profilu i wszelkie bonusy postać bez broni atakuje raz na rundę.
Zgadza się.

Back to top
View user's profile
Skavenblight
Widzący
Widzący

Skavenblight

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 1457
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Śr marca 26, 2014 09:32 AM
Reply with quote

Zasada dość jasna, tylko została zauważona (dzięki duszy!) w połowie bitwy, kiedy padły już trupy, więc dokończyliśmy granie jeszcze po staremu.


_________________
Back to top
View user's profile Visit poster's website
duszy
Widzący
Widzący

duszy

Joined: lut 02, 2014
Posts: 1312
Location: 100lica
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Śr marca 26, 2014 11:07 AM
Reply with quote

jasna, ale chyba jednak granie na pełne ataki profilowe jest lepsze, z 1 atakiem na rundę jeszcze byśmy grali

Back to top
View user's profile
duszy
Widzący
Widzący

duszy

Joined: lut 02, 2014
Posts: 1312
Location: 100lica
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn marca 31, 2014 05:24 PM
Reply with quote

To jeszcze pytanko - czy bohaterowie nie mogący używać zbroi/broni ( wulfen u norse'ów, possessed itp ) mogą się posługiwać rzeczami w stylu torches( może służyć jako club ), fire bomb itp.

Back to top
View user's profile
catachanfrog
Widzący
Widzący

catachanfrog

Joined: lut 06, 2012
Posts: 1418
Location: 21°01'E 52°13'N
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn marca 31, 2014 05:51 PM
Reply with quote

Jeżeli mogą używać ekwipunku (possessed) lub po prostu nie ma adnotacji, że nie mogą to tak. Wyjątkiem są ghoule Wink

Back to top
View user's profile
duszy
Widzący
Widzący

duszy

Joined: lut 02, 2014
Posts: 1312
Location: 100lica
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Cz kwiet 03, 2014 01:33 PM
Reply with quote

Tak mnie naszło w odniesieniu do tego:
azylium.vot.pl/ForumsP...22924.html

można robić jednoosobowe grupy tego samego typu henchmanów, nawet z tym samym uzbrojeniem ( bo nie widzę niczego, co by zabraniało ), czy jest jakiś limit na ilość grup henchmanów? Bo tak po prawdzie, wychodzi mi, że bardziej się opłaca trzymać każdego henchmana w jednoosobowej grupie - expią niemal tak samo, bo tylko w dwóch rulebookowych scenariuszach henchmani mogą dostać dodatkowego expa, oprócz tego za przeżycie i underdoga. Łatwiej im upgrade'ować w ten sposób ekwipunek ( bo można kupować oddzielnie, nie od razu dla całej grupy ) i większa szansa na lads got talent. Właściwie dopiero jak podexpią i nas stać to opłaca się dokupywać do grup, żeby mieć od razu rozwiniętego henchmana. A i wtedy można wybrać do którego uzupełniamy - pod względem lepszych rezultatów rozwojów itp.
Czy to ja przez dzisiejsze niedospanie wymyślam jakieś herezje?

Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1635
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Cz kwiet 03, 2014 03:19 PM
Reply with quote

Jest limit - tyle ile masz miejsc na karcie bandy

Back to top
View user's profile
Ramzeseba
Przytomny
Przytomny

Ramzeseba

Offline

Joined: lut 07, 2014
Posts: 70
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Sb kwiet 05, 2014 04:10 AM
Reply with quote

Czy w tej zasadzie, która mówi że wampir jak zginie to można go dokupić (ale nie od razu tylko ma pauzę jedną grę przez którą nekromanta jest przywódcą). Wygląda to tak że: to jest ten sam wampir z doświadczeniem i ekwipunkiem tzn. odradza się ten sam bohater? czy kupujemy Świeżaka?


Last edited by Ramzeseba on Sb kwiet 05, 2014 05:19 AM; edited 1 times in total
Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1635
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Sb kwiet 05, 2014 05:13 AM
Reply with quote

Kupujesz nowego wampira, prosto z rulebooka.

Back to top
View user's profile
Orris
Przytomny
Przytomny

Orris

Offline

Joined: paźdź 01, 2013
Posts: 128
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Cz kwiet 17, 2014 01:30 PM
Reply with quote

Spotkałem się na Starym Mieście z małymi home rulesami: modyfikacją opancerzenia, kosztów niektórych rzeczy itp. Gdzie mogę znaleźć taką listę?


_________________
Z mięs, najbardziej lubię armatnie...
Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1635
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Cz kwiet 17, 2014 01:53 PM
Reply with quote

azylium.vot.pl/ForumsP...=5538.html

Back to top
View user's profile
Orris
Przytomny
Przytomny

Orris

Offline

Joined: paźdź 01, 2013
Posts: 128
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Pn May 11, 2014 02:40 PM
Reply with quote

Czy krasnoludzki inżynier może mieć gromlirowy pancerz, jeżeli korzysta z listy gromowładnych, a tam jej nie ma? Może go kupić jakiś wojownik i i po prostu przekazać mu przed bitwą?


_________________
Z mięs, najbardziej lubię armatnie...
Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1635
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn May 11, 2014 05:38 PM
Reply with quote

Gromril Armour jest typem Heavy Armour.
Inżynier może sam sobie go kupić i używać.

Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 10 11 12 ... 26 27 28
>
Post new topic Reply to topic Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 1013 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 7, 8, 9 ]
120 quidamcorvus 1608 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn paźdź 08, 2017 02:06 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 29684 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Kostnica Pytania i odpowiedzi [AoS]
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
42 Staś 2948 Pytania i odpowiedzi [...
 Śr marca 22, 2017 02:12 PM 
wellofeternity View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
...do wersji podręcznika 0.75.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 43, 44, 45 ]
666 quidamcorvus 61833 Dyskusja ogólna (pyta...
 Śr stycz 06, 2016 12:05 PM 
quidamcorvus View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: kasia20dz
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 400

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 28
_BBOT: 1
Razem: 29
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
Strona główna
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
 _BBOT:
Yahoo > ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
65 %65 %65 %
Nie
13 %13 %13 %
Czasami
21 %21 %21 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 160
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy