Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 20 21 22 ... 92 93 94
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Anonymous - Sb marca 26, 2011 01:17 AM, sirwit713 - Pn kwiet 03, 2011 12:43 PM, Doman - Wt May 03, 2011 12:56 PM, sugai - Pn lut 06, 2012 11:24 PM, wujass - Pt czerw 08, 2012 11:28 AM
Repentia.Vlk
Świadomy
Świadomy

Repentia.Vlk

Offline

Joined: marca 14, 2011
Posts: 476
Location: Frederheim
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 01, 2011 05:00 PM
Reply with quote

sirwit713 wrote:
W bitewnym Druchii (mroczne elfy) nienawidzą wszystkich.
A w Warheimie?
A co jest napisane w zasadach specjalnych modeli Mrocznych Elfów? Rolling Eyes
Bo ja tam widzę "Nienawiść".


_________________
Quote::
Umysł nie jest fizyczny i nie jest chemiczny. Umysł jest większy niż igły i leki.
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 01, 2011 05:01 PM
Reply with quote

sirwit713 wrote:
W bitewnym Druchii (mroczne elfy) nienawidzą wszystkich.
A w Warheimie?
Też.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rzędzian
Śniący
Śniący

Rzędzian

Offline

Joined: kwiet 22, 2011
Posts: 31
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 01, 2011 05:47 PM
Reply with quote

Rajtar z dwoma pistoletami strzela, w swojej turze przeciwnik szarżuje na niego: czy rajtar może stać i strzelać?
Czy rajtar co turę strzela z obydwu pistoletów? Z opisu przy dużej dozie czepiactwa można wywnioskować, że po strzale z obydwu w następnej turze wali tylko z jednego Wink


_________________
To gorzej niż zbrodnia - to błąd.
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 01, 2011 05:56 PM
Reply with quote

Rzędzian wrote:
Rajtar z dwoma pistoletami strzela, w swojej turze przeciwnik szarżuje na niego: czy rajtar może stać i strzelać?
Nie, pistolety są nieprzeładowane.
Quote::
Model musi poświęcić jedną turę na przeładowanie każdej lufy używanej broni palnej.

Rzędzian wrote:
Czy rajtar co turę strzela z obydwu pistoletów?
Nie. Co turę może strzelać z jednego pistoletu.

Rzędzian wrote:
Z opisu przy dużej dozie czepiactwa można wywnioskować, że po strzale z obydwu w następnej turze wali tylko z jednego Wink
Bo tak jest:
Quote::
Model uzbrojony w dwa pistolety (dowolnego typu) może w fazie strzelania oddać strzał z obu pistoletów. Ponadto rajtar może strzelać z pistoletu w każdej turze ignorując zasadę wymaga przygotowania.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rzędzian
Śniący
Śniący

Rzędzian

Offline

Joined: kwiet 22, 2011
Posts: 31
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 01, 2011 06:21 PM
Reply with quote

A mi nie powiem już kto, bo bym użył brzydkich słów, wmawiał, że jest jak napisałem powyżej i co więcej twierdził, że tak to wyjasniłeś na forum Wink To zdecydowanie zmienia postać rzeczy. Dzięki.


_________________
To gorzej niż zbrodnia - to błąd.
Back to top
View user's profile
Doman
Widzący
Widzący

Doman

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1111
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 01, 2011 06:43 PM
Reply with quote

dla pewności:
mając artylerzystę i rajtara, bije z dwóch co turę? Wink


_________________
Smitowanie wydłuża ptaka:*
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 01, 2011 07:52 PM
Reply with quote

Rzędzian wrote:
i co więcej twierdził, że tak to wyjasniłeś na forum Wink
A na którym forum? Bo sobie nie przypominam - ale też nie wykluczam Wink

Doman wrote:
dla pewności:
mając artylerzystę i rajtara, bije z dwóch co turę? Wink
Nie. Przeładować można tylko jedną lufę na raz:
Quote::
Model musi poświęcić jedną turę na przeładowanie każdej lufy używanej broni palnej.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Goglem
Nieświadomy
Nieświadomy

Goglem

Offline

Joined: marca 10, 2011
Posts: 3

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 02, 2011 06:43 AM
Reply with quote

Co jest jeżeli kulomiotu, miotacza spaczognia, czy spaczmuszkietu używają bohaterowie skaveńscy ?? Logicznie myśląc to oni strzelają razem, więc PD powinny być dla obojga (fajne przegięcie)

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 02, 2011 11:33 AM
Reply with quote

Goglem wrote:
Co jest jeżeli kulomiotu, miotacza spaczognia, czy spaczmuszkietu używają bohaterowie skaveńscy ?? Logicznie myśląc to oni strzelają razem, więc PD powinny być dla obojga (fajne przegięcie)
A że niby jak ciężkiej broni mieliby używać bohaterowie?
Quote::
Gracz, kupując ciężką broń, może awansować dowolną z grup stronników, składającą się z dwóch Harcowników do rangi drużyny ciężkich broni.
Tylko i wyłącznie stronnicy - Harcownicy mogą używać "ciężkiej broni".
Umiejętność strzelec też nie ma tu zastosowania, bo dzięki niej model nie awansuje do "drużyny ciężkich broni".


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Goglem
Nieświadomy
Nieświadomy

Goglem

Offline

Joined: marca 10, 2011
Posts: 3

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 02, 2011 12:00 PM
Reply with quote

oki wszystko wyjaśnione

Back to top
View user's profile
Rzędzian
Śniący
Śniący

Rzędzian

Offline

Joined: kwiet 22, 2011
Posts: 31
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn May 02, 2011 05:39 PM
Reply with quote

Quote::
A na którym forum? Bo sobie nie przypominam - ale też nie wykluczam
Ja tam nie wiem gdzie, tylko współgracze tak mi powiedzieli, jak zwąchałem, że chyba coś nie tak.


_________________
To gorzej niż zbrodnia - to błąd.
Back to top
View user's profile
Krenis
Nieświadomy
Nieświadomy

Krenis

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 11
Location: Gdańsk/Gdynia

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt May 03, 2011 11:31 AM
Reply with quote

Czy jeśli mam prawo do przerzutu ataków to oznacza to, że przerzucam tylko nieudane trafienia?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt May 03, 2011 12:32 PM
Reply with quote

Krenis wrote:
Czy jeśli mam prawo do przerzutu ataków to oznacza to, że przerzucam tylko nieudane trafienia?
Jeśli nie napisano inaczej to możesz przerzucić tylko nieudane trafienia:
Szermierz: wrote:
...ma prawo do przerzutu wszystkich nieudanych ATAKÓW...
Nienawiść wrote:
prawo do przerzutu wszystkich nieudanych rzutów na trafienie...


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Doman
Widzący
Widzący

Doman

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1111
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt May 03, 2011 12:36 PM
Reply with quote

jaki jest maksymalny poziom AS?
0+?


_________________
Smitowanie wydłuża ptaka:*
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Wt May 03, 2011 12:41 PM
Reply with quote

Doman wrote:
jaki jest maksymalny poziom AS?
0+?
Niom.

Quote::
Maksymalna ochrona:
Najlepsza ochrona podana w TABELI OCHRONY PANCERZA wynosi 1+, ale istnieje możliwość uzyskania lepszej ochrony do maksymalnego poziomu 0+. Magiczne, czy gromrilowe zbroje mogą być jednym ze sposobów na poprawienie Ochrony Pancerza. Jednak wynik rzutu równy 1 zawsze oznacza porażkę, więc nawet model o Ochronie Pancerza na 1+ czy nawet lepszej, zostanie zraniony, jeśli w rzucie na Ochronę Pancerza wypadnie 1. Zaletą ochrony na 0+ jest lepsza ochrona przeciwko broni modyfikującej Ochronę Pancerza.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 20 21 22 ... 92 93 94
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 3, 4, 5 ]
63 quidamcorvus 2770 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn grud 02, 2018 04:08 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2221 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 20734 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 89299 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 148901 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 167
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy