Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 16 17 18 ... 36 37 38
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn czerw 30, 2014 05:19 PM
Reply with quote

@pan_sarin
Nie będzie mógł. Jak zauważyłeś 'fanatyk' mu to uniemożliwia.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
softiron
Przebudzony
Przebudzony

softiron

Offline

Joined: sierp 15, 2013
Posts: 172
Location: Katowice
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn czerw 30, 2014 06:04 PM
Reply with quote

zadanie specjalne truciciele.
to musi być koniecznie wyłączenie zatrutym atakiem czy wystarczy że model wyposażony w taką opcję na orężu WzA wrogi model tymże orężem niekoniecznie dochodząc do punktu zatruty atak.
mam na myśli przypadek broń naturalna zatruty atak + zabójczy cios. Jeśli urwę gościowi głowę zabójczym ciosem nadal będzie się liczyło że go przy okazji otrułem? Czy muszę zrezygnować z z.c. jeśli chcę wykonać to zadanie?

wyzwanie.
ogółem 3 modele podczas potyczki czy 3 w jednej fazie WW?

Back to top
View user's profile
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1468
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn czerw 30, 2014 06:27 PM
Reply with quote

A ja mam pytanie czy będzie wersja podręcznika na fon. Czyli taka, że tekst na stronie nie jest w dwóch częściach tylko w jednej.

Back to top
View user's profile
Ramzeseba
Przytomny
Przytomny

Ramzeseba

Offline

Joined: lut 07, 2014
Posts: 70
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn czerw 30, 2014 08:01 PM
Reply with quote

Ile pancerza daję tarcza? W ekwipunku jest +1, moi przeciwnicy twierdzą że w walce wręcz +2?


_________________
Back to top
View user's profile
drachu
Przebudzony
Przebudzony

drachu

Offline

Joined: May 27, 2011
Posts: 305
Location: Gdańsk

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn czerw 30, 2014 08:32 PM
Reply with quote

W walce wręcz +2 jeśli nie walczysz konno i oprócz tarczy korzystasz też z broni o cesze "broń ręczna" (czyli np. włócznia już nie).

Back to top
View user's profile Visit poster's website
softiron
Przebudzony
Przebudzony

softiron

Offline

Joined: sierp 15, 2013
Posts: 172
Location: Katowice
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn czerw 30, 2014 08:33 PM
Reply with quote

Ramzeseba wrote:
Ile pancerza daję tarcza? W ekwipunku jest +1, moi przeciwnicy twierdzą że w walce wręcz +2?

tarcza sama z siebie daje +1 OP.

Tarcza + broń ręczna kolejne +1

Quote::
Jeżeli pieszy wojownik używa BRONI RĘCZNEJ i tarczy, to uzyskuje kolejne +1
do Ochrony Pancerza (do maksymalnego poziomu 0+) w walce wręcz przeciwko
wrogom. I tak przykładowo, jeżeli wojownik używa tarczy, średniej zbroi i miecza, to
jego Ochrona Pancerza poprawia się podczas walki wręcz z 4+ do 3+.
Zasadę tę stosuje się jedynie podczas walki wręcz i nie dotyczy ona ran
odniesionych na skutek strzelania, magii czy pochodzących z innych źródeł.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn czerw 30, 2014 11:55 PM
Reply with quote

softiron wrote:
zadanie specjalne truciciele.
to musi być koniecznie wyłączenie zatrutym atakiem czy wystarczy że model wyposażony w taką opcję na orężu WzA wrogi model tymże orężem niekoniecznie dochodząc do punktu zatruty atak.
mam na myśli przypadek broń naturalna zatruty atak + zabójczy cios. Jeśli urwę gościowi głowę zabójczym ciosem nadal będzie się liczyło że go przy okazji otrułem? Czy muszę zrezygnować z z.c. jeśli chcę wykonać to zadanie?
Modele przeciwnika muszą zostać WzA! zatrutym atakiem, czyli 6 na trafienie.

softiron wrote:
wyzwanie.
ogółem 3 modele podczas potyczki czy 3 w jednej fazie WW?
W trakcie całej potyczki ale liczą się tylko modele WzA! w fazie walki wręcz.

Pepe wrote:
A ja mam pytanie czy będzie wersja podręcznika na fon. Czyli taka, że tekst na stronie nie jest w dwóch częściach tylko w jednej.
Nie będzie.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Wt lip 01, 2014 10:58 AM
Reply with quote

1) Pepe: Ja wraz z 3 kumplami programistami mamy zamiar stworzyć z użyciem AngularJs bardzo wygodną apkę do przeglądania wszystkich zasad Warheima (aczkolwiek myślę, że zajmie to miesiąc ponieważ będziemy robić to w wolnych chwilach których dosyć mało - szczegółnie że większość wolnego czasu trzeba poświęcać na granie w Warheima ;D ). Na początek na desktopy później dosyć łatwo będzie przerobić na mniejsze urządzenia . Oczywiście wszystko darmowe, a piecze nad poprawnością mam nadzieję będzie sprawować QC ;]

2) Grabież & okup, na stronie 14 opisane jest na czym olega grabież tj. na tym ze oszczedzając mogę zdobyć okup. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć opisu czym jest okup ;]

3) Ponawiam pytanie o sprzedaż przedmiotów ze skarbca.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Wt lip 01, 2014 03:15 PM
Reply with quote

Okup to właśnie ten jeden wybrany przedmiot zdobyty w wyniku grabieży.

O co chodzi z tymi przedmiotami ze skarbca bo nie umiem znaleźć pytania?


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1069

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Wt lip 01, 2014 08:19 PM
Reply with quote

Normalnie sprzedajesz za 50% ich wartosci podstawowej.

Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Śr lip 02, 2014 08:24 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Okup to właśnie ten jeden wybrany przedmiot zdobyty w wyniku grabieży.

Czyli bohater oddaje mi jeden ze swoich przedmiotów (PnZ) czy przeciwnik którykolwiek z przedmiotów swojej druzyny /skarbca?

Co do sprzedazy to zaokraglam w góre czy w dół?;]

Back to top
View user's profile
softiron
Przebudzony
Przebudzony

softiron

Offline

Joined: sierp 15, 2013
Posts: 172
Location: Katowice
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Śr lip 02, 2014 08:53 AM
Reply with quote

Quote::
Czyli bohater oddaje mi jeden ze swoich przedmiotów (PnZ) czy przeciwnik którykolwiek z przedmiotów swojej druzyny /skarbca?

zabierasz przedmiot modelowi który ograbiasz.
dodatkowo musisz pamiętać że masz limit tego co grabiący nieść może:

Quote::
Postać posiadająca komplet oręża & zbroi, która w wyniku działań mających
miejsce w trakcie rozgrywania potyczki weszła w posiadanie kolejnych przedmiotów,
musi natychmiast odrzucić ekwipunek, którego nie jest w stanie unieść. Które z
przedmiotów zostaną odrzucone, zależy wyłącznie od decyzji gracza.

Quote::
Co do sprzedazy to zaokraglam w góre czy w dół?;]

my nie zaokrąglamy... pół korony z tego, pół z tamtego i jest korona Smile

Back to top
View user's profile
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1468
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Śr lip 02, 2014 08:59 AM
Reply with quote

Zaokrągla się w dół.

Back to top
View user's profile
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Cz lip 03, 2014 12:16 PM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Okup to właśnie ten jeden wybrany przedmiot zdobyty w wyniku grabieży.
Wybrany przez grabiącego? Mogę ograbić z magicznej/runicznej broni/zbroi ?

Po 3 przegranych z rzędu potyczkach jeżeli jeden model padnie 3 razy ma szanse zostać nagi jeżeli dobrze rozumiem ?;p

Można ograbić wyklętego z toporów krasnoludzkich ?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Cz lip 03, 2014 01:52 PM
Reply with quote

Tak. Tak.
Tak.
Nie. Bo ma przykute Wink


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 16 17 18 ... 36 37 38
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 3, 4, 5 ]
63 quidamcorvus 2798 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn grud 02, 2018 04:08 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2226 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 20888 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 89722 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 149231 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 167
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy