Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy





























_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 18 19 20 ... 36 37 38
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1359
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 06, 2014 06:50 PM
Reply with quote

To drugie.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7418
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 06, 2014 08:45 PM
Reply with quote

Krnabrny wrote:
Pytanie odnośnie nienawiści:

- CHD mają nienawiść do: Khazadów z Gór Krańca Świata tylko, nie dotyczy to pogromców?
- czy ilekroć pojawia się zapis dotyczący krasnoludów wlicza się do tej puli również krasnoludy chaosu ?
Słuszna uwaga. Dawi’Zharr nienawidzą zarówno Khazadów z Gór Krańca Świata jak i Pogromców z Karak Kadrin.

Krnabrny wrote:
Edit: Zmieniłeś zaklęcia Hashuta ?
Wszystkie zaklęcia zostały zmienione.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 957

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 06, 2014 11:38 PM
Reply with quote

Pytanie - czemu Dawi nie mają nienawiści do zielonych ? Zwyczajnie w obecnej chwili "zwykłe" krasnoludy nienawidzą wszystkiego co złe i niedobre ( w uproszczeniu ) a złe i niedobre krasnoludy nienawidzą tylko zwykłych krasnoludów.

Podtrzymuję pytanie co do tego czy pod krasnoludy mieszczą się też CHD. Chodzi np o płaszcz elfów którego nie mogą używać krasnoludy.

Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7418
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 12:47 AM
Reply with quote

1. W uproszczeniu, Krasnoludy Chaosu 'dogadały' się z Zielonoskórymi, na przykład Hobgoblinami, którzy służą jako ich stronnicy. Stąd nie nienawidzą Zielonoskórych, co jest jeszcze jednym powodem do swady pomiędzy Krasnoludami a Dawi'Zharr.

2. Tak.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 09:29 AM
Reply with quote

1)Czy umiejętność Błyskawiczny blok w połączeniu z dwoma bronmi parującymi pozwoli mi przerzucić parowanie 2 razy ?

2) Czy jeżeli mam np 3 siły oraz umiejetności pogromca oraz silny cios, a przeciwinik ma WT4 , to najpierw zrównuje siłe do 4 a pozniej zwiększa sie o +1 z silknego ciosu i traktuje cios jako cios z siłą 5 , czy siłą 4?


Last edited by pan_sarin on Pn lip 07, 2014 09:36 AM; edited 1 times in total
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7418
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 09:35 AM
Reply with quote

Nie. Przerzut możesz wykonać tylko raz.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 957

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 11:11 AM
Reply with quote

Pytanie bo nie wiem czy dobrze rozumiem.

Q: Umiejętność Czarostwo - pozwala rzucać czary i nosić pancerz. Rozumiem, że daje też prawo kupowania pancerzy magiem? Bo umiejętności siłowe, które pozwalają nosić pancerz nie są dla magów zazwyczaj dostępne. Jakie pancerze mogę kupować?
A: Tak, umiejętność Czarostwo pozwala nosić Magom pancerze.
Nie daje prawa kupowania pancerzy magiem o ile nie ma on takich na swojej liście ekwipunku. Ale nic nie stoi na przeszkodzie by inny z bohaterów kupił pancerz dla drużynowego maga i przekazał czarodziejowi w czasie rozgrywania sekwencji po potyczce.
Jak wynika z powyższego Magowie mogą więc nosić pancerze dostępne dla drużyny w której służą, chyba że drużyna zdobędzie jakiś inny pancerz w inny sposób.
Quote::
Czarostwo:
Magister Magii, który posiadł tę umiejętność poznał kolejne sekrety Magii Bitewnej. MAG może chronić się w walce dowolnym pancerzem i rzucać zaklęcia, ignorując ograniczenia wynikające z zapisów LISTY EKWIPUNKU. Należy jednak zauważyć, że zdolność nie pozwala na używanie Zbroi Chaosu.

Z powyżego wynika że jeśli magiem chd ( ma własną listę ekwipunku ) chcę nosić pancerz wystarczy mi umiejętność czarostwo czy muszę też dokupić umiejętność z puli siłowych pozwalającej nosić pancerze z poza własnej listy ekwipunku ? Kolejne pytanie, czy Mag może używać tylko rzeczy z listy ekwipunku maga czy też z listy ekwipunku bohaterów ale tych nie może kupić na początku ( można mu je przekazać np po drugiej bitwie ) ?

Edit: Umiejętność czarostwo jest dostępna prawie dla każdego maga jako zwykła umiejętność, poza magami chaosu i resztą złych magów ( i panienki grala ) . Magowie chaosu muszą wziąć chowańca i wtedy mają 33% szansy na nauczenie się czarostwa. Nie lepiej zrobić tak dla wszystkich magów tzn w jedną albo w drugą stronę ?

Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 11:50 AM
Reply with quote

1. ) Ponawiam z postu który mogł umknąc - Czy jeżeli mam np 3 siły oraz umiejetności pogromca oraz silny cios, a przeciwinik ma WT4 , to najpierw zrównuje siłe do 4 a pozniej zwiększa sie o +1 z silknego ciosu i traktuje cios jako cios z siłą 5 , czy siłą 4?

2. ) Kompania pogromców z Kharak ma w liscie magicznych przedmiotów wpisane że mogą mieć talizman splot uroku . Za to w opisie tego talizmanu widnieje zapis o tym ze zarowno Khazadzi z Gór Krańca jak i Pogromcy z Karak nie mogą wejśc w posiadanie tego talizmanu.

3. ) Nie można wykuwać run na przedmiotach magicznych - nie widziałem jednak nigdzie do kupienia niemagicznych talizmanów. Jak więc wykuć rune na talizmanie skoro każdy dostępny talizman jest w jakis sposób magiczny ?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7418
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 12:06 PM
Reply with quote

Magowi ChD wystarczy czarostwo. Bohater nie możesz używać innego oręża, chyba źe wybierzesz umiejętność fechmistrz lub strzelec jeśli model ma do nich dostęp.

Umiejętność czarostwo jest dostępna dla legalnych magów, czarnoksiężnicy mogą nabyć chowańca.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7418
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 12:10 PM
Reply with quote

Pan_sarin
1. Najpierw podnosisz S do Wt później dodajesz resztę.
2. Nie mogą mieć, poprawię.
3. Niemagiczny talizman jest wliczony w cenę runy.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 957

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 04:26 PM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Magowi ChD wystarczy czarostwo. Bohater nie możesz używać innego oręża, chyba źe wybierzesz umiejętność fechmistrz lub strzelec jeśli model ma do nich dostęp.

Umiejętność czarostwo jest dostępna dla legalnych magów, czarnoksiężnicy mogą nabyć chowańca.

Czyli Czarownik CHD ma dostęp do broni dla Czarownika. Nie może używac broni wypisanej w liście ekwipunku bohaterów, tak ( kij, miecz, topór, sztylet ) ? Pytam bo to tej pory tak grałem a jak by się okazało że mogłem grasować z granatnikiem to by było zabawnie. Jako że nie ma możliwości brać umiejętności strzeleckich z broni dystansowej zostaje miotana ładunki wybuchowe i pistolet pojedynkowy jedynie ?

Czyli czarostwo pozwala nosić dowolny pancerz dostępny na liście bohaterów drużyny ( czyli gromnil, średni, ciężki, lekki, hełm , tarcza ) ? ( pytam bo swojej listy zbroi nie ma w przeciwieństwie do listy broni i przytoczonej przez ciebie zasady )

Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7418
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 04:29 PM
Reply with quote

Jeśli ma czarostwo to zbroja taka jak bohaterowie.
Oręż swój.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Radzik
Przytomny
Przytomny

Radzik

Offline

Joined: czerw 17, 2014
Posts: 156
Location: Sosnowiec
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 08:47 PM
Reply with quote

Elficki bohater (Biały Lew) wyłączył z akcji krasnoludzkiego bohatera i chce go ograbić ze zbroi z gromrilu. Czy może to zrobić odrzucając swój pancerz? Ogólnie chodzi o to czy może nosić tą zdobyczną zbroje?

Back to top
View user's profile
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 957

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 09:28 PM
Reply with quote

Nie możesz bo nie możesz go założyć.

Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7418
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn lip 07, 2014 10:25 PM
Reply with quote

Radzik wrote:
Elficki bohater (Biały Lew) wyłączył z akcji krasnoludzkiego bohatera i chce go ograbić ze zbroi z gromrilu. Czy może to zrobić odrzucając swój pancerz? Ogólnie chodzi o to czy może nosić tą zdobyczną zbroje?
Możesz zrabować zbroję i wsadzić są w jeden ze 'slotów' na ekwipunek specjalny, ale Biały Lew nie może jej używać.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 18 19 20 ... 36 37 38
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 1012 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 7, 8, 9 ]
120 quidamcorvus 1576 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn paźdź 08, 2017 02:06 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 29498 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 86816 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
No new posts Kostnica Pytania i odpowiedzi [AoS]
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
42 Staś 2926 Pytania i odpowiedzi [...
 Śr marca 22, 2017 02:12 PM 
wellofeternity View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: kasia20dz
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 400

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 37
_BBOT: 2
Razem: 39
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
 _BBOT:
Google > Moje konto
Majestic-12 > Tematy

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
65 %65 %65 %
Nie
13 %13 %13 %
Czasami
21 %21 %21 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 160
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy