Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział MORDHEIM › Pytania & odpowiedzi [Mordheim] › Pytania różne
Pytania różne
Tak jak Admin nazwał i Sigmar przykazał.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic Reply to topic Wersja do druku
<
1 2 3 ... 17 18 19 ... 26 27 28
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Orris - Cz kwiet 17, 2014 01:26 PM
Skavenblight
Widzący
Widzący

Skavenblight

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 1457
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Cz lip 24, 2014 11:08 PM
Reply with quote

Jeśli model wylosował dwa multiple injuries z tym samym efektem (miss next game) to pauzuje jedną bitwę czy dwie?


_________________
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Telchar
Widzący
Widzący

Telchar

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 1277
Location: Wawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pt lip 25, 2014 06:41 AM
Reply with quote

Jedną.

Back to top
View user's profile
hexenjager
Przebudzony
Przebudzony

hexenjager

Offline

Joined: May 16, 2014
Posts: 221
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Cz sierp 07, 2014 06:28 PM
Reply with quote

Jeszcze raz odnosnie liczenia ratingu. Czy za najmne ostrza dolicza sie 5 pkt za jak za czlonka grupy? Bylem przekonany, ze nie i liczylem tylko ilosc punktow podana w opisie postaci. Jakis czas temu ktos powiedzial mi, ze nalezy dodawac tez te 5 pk. Prosze o uscislenie czy za ogra ochroniarza dolicza sie 25 pkt czy jednak 30?

Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1636
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pt sierp 08, 2014 04:08 AM
Reply with quote

Jeżeli ktoś chciałby doliczać dodatkowe punkty za członka drużyny, to ogr dodawałby 45 pkt do ratingu, bo jest duży Razz
Ale tak nie jest. Hired Swordzi dodają tyle punktów ile mają w opisie + zdobyty exp.

Back to top
View user's profile
Marks
Śniący
Śniący

Marks

Offline

Joined: lip 30, 2013
Posts: 41

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn wrz 28, 2014 11:17 AM
Reply with quote

Witam, mam kilka pytań

1. Czy Warlock moze wystrzelić za pomocą czaru K6 + 2 strzałki po marszu?
2. Mam booka z nieoficjalnymi bandami i zastanawiam się czy wszystkie przedmioty są oficjalne - gdzie znajdę goły oficjalny book?
3. Jak wygląda sprawa z Ostlandzka zasada kupowania jednego itemo o wartości 50% posiadanej kasy - mozna spróbować kupic cos co ma rarity i po nieudanej próbie poniechać zakupu, czy trzeba koniecznie kupic?
4. Jak wygląda sprawa ze scenariuszami z hidden treasure, wyrdstonami czy zagubionym princem - jesli wejde z nimi w kontakt, to czy mogę wykonać (juz z nimi) dalsza czesc ruchu, czy tez po wejściu w kontakt mój ruch sie konczy?
5. Czy postać majaca fightning clawsy, a wiec bron ktora zabrania używania innej broni, może używać broni zasiegowej? Zasada fightning clawsow dotyczy tylko broni w cc?

Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1636
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn wrz 28, 2014 05:37 PM
Reply with quote

1. Tak
2. Tutaj:
img.4plebs.org/boards/...355620.pdf
www.hong-crewet.dk/Mor...al2002.pdf
www.hong-crewet.dk/Mor...Flames.pdf
www.hong-crewet.dk/Mor...part_2.pdf
3. Ostland nie ma tej zasady - została wykreślona.
4. Kończysz ruch.
5. Nie może używać żadnej innej broni - zasięgowej też.

Back to top
View user's profile
aniollech
Przebudzony
Przebudzony

aniollech

Offline

Joined: kwiet 01, 2013
Posts: 390
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn wrz 28, 2014 05:38 PM
Reply with quote

1. Z tego co wiem ignorujesz kary za ruch, odległość i zasłonę.
2. Ściągnij ten dostępny na tym forum. Może nie być oficjalny ale jest obowiązujący. (Ja korzystam z tłumaczenia.)

Back to top
View user's profile Visit poster's website Skype
Richi
Przytomny
Przytomny

Richi

Offline

Joined: czerw 11, 2014
Posts: 157
Location: Ząbki
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Wt wrz 30, 2014 11:03 AM
Reply with quote

Witam witam witam

Mam pytanie odnoście fire bomb. Czy działają tak samo jak rabbit footy i lucky charmy - raz na walkę?
Bomby są dość drogie ale ostatnio moi Beastmeni załapali parę awansów na BS (WS już wymaksowany na siódemce) więc warto dać im coś do rzucania aby zaskoczyć przeciwnika...

Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1636
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Wt wrz 30, 2014 11:29 AM
Reply with quote

Bomby są One Use Only - jak ją rzucisz, musisz kupić nową.

Back to top
View user's profile
Richi
Przytomny
Przytomny

Richi

Offline

Joined: czerw 11, 2014
Posts: 157
Location: Ząbki
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Wt wrz 30, 2014 11:40 AM
Reply with quote

To straszna lipa - w tym wypadku są całkowicie bezużyteczne i bezsensowne zważywszy na cenę 35 golda bazowo a dostępność na 9+.

Back to top
View user's profile
hexenjager
Przebudzony
Przebudzony

hexenjager

Offline

Joined: May 16, 2014
Posts: 221
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Sb paźdź 11, 2014 02:28 PM
Reply with quote

Kolejna gra i kolejne pytania po niej:

1)Czy Lotem Zimmerana mozna odleciec z trwajacej walki? Twierdze, ze nie ale prosze o rozpatrzenie ponizszych sytuacji:
a)1 vs 1
b)czarodziej i jego stronnik zaangazowani w walke z 1 przciwnikiem, wtedy stronnik wiaze walka wroga a czarodziej odlatuje

2)Jezeli na multiple injures po walce wylosuje kilka razy srzedany na arene to musze odbyc tyle walk ile wylosowalem? Co dzieje sie jesli naprzyklad jedna walkje wygram, a kolejna przegram? Trace wszystko wlacznie z wygranymi wczesniej 50 zk? I w druga strone, przegrywam walke musze walczyc kolejny raz jesli przezyje? Nie mam juz wtedy broni i ekwipunku?

3)Czy umiejetnosc "Zywotny" odejmuje 1 od sily otrzymanych ciosow tylko w walce wrecz czy rowniez od ostrzalu?

Back to top
View user's profile
aniollech
Przebudzony
Przebudzony

aniollech

Offline

Joined: kwiet 01, 2013
Posts: 390
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Sb paźdź 11, 2014 02:44 PM
Reply with quote

Czy doświadczenie bohatera zombi liczy się do ratingu?

Back to top
View user's profile Visit poster's website Skype
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1636
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Sb paźdź 11, 2014 08:12 PM
Reply with quote

aniollech wrote:
Czy doświadczenie bohatera zombi liczy się do ratingu?
Tak.

Back to top
View user's profile
aniollech
Przebudzony
Przebudzony

aniollech

Offline

Joined: kwiet 01, 2013
Posts: 390
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Śr paźdź 15, 2014 05:39 AM
Reply with quote

Czy najemne ostrza wliczają się do liczby członków bandy przy sprzedaży kamyczków? Przecież i tak nie mało się m płaci...

Back to top
View user's profile Visit poster's website Skype
hexenjager
Przebudzony
Przebudzony

hexenjager

Offline

Joined: May 16, 2014
Posts: 221
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Śr paźdź 15, 2014 06:12 AM
Reply with quote

Nie wliczają sie

Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 17 18 19 ... 26 27 28
>
Post new topic Reply to topic Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 3, 4, 5 ]
63 quidamcorvus 2797 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn grud 02, 2018 04:08 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2226 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 20888 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 89722 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Kostnica Pytania i odpowiedzi [AoS]
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
42 Staś 8293 Pytania i odpowiedzi [...
 Śr marca 22, 2017 01:12 PM 
wellofeternity View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 167
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy