Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 33 34 35 36 37 38
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
softiron
Przebudzony
Przebudzony

softiron

Offline

Joined: sierp 15, 2013
Posts: 172
Location: Katowice
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn sierp 31, 2014 09:18 PM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Od jakiegoś czasu testuję taką regułę według której przedmioty magiczne podnoszą prestiż o +5 ale dodatkowo w prestiżu uwzględnione zostają ZK wydane na cały ekwipunek.

Tylko teraz jaką część wydanych ZK proponujecie uwzględniać? Ja proponuję dziesiątą część:
( ilość wydanych na ekwipunek ZK ) * 1/10

mz uzależnianie prestiżu od wydanych pieniędzy nie jest dobrym pomysłem. Co w takim razie z kosztem zmiennym przedmiotu? co z zasadami specjalnymi gdzie kupcy zdzierają z drużyny dodatkowe Xk6? co wreszcie z łapówkami wydanymi bądź co bądź na zwiększenie dostępności konkretnego przedmiotu a więc i na jego zakup?

lepszym pomysłem (choć zdaję sobie sprawę że bardziej mozolnym i czasochłonnym) byłoby ustalenie bonusu do prestiżu jaki daje każdy z magicznych przedmiotów z osobna, niezależnie od tego ile będzie kosztował.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8138
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn sierp 31, 2014 09:30 PM
Reply with quote

Liczyła się będzie tylko cena podstawowa ekwipunku.

Tu nie chodzi o to ile drużyna wydała na przedmioty, ale o to ile wart jest posiadany przez kompanię ekwipunek. Czyli dla każdej kompanii miecz, średni pancerz i tarcza będą dawały taki sam modyfikator, niezależnie od tego ile faktycznie kompania wydała zk na zakup ekwipunku.

I właśnie ta 1/10 ceny podstawowej ma być takim indywidualnym modyfikatorem prestiżu.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn wrz 01, 2014 11:43 AM
Reply with quote

Czy są gdzieś dostępne karty postaci dla postaci z zasadą specjalną "TEMPY" ?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8138
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Pn wrz 01, 2014 01:06 PM
Reply with quote

Nie. Ale mogę podesłać ci kartę w wersji edytowalnej to sobie zmienisz.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Wt wrz 02, 2014 10:24 AM
Reply with quote

Będę wdzięczny adamsarin[at].gmail[kropka]com

Back to top
View user's profile
softiron
Przebudzony
Przebudzony

softiron

Offline

Joined: sierp 15, 2013
Posts: 172
Location: Katowice
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Śr wrz 03, 2014 07:47 AM
Reply with quote

to i ja bym poprosil jesli nie klopot. mail na priv

Back to top
View user's profile
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Śr wrz 03, 2014 01:39 PM
Reply with quote

Pytanie o szarze - jakto jest z szarzowaniem przez wlasne jednostki. Jezeli jest miedzy nimi odstęp na powiedzmy pół mojej podstawki to nie mogę przejść jak rozumiem ? Zawsze patrzymy po podstawkach nie postaciach i musi byc miejsce na precisniecie sie podstawki tak ?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8138
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Śr wrz 03, 2014 03:23 PM
Reply with quote

Sprzymierzone jednostki nie blokują ruchu. Można przez nie przejść pod warunkiem, że po zatrzymaniu model nie będzie stał na podstawce sprzymierzeńca.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
kuba
Nieświadomy
Nieświadomy

kuba

Offline

Joined: wrz 06, 2014
Posts: 2

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Sb wrz 06, 2014 01:10 PM
Reply with quote

Witam wszystkich,
przymierzam się do złożenia bandy i mam kilka pytań po wstępnym przejrzeniu zasad:

-czy sygnalista i chorąży mogą korzystać z kuszy/muszkietu, jeśli te bronie znajdują się na liście sprzętu dostępnego dla stronników mojej kompanii? Wg ich zasad nie mogą korzystać z wielkiej broni i 2ch sztuk broni ręcznej, nie ma nic o broni strzeleckiej

-korzystając z broni ręcznej dającej możliwość parowania i z puklerza można przerzucać nieudane parowanie? Puklerz ma cechę parowania, ale zasada parowania pozwala na przerzut tylko jeśli korzysta się z dwóch broni ręcznych z tą cechą... Chcę się upewnić bo z tego co pamiętam w Mordheim puklerz dawał przerzut

-modlitwy pozostające w grze - z jednej strony w opisie zasady jest mowa, że modlitwy pozostające w grze działają dopóki (...) duchowny nie spróbuje odmówienia drugiej modlitwy pozostającej w grze, a z drugiej następny akapit mówi: "Należy zauważyć, że DUCHOWNY może odmówić dwie 'pozostające w grze' modlitwy, bez rozpraszania poprzednich." Jak to w końcu jest? Mysli

z góry dzięki za pomoc

Back to top
View user's profile
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1069

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Sb wrz 06, 2014 02:42 PM
Reply with quote

Jest zakaz używania drugiej niemagicznej broni jeśli mamy magiczny miecz ?
np magiczny miecz + w drugiej ręce zwykły ??

Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8138
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Sb wrz 06, 2014 03:13 PM
Reply with quote

@kuba
1. Mogą korzystać z dostępnej dla nich broni strzeleckiej.
2. Możesz przerzucić. Dzięki za zwrócenie uwagi. Poprawiłem zapis:
Quote::
Jeżeli model trzyma w obu rękach BROŃ RĘCZNĄ z cechą oręża PARUJĄCY lub BROŃ RĘCZNĄ z cechą oręża PARUJĄCY i PUKLERZ, może przerzucić nieudany test parowania.
3. To znaczy, że duchowny który odmówi trzecią modlitwę pozostającą w grze rozprasza pierwszą.

@Krnabrny
Tak. Zgodnie z zasadami (nie logiką) bohater, który używa broni magicznej nie może jednocześnie walczyć drugą bronią ręczną.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1069

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Sb wrz 06, 2014 04:18 PM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
@kuba
1. Mogą korzystać z dostępnej dla nich broni strzeleckiej.
2. Możesz przerzucić. Dzięki za zwrócenie uwagi. Poprawiłem zapis:
Quote::
Jeżeli model trzyma w obu rękach BROŃ RĘCZNĄ z cechą oręża PARUJĄCY lub BROŃ RĘCZNĄ z cechą oręża PARUJĄCY i PUKLERZ, może przerzucić nieudany test parowania.
3. To znaczy, że duchowny który odmówi trzecią modlitwę pozostającą w grze rozprasza pierwszą.

@Krnabrny
Tak. Zgodnie z zasadami (nie logiką) bohater, który używa broni magicznej nie może jednocześnie walczyć drugą bronią ręczną.

A bronią do walki wręcz bez cechy broń ręczna Very Happy ?

Ok widzę zasadę. Z ciekawości czemu tak zrobiłeś ?

Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8138
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Sb wrz 06, 2014 04:27 PM
Reply with quote

Też nie. Jeśli chcesz by model walczył dwoma broniami to obie muszą mieć cechę oręża broń ręczna.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1465
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Sb wrz 06, 2014 04:43 PM
Reply with quote

Dlaczego nie można walczyć magiczną i normalną?
Kiedyś pisałeś że chorąży nie może używać broni strzeleckiej wymagającej dwóch rąk Smile

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8138
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Sb wrz 06, 2014 04:57 PM
Reply with quote

Bo zasady tego zabraniają. Razz Wink Nie można łączyć magicznego oręża z niemagicznym.

Zgadza się. Tylko która broń dystansowa podlega tej zasadzie?


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 33 34 35 36 37 38
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
37 quidamcorvus 1362 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn paźdź 21, 2018 10:41 AM 
Theoden91 View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 1966 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 14776 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 03:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 70243 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 135073 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Inkq
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 437

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 28
_BBOT: 0
Razem: 28
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Strona główna
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 164
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy