Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy



































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 36 37 38
View previous topic :: View next topic
Author Message
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8533
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Cz wrz 25, 2014 08:08 AM
Reply with quote

Nie.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Grish
Świadomy
Świadomy

Grish

Offline

Joined: kwiet 29, 2014
Posts: 869
Location: Banden
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Cz wrz 25, 2014 11:08 AM
Reply with quote

A podstawka na wysokość jest tożsama z obecnie obowiązującą od GW (40X40 mm)?


_________________
fatlazypainter.blogspot.com
Back to top
View user's profile Visit poster's website
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8533
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Cz wrz 25, 2014 11:57 AM
Reply with quote

Zasadniczo tak.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Wt wrz 30, 2014 12:21 PM
Reply with quote

Mam kolejne pytania dot. ciosów automatycznych przed walką. W poprzednich postach ustalilismy ze jeżeli jednostka A zada automatyczne obraznie przed walką jednostce B, to na efekt zr. rzuca dopiero po ewentualnych kolejnych trafieniach i zranieniach.

Pytania:

1) Czy po automatycznym trafieniu(które zrani) które zabierze ostatnie ŻW jeżeli jednostka B miała uderzać pierwsza to nie uderza już bo zakładamy że jest minimum ogłuszona? (jeżeli tak to co z umiejętnością Wańka Wstańka).
2) Jeżeli poza jednostką A mam również jednostkę C która uderza przed A, to czy jeżeli A automatycznie rani tą jednostkę przed walką i zabiera ostatnie ZW to w sumie co się dzieje? C dobija , ale nie wiadomo czy z pozycji ogłuszonego czy powalonego czy moze juz ta rana automatyczna wylaczy z akcji?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8533
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Wt wrz 30, 2014 01:38 PM
Reply with quote

pan_sarin wrote:
Mam kolejne pytania dot. ciosów automatycznych przed walką. W poprzednich postach ustalilismy ze jeżeli jednostka A zada automatyczne obraznie przed walką jednostce B, to na efekt zr. rzuca dopiero po ewentualnych kolejnych trafieniach i zranieniach.
Jeśli zadałeś trafienie i zraniłeś to normalnie rzucasz na efekt. Tyle że w danej fazie walki wręcz po uwagę brany jest 'najgorszy' efekt zranienia. A więc jeśli na przykład z byczej szarży 'powaliłeś na ziemię!' to wykonując 'normalne' ataki rzucasz normalnie na trafienie i zranienie. I na przykład zakładając, że zraniłeś jednym atakiem w rzucie na efekt uzyskałeś 'oszołomiony!' to pod uwagę bierzesz 'pnz!'. W tej zasadzie chodzi głównie o to, że gdy jednym modelem powalisz przeciwnika na ziemię, to wykonując kolejne ataki w tej samej fazie walki wręcz nie możesz go automatycznie 'wyłączyć z akcji!'.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Wt wrz 30, 2014 01:42 PM
Reply with quote

Ok czyli na przykladzie:

1) A i B szarzuja na C
A zadaje automatyczne trafienie + zranienie i PNZ
B ma wiecej incjatywy więc dobija C i zgarnia expa jezeli to bohater

2) A i B szarzuja na C
A zadaje automatyczne trafienie + zranienie i PNZ
A ma wiecej incjatywy wiec rzucam na trafienie i zranienie i wypada mi oszolomiony. Wiec c jest PNZ
B dobija i zgarnia expa.

3) A i B szarzuja na C
A zadaje automatyczne trafienie + zranienie i PNZ
A ma wiecej incjatywy wiec rzucam na trafienie i zranienie i wypada mi WzA więc A zgarnia expa.

w przypadku gdyby C mial wańka wstańka a w automatycznym ciosie wypadloby Oszołomiony to walka odbywa się normalnie.

Mądrze pomyślane drogi QC ;]

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8533
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Wt wrz 30, 2014 01:46 PM
Reply with quote

Tak.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Wt wrz 30, 2014 11:18 PM
Reply with quote

1) Czy chowaniec maskotka pozwala przerzucic tzeentha ? (w opisie tzeentcha mowa jest o przerzutach z przedmiotow tylko a nie z umiejetnosci)
2) Czy jezeli jednostka w powodu rany reki nie bierze udzialu w potyczce to liczona jest do prestizu ?
3) Czy moge wyposazyc postac w przedmiot który nie jest w liscie ekwipunku lub magików? (np hrabia von carstein czy moze uruniczniona zbroje z gromgilu nosic)

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8533
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Śr paźdź 01, 2014 09:47 PM
Reply with quote

1. Nie.
Quote::
Ponadto, o ile w opisie umiejętności, przedmiotu bądź zasady specjalnej na podano inaczej, nie można wykorzystać przerzutu aby uchronić przed Przekleństwem Tzeentcha.

2. Tak.
Quote::
Ponadto, należy pamiętać, szczególnie w przypadku rozgrywania kampanii, że do Prestiżu Drużyny wlicza się także notowania tych modeli, które przeżyły potyczkę, a które w wyniku odniesionych ran nie mogą wziąć udziału w kolejnej rozgrywce.

3. Jeśli zdobędziesz ją na przykład w wyniku grabieży, a wampir będzie posiadał umiejętność (siłacz) zezwalającą na noszenie gromrilowego pancerza, to tak.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Cz paźdź 02, 2014 09:56 AM
Reply with quote

Jeżeli to pytanie jest głupie to proszę wybaczyć , ale nie znalazłem odpowiedzi ani w "Zaklętych czarach" ani w modlitwach. Mogę odmawiac w turze wszystkie modlitwy ktore znam czy tylko jedna?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8533
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5
Posted: Cz paźdź 02, 2014 09:34 PM
Reply with quote

pan_sarin wrote:
Jeżeli to pytanie jest głupie to proszę wybaczyć , ale nie znalazłem odpowiedzi ani w "Zaklętych czarach" ani w modlitwach. Mogę odmawiac w turze wszystkie modlitwy ktore znam czy tylko jedna?
Quote::
Modlitwy:
Kapłani otrzymują od swego boga niezwykłe moce, którymi razić mogą swych wrogów w bitwie. W fazie magii DUCHOWNI, o ile nie Uciekają!, nie zostali Oszołomieni! lub Powaleni!, w fazie ruchu nie wykonali biegu, a w fazie strzeleckiej nie użyli broni dystansowej, oraz nie opuścili stołu, mogą wznieść dwie różne znane modlitwy.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 36 37 38
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 6, 7, 8 ]
112 quidamcorvus 7075 Pytania i odpowiedzi.....
 Wt czerw 25, 2019 08:39 AM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2860 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 33690 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 03:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 127941 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 179298 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Gwardzista
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 452

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 12
_BBOT: 1
Razem: 13
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
 _BBOT:
Google > ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
13 %13 %13 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 169
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy