Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy




























_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 18 19 20 ... 43 44 45
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Apok - Cz czerw 25, 2015 08:52 AM
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1316
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt stycz 20, 2015 05:51 PM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:

5. Nie liczą się.
7. Są dużym celem.

Ad. 5 Tzn powiedzmy że najemne ostrze daje 20 prestiżu i dodaje się kolejne 25 za machinę czy też nie?
Ad.7 A to dziwne. Skoro bierze się je pod uwagę przy wykonywaniu zadań specjalnych bo niby są dużym celem to powinny mieć to w zasadach. A tu jest tylko wzmianka przy strzelaniu i chyba przy pokonywaniu przeszkód (chyba), że są traktowane jak duży cel, a nie, że nim są.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7227
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt stycz 20, 2015 05:54 PM
Reply with quote

@pan_sarin
Przed grą umówiliśmy się, że tak można.

Zasadniczo to ograniczenie zostanie zniesione całkowicie lub uwarunkowane udanym testem S lub I.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7227
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt stycz 20, 2015 06:00 PM
Reply with quote

@Pepe
Dodajesz tylko prestiż Najmity.

Wszyscy kawalerzyści, którzy nie są lekką jazdą podlegają zasadzie DUŻY CEL.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1316
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt stycz 20, 2015 07:56 PM
Reply with quote

To dlaczego nie mają tego wpisanego w zasadach. Tak byłoby prościej niż czytanie o kawalerii żeby się o tym dowiedzieć.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7227
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt stycz 20, 2015 08:31 PM
Reply with quote

Pepe wrote:
To dlaczego nie mają tego wpisanego w zasadach. Tak byłoby prościej niż czytanie o kawalerii żeby się o tym dowiedzieć.
Racja. Tam gdzie kawalerzyści nie podlegają zasadzie lekka jazda dodam DUŻY CEL.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1316
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt stycz 20, 2015 09:25 PM
Reply with quote

Gram już trochę w tą grę ale nadal mnie zaskakuje Smile

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7227
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt stycz 20, 2015 11:50 PM
Reply with quote

Mnie też Smile


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Apok
Śniący
Śniący

Apok

Offline

Joined: paźdź 10, 2014
Posts: 27
Location: Kędzierzyn - Koźle
Filia Opolska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Śr stycz 21, 2015 11:29 AM
Reply with quote

Witam,

Czy magiczna zbroja dla dużego celu jest 2x droższa?
Oraz czy jeśli mam przedmiot z dostępnością 12, a moja rasowa zdolność zmniejsza dostępność o 1 (do 13) to tego przedmiotu nie mogę kupić tak?

I ostatnie dwa:) czy posiadając mutację "dodatkowa kończyna" mogę korzystać na raz z zalet dwóch broni do walki wręcz oraz tarczy?
I jak to jest jeśli buduję się drużynę, i ta drużyna ma dostępny sprzęt który jest rzadki i wymaga rzutu na dostępność. Ten rzut jest pomijany przy tworzeniu bandy, i jest wymagany tylko przy sekwencji po porażce?

Pozdrawiam,


_________________
Ground and Pound !
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7227
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Śr stycz 21, 2015 04:53 PM
Reply with quote

1. Nie.
2. Możesz korzystając z zasady 'bogaty może więcej'.
3. Tak.
4. Rekrutując drużynę możesz kupować oręż i pancerz z listy ekwipunku bez rzutów na dostępność.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Apok
Śniący
Śniący

Apok

Offline

Joined: paźdź 10, 2014
Posts: 27
Location: Kędzierzyn - Koźle
Filia Opolska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz stycz 22, 2015 08:18 AM
Reply with quote

Witam,

Dzięki śliczne!
Jeszcze jedno pytanie, otóż jeśli mam w swojej bandzie grupę stronników, która jest ograniczona liczebnie (np kultyści 0-5, Gory 0-5, coś tam 0-3) to mogę kupić np. 5 ich jednak każdego w osobnej grupie (w celu zwiększenia szansy na awans)? Czy jest to sztywna grupa stronników i mogę mieć tylko jedną grupę tych stronników nie większą niż 5.

Pozdrawiam,


_________________
Ground and Pound !
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1316
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz stycz 22, 2015 08:22 AM
Reply with quote

Możesz podzielić.

Back to top
View user's profile
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 912

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz stycz 22, 2015 08:43 PM
Reply with quote

Mam rzut k66, mam karty tarota. Rzucam 3 i 2 , czyli 32, następnie mogę z tego zrobić 22,42,33,31 - dobrze rozumiem że działanie + - 1 dotyczy dowolnej wybranej przezemnie kostki ?

Oraz kolejne pytanie:

Mam Smoczego ogra, ogr zostaje bohaterem. Ile kosztuje Zbroja Chaosu dla dużego celu oraz jaką ma dostępność ( byłą już kiedyś mowa że dalej 100 i że się dopasowuje rozmiarem ale wole się upewnić )

I jeszcze jedno:
Mam smoczego ogra, rzucam 44 na tabelke stygmatu Tenczy. Podwojenie. Mam grupe stronników 2 smocze ogry czy 2 grupy po 1 smoczego ogra ? Jeśli tak to czy ten smoczy ogr z podwojenia ma stygmat do wylosowania czy ma "podwojenie" ?

I jeszcze jedno:
Mam korbacz i 3 Ataki, każdy model stykający się z moja podstawką dostaje po 3 ataki ? Co jesli mam 2 korbacze, wtedy mam 3 ataki z jenej ręki i 4 z drugiej, jak ma furie to 5, czyli wypłacam 5 ataków każdemu kto się styka ze mna podstawka ?


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7227
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz stycz 22, 2015 10:12 PM
Reply with quote

Krnabrny wrote:
Mam rzut k66, mam karty tarota. Rzucam 3 i 2 , czyli 32, następnie mogę z tego zrobić 22,42,33,31 - dobrze rozumiem że działanie + - 1 dotyczy dowolnej wybranej przezemnie kostki ?
Nie.
Quote::
Powodzenie testu oznacza, że karty ułożyły się w sposób korzystny dla bohatera, dzięki czemu model może zmodyfikować wynik jednego, dowolnego rzutu w czasie rozgrywania potyczki lub sekwencji po potyczce o ±1.
Czyli jeśli w rzucie K66 uzyskałeś 32 to możesz zmienić na 31 lub 33.

Krnabrny wrote:
Mam Smoczego ogra, ogr zostaje bohaterem. Ile kosztuje Zbroja Chaosu dla dużego celu oraz jaką ma dostępność ( byłą już kiedyś mowa że dalej 100 i że się dopasowuje rozmiarem ale wole się upewnić )
Cena Zbroi Chaosu i magicznych pancerza nie zmienia się.

Krnabrny wrote:
Mam smoczego ogra, rzucam 44 na tabelke stygmatu Tenczy. Podwojenie. Mam grupe stronników 2 smocze ogry czy 2 grupy po 1 smoczego ogra ? Jeśli tak to czy ten smoczy ogr z podwojenia ma stygmat do wylosowania czy ma "podwojenie" ?
Masz grupę stronników zawierającą dwa Smocze Ogry, o ile masz tyle zk by zakupić identyczny ekwipunek. Ma 'podwojenie'.

Krnabrny wrote:
Mam korbacz i 3 Ataki, każdy model stykający się z moja podstawką dostaje po 3 ataki ? Co jesli mam 2 korbacze, wtedy mam 3 ataki z jenej ręki i 4 z drugiej, jak ma furie to 5, czyli wypłacam 5 ataków każdemu kto się styka ze mna podstawka ?
Tak każdy model stykający się podstawką dostaje trzy ataki.
Nie możesz mieć dwóch korbaczy na jednym modelu, korbacz nie ma cechy oręża 'broń ręczna'.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 912

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt stycz 23, 2015 12:29 PM
Reply with quote

Pytanie bo dziś przeglądałem listy do band chaosu.

Statystyki Khorngorów, Tzangorów są takie same. Nie maja specialnych umiejętności itp. W tej samej cenie Plagogory maja +1WT a Slangory +1I. Nie uważasz że trochę to dziwnie rozwiązane ?


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7227
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt stycz 23, 2015 12:51 PM
Reply with quote

Nie. Jak już wielokrotnie pisałem, po pierwsze nie należy porównywać pojedynczych jednostek a całe drużyny. I po drugie nie da się zbalansować drużyn co do najmniejszego detalu, nawet w szachach białe zawsze zaczynają.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 18 19 20 ... 43 44 45
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 788 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
3 quidamcorvus 46 Re: Dyskusja ogólna (...
 Pn czerw 25, 2017 08:04 PM 
kozAa View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 23607 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 72233 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
No new posts Kostnica Pytania i odpowiedzi [AoS]
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
42 Staś 2176 Pytania i odpowiedzi [...
 Śr marca 22, 2017 02:12 PM 
wellofeternity View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
21 %21 %21 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 159
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy