Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 20 21 22 ... 43 44 45
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Apok - Cz czerw 25, 2015 08:52 AM
[wiktor]
Nieświadomy
Nieświadomy

[wiktor]

Offline

Joined: grud 28, 2014
Posts: 6

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Sb lut 07, 2015 08:33 AM
Reply with quote

1.Pytanie do dość osobliwej sytuacji: Gra na 3 osoby. Mag jednej z drużyn rzuca czar magiczny pocisk i otrzymuje Przekleństwo Tzeencha, z wynikiem 7: "mag przeciwnika przejmuje kontrolę nad czarem". Drugi gracz przejmuje czar i kieruje go w jednostkę trzeciego gracza. Pocisk rani i wyłącza z akcji model.
Czy w takiej sytuacji któryś z magów otrzymuje PD za wyłączenie z akcji modelu?
2. Czy kawalerzysta, który został zraniony ale wykonał udany rzut na OP wykonuje test jeździectwa ?
3. Czy strzały z Balisty mogą zadać Zranienie Krytyczne jako broń dystansowa?
4. Jeżeli 3=Tak, to czy Rykoszet rozpatruje się jako zadający K3 rany, tak jak w zwykłym strzale z Balisty?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Sb lut 07, 2015 09:07 AM
Reply with quote

1. Nie.
2. Tak, musi wykonać test.
3. Nie.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Grish
Świadomy
Świadomy

Grish

Offline

Joined: kwiet 29, 2014
Posts: 852
Location: Będzin/Sosnowiec
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 09, 2015 10:02 PM
Reply with quote

Czy zasada Kuchnia Niziołkòw działa w sekwencji po pierwszej bitwie, czy można wziąć najemnika przed pierwszą bitwą?


_________________
fatlazypainter.blogspot.com
Back to top
View user's profile Visit poster's website
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt lut 10, 2015 12:11 AM
Reply with quote

Grish wrote:
Czy zasada Kuchnia Niziołkòw działa w sekwencji po pierwszej bitwie, czy można wziąć najemnika przed pierwszą bitwą?
Quote::
Kuchnia Niziołków:
W trakcie sekwencji po potyczce kompania Niziołków z Krainy Zgromadzenia może przyjąć, bez żadnych opłat, na usługi jedno z Najemnych Ostrzy, pod warunkiem, że najmita może służyć w drużynie. Po zakończeniu następnej potyczki, Najemne Ostrze odejdzie w swoją stronę, chyba że DOWÓDCA postanowi zawrzeć kontrakt i będzie płacił ustalony w opisie najmity żołd. Jeżeli drużyna nie zawrze kontraktu z Najemnym Ostrzem należy wykonać rzut K3, którego wynik określi przez ile potyczek najmita nie będzie mógł być zatrudniony przez krnąbrnego dowódcę.
Dopiero po pierwszej bitwie.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Grish
Świadomy
Świadomy

Grish

Offline

Joined: kwiet 29, 2014
Posts: 852
Location: Będzin/Sosnowiec
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt lut 10, 2015 06:22 AM
Reply with quote

Wiem, czytałem, tylko sparing-partner się upierał, że można brać przed pierwszą bitwą.


_________________
fatlazypainter.blogspot.com
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Areo
Przytomny
Przytomny

Areo

Offline

Joined: paźdź 07, 2012
Posts: 140
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 15, 2015 12:16 PM
Reply with quote

Czar 8 z magii DE.
Objęte działaniem modele otrzymują trafienie z siłą K6 i cechą oręża zatruty atak.
Co daje zatruty atak w tym przypadku,skoro trafienie z czaru jest automatyczne?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 15, 2015 03:12 PM
Reply with quote

Rzucasz dodatkowo K6 jak na trafienie. Wynik 6 oznacza zatruty atak.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 16, 2015 10:45 AM
Reply with quote

W końcu kończe malować żyrokopter więc za wczasu mam pytanie:

Czy pilotując żyrokopter mogę używać innej broni niż kuszy powtarzalnej ?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 16, 2015 02:07 PM
Reply with quote

Możesz.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1069

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 16, 2015 08:33 PM
Reply with quote

Pytanie odnośnie Nurgla. Mamy przykładowego opentanego. Nasz opentany rzuca sobie trzy razy na tabelkę stygmatów. Wyrzuca kolejno:
31 ( Myśląca narośl +1ZW -1WT ) 63 ( Zanik kości WW,US,A,S,WT,I,SZ /2 oraz +3ZW) oraz 34 ( potworna otyłość +1WT)

Czyli mamy kolejno
- 1wt +1ZW ( 3 wt 3 żw )
- 2wt 1a 2ww 2us 2I 3sz 2s 6żw
- 3wt 1a 2ww 2us 2I 3sz 2s 6żw

Dobrze to rozumiem że mutacje mogą podnieść poziom żw powyżej normalnego ? Jeśli tak to czy zwiększa się rasowe maksimum ? Jeśli tak to czy będzie to wtedy 6/8 ( 4 żw z mutacji,2 bazowo ) ? Jeśli tak to czy mogę wziąć piętno nurgla +1żw ( może zostać zwiększone ponad rasowe maksimum ) oraz np rozwinąć jeszcze żywotność o 2 ptk ? Jeśli tak to w ten sposób można mieć astronomiczne 9 żw...

Słowem czy stygmaty zwiększają ponad rasowe maksimum oraz czy zwiększenie przez stygmaty podnosi rasowe maksimum ?


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 16, 2015 08:43 PM
Reply with quote

Krnabrny wrote:
Słowem czy stygmaty zwiększają ponad rasowe maksimum?
Tak.

Krnabrny wrote:
Czy zwiększenie przez stygmaty podnosi rasowe maksimum ?
Tak.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1069

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 16, 2015 09:02 PM
Reply with quote

Jeszcze jedno pytanie: Piętno chaosu niepodzielnego pozwala przerzucić wszystkie testy psychologiczne. Czy jeśli ma to piętno dowodzący kompanią to czy dotyczy to również testu rozbicia jako opartego na cp ?


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 16, 2015 09:08 PM
Reply with quote

Nie. Test rozbicia nie jest testem psychologicznym. Więcej na ten temat znajduje się z tego co pamiętam na początku rozdziału psychologia.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Areo
Przytomny
Przytomny

Areo

Offline

Joined: paźdź 07, 2012
Posts: 140
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt lut 17, 2015 07:32 PM
Reply with quote

Czy łowca nagród może strzelać do modelu który wybrał, nawet jeśli jest bliżej inny model?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8185
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt lut 17, 2015 08:06 PM
Reply with quote

Nie. Obowiązują go zwykłe zasady.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 20 21 22 ... 43 44 45
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 3, 4, 5 ]
63 quidamcorvus 2762 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn grud 02, 2018 04:08 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2219 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 20693 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 89187 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 148784 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 167
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy