Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy



































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 21 22 23 ... 43 44 45
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Apok - Cz czerw 25, 2015 08:52 AM
Apok
Śniący
Śniący

Apok

Offline

Joined: paźdź 10, 2014
Posts: 29
Location: Kędzierzyn - Koźle
Filia Opolska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 23, 2015 10:31 AM
Reply with quote

Witam,

Podczas wczorajszej potyczki natknęliśmy się na kilka nieścisłości:
- Czy trafienie krytyczne "Tfu, to być nie dobre" nakazuje na przerzucenie udanego ataku, czy dodatkowy atak?
- Czy można mieć w jednej bandzie kilka razy ten sam przedmiot magiczny?
- Czy duże cele mogą wchodzić do budynków?
- Czy można unikać wymiocin trolla?

P.S Scenariusz oblężenie jest najlepszy na świecie!:)


_________________
Ground and Pound !
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8459
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn lut 23, 2015 12:39 PM
Reply with quote

Przerzucasz udany atak. To negatywny krytyk.

Nie można.

Mogą wchodzić.

Można unikać.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
SzczurTezCzlowiek
Nieświadomy
Nieświadomy

SzczurTezCzlowiek

Offline

Joined: czerw 16, 2014
Posts: 20

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Śr lut 25, 2015 12:59 PM
Reply with quote

Czy można strzelać z moździerza do wrogów wewnątrz budynków? W sensie strzał przez okno, dach i wszystkie ściany budynku są całe.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8459
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Śr lut 25, 2015 01:59 PM
Reply with quote

Do ruin tak. Do całych budynków nie. Choć może ktoś zaproponuje zasady niszczenia budynków.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Matysz
Nieświadomy
Nieświadomy

Matysz

Offline

Joined: marca 02, 2015
Posts: 3

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn marca 02, 2015 07:08 PM
Reply with quote

Dostałem dziś piątą pod rząd masakre od drużyny hrabiego von carnsteina. Gram piratami i nie ma opcji żebym wymanewrowal wampira z Transformacja. Czy ta umiejętność nie powinna być jakoś przycieta? Okropnie psuje balans naszych gier.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8459
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn marca 02, 2015 07:22 PM
Reply with quote

Umiejętność nie będzie modyfikowana.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Matysz
Nieświadomy
Nieświadomy

Matysz

Offline

Joined: marca 02, 2015
Posts: 3

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt marca 03, 2015 04:28 PM
Reply with quote

Jakieś rady co zrobić z wampirem, który samotnie wyciął mi 6 moich bohaterów? Przytrzymać go w walce kanapka się nie da, zapestkowac też bo szarzuje zza przeszkody.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8459
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt marca 03, 2015 04:41 PM
Reply with quote

Kupić czosnek, pochodnie czy inną broń z płonącym atakiem albo zatrutą grobowym korzeniem.

I w miarę możliwości szarżować jak największą ilością modeli. A potem uderzać, aż przestanie się ruszać.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1073

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt marca 03, 2015 06:08 PM
Reply with quote

A nie możesz go głupimi pochodniami zatłuc ? Ewentualnie kagankami czy tam płonącym czymkolwiek ?


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
Matysz
Nieświadomy
Nieświadomy

Matysz

Offline

Joined: marca 02, 2015
Posts: 3

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt marca 03, 2015 07:53 PM
Reply with quote

Gdyby dało się go zablokować w cc to spoko. Jak zostaje na 1W to po prostu odskakuje i go nigdy nie dogodnie.
Czosnek-jeśli szarzuje w fazie ruchu i obleje cp, to i tak odskoczy w fazie magii. Ale zawsze może oblac cp na szarży z Transformacji, jest jakaś opcja .
Pochodnie brzmią ok, dzięki

I jak ma się umiejętność Transformacja do zasady zakazujacej lotu jeśli ma się widocznych wrogów 8" od siebie? Czy wampir który przerwał walkę może odskoczyc?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8459
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Śr marca 04, 2015 09:18 AM
Reply with quote

Umiejętność 'transformacja' pozwala wykonać lot w celu szarży lub 'ucieczki' z walki nawet jeśli w 8" są widoczni wrogowie.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1073

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz marca 05, 2015 12:20 AM
Reply with quote

Mam zagwozdkę. Chcę sobie zrobić modele do swojej bandy Khorna w klimacie Realms of Chaos ( 1988 ). Występowały tam różne pokraczne kombinacje jeśli chodzi o wybór wyznawców chaosu. Orkowie, krasnoludy, zwierzoludzie, elfy i gobliny chaosu mogły być w jednej bandzie pod jednym czampionem i nie był w tym nic sprzecznego z klimatem. Mój problem brzmi - czy stosować jakiś wzornik wysokości modeli ? Planuje posiadać modele zdecydowanie zbyt wysokie oraz zbyt niskie. Mam 2 pomysły
a) każdy model mierzyć zgodnie z tym jakiego jest wzrostu
b) stosować uniwersalny model "wzornik" wzrostu chaos warriora i go wykorzystywać przy sprawdzaniu zasięgów, widoczności itp

Jak wg was lepiej zrobić w tym wypadku ?


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
SzczurTezCzlowiek
Nieświadomy
Nieświadomy

SzczurTezCzlowiek

Offline

Joined: czerw 16, 2014
Posts: 20

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz marca 05, 2015 11:51 AM
Reply with quote

Pytanie dotyczące broni Moździerz Trującego Wichru

Z instruckji:

Quote::
Każdy model, którego podstawka leży w całości pod
wzornikiem zostaje trafiony automatycznie, a każdy model, którego podstawka leży
częściowo pod wzornikiem, zostaje trafiony na 4+. Trafione modele muszą wykonać
test WT lub zostaną Powalone na ziemię!.

Czy to oznacza, że nieumarli (którzy są odporni na trucizny) też muszą wykonywać test WT, i jak nie zdadzą to są ogłuszeni (bo nie mogą być powaleni)? Czy też nieumarli są odporni w 100% na działanie broni?

Intuicja podpowiada jednoznacznie, że są odporni, ale ze względu na dwuznaczność w instruckji i być może balans jednak da się użyć moździerza na nieumarłych? Smile

Back to top
View user's profile
[wiktor]
Nieświadomy
Nieświadomy

[wiktor]

Offline

Joined: grud 28, 2014
Posts: 6

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz marca 05, 2015 12:05 PM
Reply with quote

1.Pytanie o broń drzewcową:

Czy jeżeli kawalerzysta dosiadający wierzchowca atakuje stojąc za sprzymierzonym modelem, to czy jego wierzchowiec również może wykonać atak?

Ogólnie ciężko mi zrozumieć, dlaczego postać, która atakuje bronią drzewcową również może zostać zaatakowana. Czy nie polega to na tym, że ma o wiele dłuższą broń, dlatego udaje jej się atakować, stając za sprzymierzeńcem ?

2. Czy model stronnika może używać Lunety?

Back to top
View user's profile
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1073

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz marca 05, 2015 01:24 PM
Reply with quote

[wiktor wrote:
"]1.Pytanie o broń drzewcową:

Czy jeżeli kawalerzysta dosiadający wierzchowca atakuje stojąc za sprzymierzonym modelem, to czy jego wierzchowiec również może wykonać atak?

Ogólnie ciężko mi zrozumieć, dlaczego postać, która atakuje bronią drzewcową również może zostać zaatakowana. Czy nie polega to na tym, że ma o wiele dłuższą broń, dlatego udaje jej się atakować, stając za sprzymierzeńcem ?

2. Czy model stronnika może używać Lunety?

1. Tu chodzi o to że broń drzewcowa nie ma minusów w walce bezpośredniej i jakby nie dało się trafić przeciwnika chowającego się za innym modelem to wszyscy brali by na największych karków broń drzewcowa bo byli by właściwie nietykalni. Kwestia balansu.

2. Nie.


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
<
1 2 3 ... 21 22 23 ... 43 44 45
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 5, 6, 7 ]
101 quidamcorvus 6221 Pytania i odpowiedzi.....
 Śr kwiet 17, 2019 11:36 AM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2775 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 32263 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 03:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 123780 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 175084 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: bor667
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 451

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 44
_BBOT: 0
Razem: 44
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Statystyki
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Linkowisko
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
Moje konto
Moje konto
ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
13 %13 %13 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 168
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy