Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy






























_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 26 27 28 ... 43 44 45
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Apok - Cz czerw 25, 2015 08:52 AM
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1022

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Śr kwiet 22, 2015 12:18 PM
Reply with quote

O to przy okazji doprecyzuj sytuację:

Drużyna A ma dostęp do magicznego przedmiotu "Miecz" ( o typie Miecz ). Drużyna B wyłącza z akcji model bohatera z drużyny A posiadający "Miecz" ( Miecz ). Model z drużyny B postanawia oszczędzić przeciwnika w zamian za "Miecz". Drużyna B nie ma dostępu do magicznego przedmiotu o nazwie "Miecz" ale może używać normalnego przedmiotu o typie miecz. Czy zatem bohater z drużyny B który nie ma możliwości zakupu magicznego przedmiotu o nazwie "Miecz" może go używać jeśli wszedł w jego posiadanie w inny sposób i ma możliwość używania przedmiotu o typie miecz ?

Temat poruszany już kilka razy ale dalej pewne niejasności zostały.


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7646
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Śr kwiet 22, 2015 05:33 PM
Reply with quote

Jeżeli w opisie przedmiotu nie napisano inaczej to model może używać zaprawiony przedmiot.

Czym innym jest niemożność zakupienia, a czym innym niemożność używania.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1022

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz kwiet 23, 2015 08:42 AM
Reply with quote

O i o to chodzi. Chciałbym żeby taki zapis się tam znalazł w podręczniku Razz


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz kwiet 23, 2015 10:33 PM
Reply with quote

Apropo dostawiania krawedzi . Jezeli mam obok siebie 3 modele na tych samych podstawkach, to jest opcja trzema innymi zaszarzowac ta srodkowa, bez szarzowania tych ktore stoja obok?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7646
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt kwiet 24, 2015 04:06 AM
Reply with quote

Tak. Ty decydujesz które modele są szarżowane. W takiej sytuacji dopuszczalne jest ustawienie niewalczących modeli w odledłości poniżej 1" od siebie.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..

Last edited by quidamcorvus on Pt kwiet 24, 2015 08:16 AM; edited 1 times in total
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt kwiet 24, 2015 08:06 AM
Reply with quote

OK dzieki ;]

Back to top
View user's profile
Von_Berthold
Nieświadomy
Nieświadomy

Von_Berthold

Offline

Joined: kwiet 25, 2015
Posts: 3

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Sb kwiet 25, 2015 07:05 PM
Reply with quote

Witam
Jako, że to mój pierwszy post - zatem witam wszystkich Smile
Przesiadam się z kolegami z Mordheima na Warheima i mam kilka pytań:
1. Rekrutuje Bohatera/stronnika. Czy po bitwie mogę sprzedać/przekazać np. broń bohatera/stronnika z którą został zarekrutowany?
2. Grabię sobie stronnika np. kusznika krasnoludzkiego z kuszy. Po bitwie mój adwersarz nie ma kasy na dokupienie mu kuszy, a grupa stronników musi mieć to samo wyposażenie. Co w takiej sytuacji zrobić?
3. Czy czarodziej chaosu od grasantów, który służy Khornowi, czyli jest demonologiem, może nosić zbroje?
Dzieki wielkie za pomoc
Pozdrawiam

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7646
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Sb kwiet 25, 2015 07:28 PM
Reply with quote

Witam na Azylium: )

1. Tak. Możesz to zrobić po pierwszej bitwie.
2. Ograbiony kusznik tworzy nową grupę stronników.
3. Nie mam dostępu do podręcznika - zgodnie z zapisem w liście ekwipunku.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7646
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn kwiet 26, 2015 07:22 AM
Reply with quote

Krnabrny wrote:
O i o to chodzi. Chciałbym żeby taki zapis się tam znalazł w podręczniku Razz

Quote::
Zagrabione i znalezione magiczne przedmioty:
W trakcie rozgrywania kampanii w WARHEIM FS zdarzyć się może, że drużyna zdobędzie, czy to w wyniku grabieży czy pojmania wrogiego bohatera artefakt, który normalnie nie jest dla kompanii dostępny. Bohaterowie należący do drużyny, która zdobyła w ten sposób magiczny przedmiot mogą go używać o ile w opisie samego artefaktu nie napisano inaczej oraz spełnione zostały pozostałe warunki, a w przypadku magicznego ORĘŻA oraz magicznego PANCERZA, niemagiczne odpowiedniki artefaktów znajdują się na liście ekwipunku kompanii.
Dodać coś jeszcze, coś zmienić?


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Von_Berthold
Nieświadomy
Nieświadomy

Von_Berthold

Offline

Joined: kwiet 25, 2015
Posts: 3

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn kwiet 26, 2015 08:23 AM
Reply with quote

Dzięki za odpowiedź
Jeszcze mam jedno pytanie (na razie :)) Czy rydwany po zniszczeniu rzucają po potyczce na "przeżycie" tak jak stronnicy? Czy rzuca się osobno za wóz, konie, woźnice etc?
Czy tak samo jest np. z żyrokopterem?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7646
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn kwiet 26, 2015 09:51 AM
Reply with quote

W rozdziale Kampania znajdziesz paragraf Poważne obrażenia tam znajdują się zasady. Dla zwierząt pociągowych rzucasz jak dla stronników machiny mają swoje zasady.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Von_Berthold
Nieświadomy
Nieświadomy

Von_Berthold

Offline

Joined: kwiet 25, 2015
Posts: 3

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn kwiet 26, 2015 10:33 AM
Reply with quote

Fakt Smile Jest to ładnie napisane. Dzięki.
Czy jeśli mamy wybór np. tych stronników od 0-5 lub innych 0-5 należy wybrać tylko jedną z nich, czy też można pomieszać, byleby liczba nie przekroczyła 5?
I jeszcze jedno pytanie: dwa modele atakują jeden. Pierwszy szarżujący np. powala na ziemię przeciwnika. czy drugi model poświęcając wszystkie A dobija go, czy też, jako że to ta sama runda, normalnie wykonuje trafienie, zranienie etc?
Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi i cierpliwość Smile

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7646
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn kwiet 26, 2015 10:44 AM
Reply with quote

Jeżeli masz do wyboru dwa rodzaje stronników to musisz wybrać jeden z nich.

Drugi model automatycznie WzA! model który wcześniej został PnZ!.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
SzczurTezCzlowiek
Nieświadomy
Nieświadomy

SzczurTezCzlowiek

Offline

Joined: czerw 16, 2014
Posts: 20

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn kwiet 27, 2015 05:58 PM
Reply with quote

1. Czy klan moulder może mutować najemne ostrza?

2. Postać A (ma 7 WW) szarżuje postać B (ma 2 WW). A wyrzuca 2 na trafienie, jednak B ma umiejętność TANCERZ (-1 do rzutu na trafienie).

Pytanie czy A trafia B?

A ma dużo więcej WW więc teoretycznie na 1 też by trafił, jednak 1 zawsze oznacza niepowodzenie?

Back to top
View user's profile
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1391
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn kwiet 27, 2015 08:37 PM
Reply with quote

Czy złowady przelatując nad uciekającym modelem (niezdany test rozbicia) wymuszą zdawanie testu WT?

Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 26 27 28 ... 43 44 45
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 1156 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
291 quidamcorvus 4182 Dyskusja ogólna (pyta...
 Sb grud 09, 2017 09:44 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 35361 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 95112 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
No new posts Kostnica Pytania i odpowiedzi [AoS]
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
42 Staś 3494 Pytania i odpowiedzi [...
 Śr marca 22, 2017 01:12 PM 
wellofeternity View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Starless
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 410

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 33
_BBOT: 0
Razem: 33
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 162
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy