Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy




























_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział MORDHEIM › Pytania & odpowiedzi [Mordheim] › Pytania różne
Pytania różne
Tak jak Admin nazwał i Sigmar przykazał.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic Reply to topic Wersja do druku
<
1 2 3 ... 23 24 25 26 27 28
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Orris - Cz kwiet 17, 2014 01:26 PM
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1633
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pt wrz 18, 2015 11:46 AM
Reply with quote

Podręcznik nic nie mówi na ten temat.

Back to top
View user's profile
catachanfrog
Widzący
Widzący

catachanfrog

Joined: lut 06, 2012
Posts: 1418
Location: 21°01'E 52°13'N
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pt wrz 18, 2015 11:48 AM
Reply with quote

Nie, nie mogą - ithilmar to też ciężka zbroja według zasad. Nie wiem w końcu czy HR którego proponowałem (by liczyła się jako lekka) przeszedł. Nie wpisałem go jakby co.

Myślę, że przed kampanią trzeba w końcu zrobić to F&Q bo już nie ma już na co czekać.

Back to top
View user's profile
Przybywoj
Przytomny
Przytomny

Przybywoj

Joined: czerw 06, 2015
Posts: 112
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Pt paźdź 09, 2015 10:27 PM
Reply with quote

Sytuacja z ostatniego spotkania w SDQ.

Walka wręcz - oba zainteresowane modele mają WS 4. Jeden ma pałę i sztylet, a drugi miecz.

Pierwszy atakuje gość z pałką. Rzut na trafienie 5 dla sztyletu i 4 dla pały.
Rzut na parowanie 6.

Czy w takim wypadku jest automatycznie parowany atak z wyższym wynikiem (sztylet) czy osoba dokonująca parowania może wybrać, że chce sparować groźniejszy atak (z pały)?


_________________
Oto drużyna, którą pragnę grać w kampanii jesiennej 2015 Jest ciągle w fazie poprawek i testów - zapraszam do tematu w dziale HR.
Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1633
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Sb paźdź 10, 2015 07:18 AM
Reply with quote

Parujesz najwyższy wynik - w tym przypadku sztylet.

Back to top
View user's profile
Pan_Ryba
Świadomy
Świadomy

Pan_Ryba

Joined: stycz 28, 2013
Posts: 411
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pt paźdź 23, 2015 10:32 AM
Reply with quote

Podążając za Przybywojem, sytuacja z przedostatniego spotkania w SDK.

W banda Krasnoludów weszła w posiadanie sigmarite warhammer, po tym jak siostra zakonna pojawiła się na planszy w wyniku zdarzenia losowego.

Czy krasnoludy mogą używać tej uświęconej broni ze wszystkimi jej bonusami?

Back to top
View user's profile
duszy
Widzący
Widzący

duszy

Joined: lut 02, 2014
Posts: 1312
Location: 100lica
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pt paźdź 23, 2015 10:46 AM
Reply with quote

Imo jak wykupią skilla to czemu nie.


_________________
Zakon małych kwiatuszków bezustannej irytacji
Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1633
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pt paźdź 23, 2015 11:15 AM
Reply with quote

Zgadza się.

Back to top
View user's profile
Przybywoj
Przytomny
Przytomny

Przybywoj

Joined: czerw 06, 2015
Posts: 112
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Cz paźdź 29, 2015 07:17 PM
Reply with quote

Wydaje mi się, że przeczytałem gdzieś o następującej zasadzie:
Gdy ma się 6 bohaterów, którzy nie zostali wyłączeni z akcji w bitwie, którą się wygrało to nie dostaje się dodatkowej kostki do rzutu na eksplorację, ale ma się prawo do jednego przerzutu.

Moja wyobraźnia szaleje, czy mogę spać spokojnie?


_________________
Oto drużyna, którą pragnę grać w kampanii jesiennej 2015 Jest ciągle w fazie poprawek i testów - zapraszam do tematu w dziale HR.
Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1633
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Cz paźdź 29, 2015 10:00 PM
Reply with quote

Jeżeli wygrałeś bitwę to masz wyłącznie dodatkową kostkę, niezależnie od tego ilu bohaterów ci przeżyło.

Back to top
View user's profile
Przybywoj
Przytomny
Przytomny

Przybywoj

Joined: czerw 06, 2015
Posts: 112
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Cz paźdź 29, 2015 10:30 PM
Reply with quote

To znaczy, że mogę rzucać siedmioma w skrajnym przypadku?


_________________
Oto drużyna, którą pragnę grać w kampanii jesiennej 2015 Jest ciągle w fazie poprawek i testów - zapraszam do tematu w dziale HR.
Back to top
View user's profile
Myszor
Widzący
Widzący

Myszor

Joined: lut 11, 2014
Posts: 1272
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Cz paźdź 29, 2015 10:46 PM
Reply with quote

Tak, rzucasz wtedy 7 kostek ale 1 musisz odrzucić i sumujesz wynik z 6ciu. Z tych 6ciu też rozpatrujesz duble, triple itd.

Back to top
View user's profile
Przybywoj
Przytomny
Przytomny

Przybywoj

Joined: czerw 06, 2015
Posts: 112
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Cz paźdź 29, 2015 10:52 PM
Reply with quote

To znaczy, że dwa spotkania temu zrobiłem wała/nie wała.

Rzuciłem sześcioma i jedną przerzuciłem.

Kajam się.


_________________
Oto drużyna, którą pragnę grać w kampanii jesiennej 2015 Jest ciągle w fazie poprawek i testów - zapraszam do tematu w dziale HR.
Back to top
View user's profile
Myszor
Widzący
Widzący

Myszor

Joined: lut 11, 2014
Posts: 1272
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Cz paźdź 29, 2015 11:02 PM
Reply with quote

Nie kajaj się, zrobiłeś sobie gorzej :-)

Back to top
View user's profile
Mortai
Przytomny
Przytomny

Mortai

Offline

Joined: kwiet 27, 2011
Posts: 159
Location: Łódź
Filia Łódzka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Śr stycz 13, 2016 08:54 PM
Reply with quote

Mam pytanko, bo ja nie miałem z tym do czynienia. Cóż to był za wynalazek do Mordheim, pod postacią czerwonych kart z kościotrupem z kosą? Pytam bo w sieci nie mogę tego znaleźć, w sumie to nawet nie wiem jak się to nazywał Razz


_________________
pedzlemisztyletem.blogspot.com/ - mój mały blog :)
Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1633
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Śr stycz 13, 2016 10:33 PM
Reply with quote

Z Mordheimera:

Quote::
Q: Why is there a tarot card in my Mordheim box?
A: It has no game significance and was simply included as something "in theme" and "cool".

Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 23 24 25 26 27 28
>
Post new topic Reply to topic Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 865 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1, 2 ]
26 quidamcorvus 414 Dyskusja ogólna (pyta...
 Cz sierp 10, 2017 09:18 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 25970 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Kostnica Pytania i odpowiedzi [AoS]
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
42 Staś 2426 Pytania i odpowiedzi [...
 Śr marca 22, 2017 02:12 PM 
wellofeternity View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
...do wersji podręcznika 0.75.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 43, 44, 45 ]
666 quidamcorvus 57178 Dyskusja ogólna (pyta...
 Śr stycz 06, 2016 12:05 PM 
quidamcorvus View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: alobanova9
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 398

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 20
_BBOT: 2
Razem: 22
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
 _BBOT:
Google > ForumsPro
Yahoo > ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
65 %65 %65 %
Nie
13 %13 %13 %
Czasami
21 %21 %21 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 160
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy