Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 43 44 45
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Apok - Cz czerw 25, 2015 08:52 AM
Thorot
Nieświadomy
Nieświadomy

Thorot

Offline

Joined: kwiet 01, 2015
Posts: 8

Post Post subject: Początkujących graczy pytania wszelakie
Posted: Pn grud 27, 2015 04:44 PM
Reply with quote

Witam, mam pytanie do lektyki krasnoludów chaosu. Nie jest sprecyzowane jak podstawka ma wyglądać.
Czy lektyka porusza się poziomo jak krasnolud na tarczy WHFB, czy pionowo jak np. kawaleria

Back to top
View user's profile
Krnabrny
Widzący
Widzący

Krnabrny

Offline

Joined: May 24, 2014
Posts: 1069

Post Post subject: Początkujących graczy pytania wszelakie
Posted: Pn grud 27, 2015 05:26 PM
Reply with quote

25x50; jak chcesz możesz ich ustawić imo bo i tak obaj zawsze mogą atakować - nie mają tarcz ani nic także nie ma to znaczenia.


_________________
The first rule of Alpha Legion is – you don't talk about Alpha Legion.

Age of Sigmar na części
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1468
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt grud 29, 2015 08:55 PM
Reply with quote

Animując nieumarłego wyznaczam pkt do 12". I tu jest wszystko jasne. Na jednym poziomie.
A jak wygląda sprawa jeżeli nekromanta jest na piętrze. Czy odległość jest nadal mierzona w poziomie czy też dokładnie od N do poziomu 0?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt grud 29, 2015 09:02 PM
Reply with quote

Pepe wrote:
Animując nieumarłego wyznaczam pkt do 12". I tu jest wszystko jasne. Na jednym poziomie.
A jak wygląda sprawa jeżeli nekromanta jest na piętrze. Czy odległość jest nadal mierzona w poziomie czy też dokładnie od N do poziomu 0?
Najważniejsze żeby punkt, w którym pojawi się Zombie był na poziomie stołu. Nekromanta nie może być dalej niż 12" od tego punktu, nie ma znaczenia czy w pionie, czy w poziomie. Mierzysz od podstawki Nekromanty do punktu na stole.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1468
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt grud 29, 2015 09:09 PM
Reply with quote

ok thx

Back to top
View user's profile
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1468
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz grud 31, 2015 06:52 AM
Reply with quote

Czy trucizny można nakładać na pazury? Niektórzy bohaterowie nie mogą nosić broni. Stąd moje pytanie.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz grud 31, 2015 07:44 AM
Reply with quote

Pepe wrote:
Czy trucizny można nakładać na pazury? Niektórzy bohaterowie nie mogą nosić broni. Stąd moje pytanie.
Nie.

Quote::
Zawartą w fiolce porcją trucizny można w trakcie sekwencji po potyczce w czasie podziału ekwipunku zatruć ostrze pojedynczej broni siecznej lub broni drzewcowej. Trucizną można także pokryć komplet ostrzy broni miotanej lub groty strzał czy bełtów miotanych z broni dystansowej nieprochowej. [...] Ponadto, trucizny nie można nanieść na ostrza broni magicznej, runicznej oraz mechanicznej.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1468
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Cz grud 31, 2015 11:59 AM
Reply with quote

Szkoda Sad

Back to top
View user's profile
krzychu88
Przytomny
Przytomny

krzychu88

Offline

Joined: list 10, 2015
Posts: 81

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn stycz 03, 2016 04:36 PM
Reply with quote

witam,

ostatnio miałem okazję walczyć kadzielnicą, sieje zniszczenie aż miło Smile i tak:
szarża kadzielnika z censerem na trzech walczących ze sobą typków => 4 testy na WT (1 kadzielnika, 3 przeciwników) => kadzielnik zdaje + 1 oponent, reszta zalicza glebę => Kadzielnik atakuje. i tutaj pojawia się pytanie - czy kadzielnica uderza tylko przeciwnika, który nie otruł oparami, czy dostaje każdy bez wyjątku (tzn również ci którzy są powaleni na ziemię) ?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn stycz 03, 2016 05:54 PM
Reply with quote

Tutaj jest podobnie jak w przypadku byczej szarży.
Możesz atakować wszystkie modele z którymi stykasz się podstawką, nawet te PnZ! ale musisz normalnie rzucić na trafienie i zranienie. A potem ewentualny efekt zranienia. Nie WzA! modeli które zostały PnZ! przez siewcę zarazy ale przeciwnik juz ci nie oddaje.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
krzychu88
Przytomny
Przytomny

krzychu88

Offline

Joined: list 10, 2015
Posts: 81

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn stycz 03, 2016 07:38 PM
Reply with quote

czyli w takiej sytuacji 2 modele oponentów, które zostały otrute (PnZ) muszę trafić, zranić i testują normalnie armor save itp? z tą różnicą, że nie mogą oddać. a ten trzeci, wiadomo walczy normalnie.
w zaistniałej sytuacji, nie działa ta zasada, że gdy model jest PnZ jest WzA po zaatakowaniu go? nawet gdy biję tym cepem? bo wiadomo kadzielnica bije każdy stykający się model

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn stycz 03, 2016 08:03 PM
Reply with quote

Tutaj działa zasada zgodnie z którą model który dysponuje większą ilością ataków, nie może w jednej fazie walki wręcz wykonując kolejne następujące po sobie ataki O!/PnZ! wrogi model, a potem automatycznie WzA! przeciwnika. W w/w przypadku możesz co najwyżej uzyskać lepszy efekt zranienia czyli siewca zarazy O!/PnZ! a zwykłe ataki PnZ!/WzA!.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
krzychu88
Przytomny
Przytomny

krzychu88

Offline

Joined: list 10, 2015
Posts: 81

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn stycz 03, 2016 09:12 PM
Reply with quote

czyli w takim multi starciu modele, które zostały PnZ! przez Siewce Zarazy muszę normalnie trafić i zranić. no i jeszcze efekt zranienia. hehe a co jeśli model jest PnZ i wyrzuci przy efekcie zranienia 1? z PnZ! zostanie O! ?? takie otrzeźwiające uderzenie? Very Happy :D to oczywiście żart Wink


a teraz inna sytuacja, by już było wszystko jasne bo już mi się mylą te wszystkie zasady:
szarżuje tą niesławną kadzielnicą na 1 wrogi model, przeciwnik nie zdaje testu WT i z automatu zostaje PnZ!, po tym mogę go normalnie dobić, bez żadnych rzutów na trafienie, zranienie ?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn stycz 03, 2016 09:27 PM
Reply with quote

krzychu88 wrote:
a teraz inna sytuacja, by już było wszystko jasne bo już mi się mylą te wszystkie zasady:
szarżuje tą niesławną kadzielnicą na 1 wrogi model, przeciwnik nie zdaje testu WT i z automatu zostaje PnZ!, po tym mogę go normalnie dobić, bez żadnych rzutów na trafienie, zranienie ?
Nie, jeśli został PnZ! w bieżącej fazie walki wręcz.

Strona 30, podręcznika do WFS:
Quote::
Uwagi:
Jeżeli model dysponujący kilkoma atakami zada przeciwnikowi kilka ran należy wykonać rzut za każdą ranę i zastosować najwyższy wynik z TABELI EFEKT ZRANIENIA. Model nie może w tej samej fazie walki wręcz wykonując kolejno ATAKI najpierw Oszołomić! lub Powalić na ziemię! wroga, a następnie wykonując kolejne ciosy Wyłączyć z akcji! przeciwnika.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
kozAa
Przebudzony
Przebudzony

kozAa

Offline

Joined: list 21, 2015
Posts: 307

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn stycz 03, 2016 09:45 PM
Reply with quote

a ja mam pytanie odnośnie krasnoludów, ile mechanizmów może być na jednym przedmiocie? 1 czy podobnie jak z runami np.3 ?

Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 43 44 45
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 3, 4, 5 ]
63 quidamcorvus 2794 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn grud 02, 2018 04:08 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2226 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 20884 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 89711 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 149218 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 167
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy