Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 18 19 20
View previous topic :: View next topic
Author Message
adrenalbooster
Przebudzony
Przebudzony

adrenalbooster

Offline

Joined: sierp 02, 2015
Posts: 163

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Cz list 23, 2017 02:28 PM
Reply with quote

"Model nie może zastawić sideł jeżeli w poprzedniej turze biegł, rzucał zaklęcie,
modlił się, strzelał, skakał, szarżował, upadł, walczył, wspinał się został Oszołomiony!,
Powalony na ziemię!, Wyłączony z akcji! lub wykonał jakiekolwiek inne działanie poza
zwykłym ruchem."
Nie do końca rozumiem. Pozostałe ruchy - czyli ruchy 'pozostałych modeli'. Mogę w tej facie biegać, skakać, jeść kanapkę. Czy zostawiam sidła i nie mogę zrobić nic innego, czy mogę się ruszyć i zostawić sidła? Jeśli mogę się ruszyć, to czy mogę biec? Informacja jest o biegu w poprzedniej turze, nie obecnej. Czy tego typu umiejętności są zamiast ruchu w obecnej turze?


_________________
Is all that we see or seem\r\nBut a dream within a dream?
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8110
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Cz list 23, 2017 02:43 PM
Reply with quote

Model, może zastawić sidła w fazie ruchu w czasie wykonywania pozostałych ruchów pod warunkiem, że w poprzednie turze wykonał tylko ruch - czyli poruszył się na dystans nie większy niż jego SZ liczona w calach.

Po założeniu sideł model może wykonać ruch lub bieg. Ale nie może szarżować.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
adrenalbooster
Przebudzony
Przebudzony

adrenalbooster

Offline

Joined: sierp 02, 2015
Posts: 163

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Cz list 23, 2017 02:46 PM
Reply with quote

jasne, dzięki


_________________
Is all that we see or seem\r\nBut a dream within a dream?
Back to top
View user's profile
kozAa
Przebudzony
Przebudzony

kozAa

Offline

Joined: list 21, 2015
Posts: 307

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Cz list 23, 2017 10:11 PM
Reply with quote

Mam pytanie ile przeskoków/skoków może wykonać model w trakcie szarży lub biegu? I czy piekielny ogar może np. szarżować model na piętrze budynku wskakując do środka?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8110
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Cz list 23, 2017 10:28 PM
Reply with quote

Tyle na ile pozwoli mu SZ i zasady.

Jeżeli na początku fazy widzi cel to może zadeklarować szarżę.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Trawus
Śniący
Śniący

Trawus

Offline

Joined: stycz 25, 2016
Posts: 33

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Sb grud 09, 2017 10:22 PM
Reply with quote

Mam dwa pytania:
1. Kiedy można strzelać do ukrytego/ niewidzialnego modelu? jeśli w mojej fazie ruchu sprzymierzony model podejdzie na odległość inicjatywy do ukrytego/ niewidzialnego wroga i go wykryje to w fazie strzelania mogę do niego strzelać innymi modelami?
2. model z latarnią wykrywa wroga przez ściany nie widząc go ze zwiekszoną inicjatywą czy tylko swoja bazową? musi zdać wtedy test inicjatywy?
Z góry dzięki za odpowiedź;)

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8110
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Sb grud 09, 2017 10:44 PM
Reply with quote

1. Tak.
2. To zależy. Jeżeli model za ścianą się ukrywał to ze zwiększoną, jeśli się nie ukrywał to z bazową. Wink


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
adrenalbooster
Przebudzony
Przebudzony

adrenalbooster

Offline

Joined: sierp 02, 2015
Posts: 163

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Cz stycz 11, 2018 04:00 PM
Reply with quote

pytanie - czy wszystkie zasady mające związek z trafieniem krytycznym mają jeszcze sens? Chodzi mi o to, że wcześniej krytyki były jak wypadły dwie niemodyfikowane 6 na zranienie (jest nawet w pomocy dla gracza z ostatniego turnieju), i wtedy zasady np ogra ochroniarza lub kilku innych modeli (krytyk na dubletach) miały sens. Teraz w podręczniku na stronie 24 jest informacja, że po prostu dublety na udanych rzutach na zranienie dają krytyki.


_________________
Is all that we see or seem\r\nBut a dream within a dream?
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8110
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Cz stycz 11, 2018 04:19 PM
Reply with quote

adrenalbooster wrote:
pytanie - czy wszystkie zasady mające związek z trafieniem krytycznym mają jeszcze sens? Chodzi mi o to, że wcześniej krytyki były jak wypadły dwie niemodyfikowane 6 na zranienie (jest nawet w pomocy dla gracza z ostatniego turnieju), i wtedy zasady np ogra ochroniarza lub kilku innych modeli (krytyk na dubletach) miały sens. Teraz w podręczniku na stronie 24 jest informacja, że po prostu dublety na udanych rzutach na zranienie dają krytyki.
Tak. Bo jest pewna różnica.

Zauważ, że ogólna zasada mówi:
Quote::
Jeżeli w udanym rzucie na zranienie wypadnie dublet to miało miejsce zranienie krytyczne.

...natomiast wg zasad szczegółowych:
Quote::
Ochroniarz zadaje zranienie krytyczne jeżeli w rzucie na zranienie wypadnie dublet.

Czyli niezależnie od tego, czy rzut był udany czy nie.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
adrenalbooster
Przebudzony
Przebudzony

adrenalbooster

Offline

Joined: sierp 02, 2015
Posts: 163

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Cz stycz 11, 2018 06:26 PM
Reply with quote

fakt, dzieki!


_________________
Is all that we see or seem\r\nBut a dream within a dream?
Back to top
View user's profile
adrenalbooster
Przebudzony
Przebudzony

adrenalbooster

Offline

Joined: sierp 02, 2015
Posts: 163

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Pn stycz 15, 2018 02:48 PM
Reply with quote

rzeczy w stylu krasnoludzki proch, czosnek, bimber jakiś - kupuję na potyczkę, ale dla modelu, grupy czy drużyny?


_________________
Is all that we see or seem\r\nBut a dream within a dream?
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8110
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
Posted: Pn stycz 15, 2018 03:09 PM
Reply with quote

Niestety tylko dla jednego wybranego modelu bohatera.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 ... 18 19 20
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
32 quidamcorvus 904 Pytania i odpowiedzi.....
 Sb wrz 01, 2018 10:04 AM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Turnieje Warheim FS [Relacja] Mitterherbst... Turniej Warheim FS...
...w dniu 30.09.2017 w Innym Wymiarze w Katowicach.
1 quidamcorvus 492 Re: [Relacja] Mitterhe...
 Wt paźdź 03, 2017 09:07 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 1862 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] [Download] Podręcznik do Warheim FS, edycja Mitterherbst...
...albo turniejowa.
7 quidamcorvus 851 [Download] Podręcznik...
 Pt stycz 05, 2018 09:57 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Errata do Mitterherbst. 5 quidamcorvus 851 Re: Errata do Mitterhe...
 Wt grud 05, 2017 03:58 PM 
quidamcorvus View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 164
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy