Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy






























_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › FAQ...
FAQ...
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic Reply to topic Wersja do druku
<
1 2 3 4 5 6
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Gabriel_Daco - Cz paźdź 04, 2012 09:31 AM
JaJakub
Nieświadomy
Nieświadomy

JaJakub

Offline

Joined: grud 24, 2016
Posts: 4
Location: Zduńska Wola

Post Post subject: FAQ...
Posted: Pn stycz 01, 2017 03:41 PM
Reply with quote

Szarża nie musi się odbywać w lini prostej, prawda? Musi być tylko przeprowadzona po najkrótszej drodze. W takim razie jeżeli ma miejsce taka sytuacja:
_M
O O O

_W
Wróg(W) szarżuje na maga(M) ustawionego za trzema obrońcami(O). Zakładamy że go widzi bo między obrońcami jest odrobina przerwy. Taka szarża jest możliwa ? (oczywiście wróg ma dużo ruchu- 9'', a któremuś z obrońców nie wchodzi na przejęcie szarży)

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7788
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: FAQ...
Posted: Pn stycz 01, 2017 04:37 PM
Reply with quote

Tak.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Blumstein
Śniący
Śniący

Blumstein

Offline

Joined: list 13, 2017
Posts: 34

Post Post subject: FAQ...
Posted: Pt stycz 12, 2018 07:42 PM
Reply with quote

Pytanie dot. Saerarath:

Quote::
ZASADY: broń ręczna, drzewcowa, uderza jako pierwszy, wymaga obu rąk lub ogłuszający, parujący, wymaga obu rąk, otrzymuje w czasie walki wręcz premię +2 do Ochrony Pancerza lub otrzymuje Ochronę Pancerza
na 5+

Jak się w tym wypadku ma zasada broń ręczna do wymaga obu rąk? Czy one się nie wykluczają? Smile

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7788
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: FAQ...
Posted: Pt stycz 12, 2018 07:46 PM
Reply with quote

Blumstein wrote:
Pytanie dot. Saerarath:

Quote::
ZASADY: broń ręczna, drzewcowa, uderza jako pierwszy, wymaga obu rąk lub ogłuszający, parujący, wymaga obu rąk, otrzymuje w czasie walki wręcz premię +2 do Ochrony Pancerza lub otrzymuje Ochronę Pancerza
na 5+

Jak się w tym wypadku ma zasada broń ręczna do wymaga obu rąk? Czy one się nie wykluczają? Smile

Nie. To zasady którym oręż podlega. A wcześniej masz ich wyjaśnienie.
Quote::
Na początku każdej fazy walki wręcz model uzbrojony w saearath ma prawo wyboru, czy będzie walczył orężem w stylu ofensywnym, używając saearath tak jak dwóch BRONI RĘCZNYCH (BROŃ RĘCZNA, DRZEWCOWA, UDERZA JAKO PIERWSZY oraz WYMAGA OBU RĄK), czy w stylu defensywnym, używając saearath do osłaniania się przed ciosami wroga: (wówczas broń posiada cechy oręża DRZEWCOWA, OGŁUSZAJĄCY, PARUJĄCY oraz WYMAGA OBU RĄK, ponadto władający orężem otrzymuje w czasie walki wręcz premię +2 do Ochrony Pancerza (do maksymalnego poziomu 0+) lub Ochronę Pancerza na 5+ jeśli nie posiada PANCERZA).
Czyli model dostaje +1 Atak.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Blumstein
Śniący
Śniący

Blumstein

Offline

Joined: list 13, 2017
Posts: 34

Post Post subject: FAQ...
Posted: Sb stycz 13, 2018 03:45 PM
Reply with quote

O kurczę, przeoczyłem to - dzięki!

Back to top
View user's profile AIM Address
Blumstein
Śniący
Śniący

Blumstein

Offline

Joined: list 13, 2017
Posts: 34

Post Post subject: FAQ...
Posted: Sb stycz 20, 2018 09:31 PM
Reply with quote

Czy przedmioty nabywane w sekwencji po walce podlegają zasadom dostępności, mimo że są na Liście Ekwipunku bandy?

Przykład: grając Straznikami Dróg z Averlandu mogę nabyć jedynie te przedmioty, jakie są na mojej Liście Ekwipunku i tylko pod warunkiem, że uda mi się rzut na dostępność?

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7788
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: FAQ...
Posted: Sb stycz 20, 2018 10:02 PM
Reply with quote

Podlegają zasadzie dostępności.

Jeżeli nie ma specjalnych ograniczeń to nabyć możesz różne przedmioty ale używać tylko tych, które masz na liście.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Blumstein
Śniący
Śniący

Blumstein

Offline

Joined: list 13, 2017
Posts: 34

Post Post subject: FAQ...
Posted: Sb stycz 20, 2018 10:03 PM
Reply with quote

Dzięki za wyjaśnienie Smile

Back to top
View user's profile AIM Address
Blumstein
Śniący
Śniący

Blumstein

Offline

Joined: list 13, 2017
Posts: 34

Post Post subject: FAQ...
Posted: Pn lut 12, 2018 01:07 PM
Reply with quote

Jak wygląda rekrutacja nowych stronników o ograniczonej dostępności? Kto bierze udział w takich poszukiwaniach?
Powiedzmy, że chcę zrekrutować do bandy Strażników Dróg z Averlandu Pogromcę Trolli (dostępność 10).
W którym momencie fazy po potyczce wykonuję rzut na dostępność tego stronnika? Widzę jedynie podpunkt mówiący o rzucie na dostępność doświadczonych stronników.

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7788
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: FAQ...
Posted: Pn lut 12, 2018 01:18 PM
Reply with quote

Udział biorą bohaterowie, którzy po walce nie wykonywali rzutu na tabelę poważnych obrażeń. Rzut i zasady takie jak przy zakupie przedmiotów rzadkich.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Blumstein
Śniący
Śniący

Blumstein

Offline

Joined: list 13, 2017
Posts: 34

Post Post subject: FAQ...
Posted: Pn lut 12, 2018 02:51 PM
Reply with quote

Bohater rzucający na dostępność stronników może też rzucać na dostępność przedmiotów rzadkich?

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7788
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: FAQ...
Posted: Pn lut 12, 2018 03:18 PM
Reply with quote

Nie. Musisz wybrać.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Blumstein
Śniący
Śniący

Blumstein

Offline

Joined: list 13, 2017
Posts: 34

Post Post subject: FAQ...
Posted: Pn lut 12, 2018 05:10 PM
Reply with quote

A w takim razie czy któraś z umiejętności zmniejsza trudność znalezienia stronnika?

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7788
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: FAQ...
Posted: Pn lut 12, 2018 05:16 PM
Reply with quote

Wszystkie te które zwiększają dostepność przedmiotów, działają także na bohaterów i stronników.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Blumstein
Śniący
Śniący

Blumstein

Offline

Joined: list 13, 2017
Posts: 34

Post Post subject: FAQ...
Posted: Wt lut 20, 2018 02:06 PM
Reply with quote

Bolas / Sieci - czy zakładamy, że model ma ich nieograniczoną ilość i może z nich korzystać w każdej fazie strzelania?

Back to top
View user's profile AIM Address
<
1 2 3 4 5 6
>
Post new topic Reply to topic Wersja do druku
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Gen.Miotk
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 416

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 34
_BBOT: 0
Razem: 34
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Strona główna
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Statystyki
Strona główna
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 162
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy