Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy



































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Pytania i odpowiedzi...
Pytania i odpowiedzi...
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic Reply to topic Wersja do druku
<
1 2 3 4 5 6 7 8 9
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
Radzik
Przebudzony
Przebudzony

Radzik

Offline

Joined: czerw 17, 2014
Posts: 276
Location: Sosnowiec
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Sb grud 01, 2018 11:24 AM
Reply with quote

Dostępność, najpierw rzucamy a potem sprawdzamy co możemy kupić mając konkretne wartości rzutów, czy najpierw deklarujemy co chcemy kupić, a potem rzucamy? Pytam, bo wydaje mi się, że coś się zmieniło, jak czytam najnowszą wersję podręcznika.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8626
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Sb grud 01, 2018 12:18 PM
Reply with quote

Robisz sobie pulę dostępności i wedle niej kupujesz ekwipunek lub rekrutujesz modele.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Radzik
Przebudzony
Przebudzony

Radzik

Offline

Joined: czerw 17, 2014
Posts: 276
Location: Sosnowiec
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Pn grud 02, 2018 02:30 PM
Reply with quote

Czy zasada:
"Na początku pierwszej tury walki wręcz gracz dowodzący kompanią dokonuje wyboru, której broni będzie używała walcząca postać. Niezależnie od tego, na jaką broń zdecyduje się gracz, model będzie musiał używać oręża do końca walki."
Ma też zastosowanie do kawalerzystów z kopią? Tzn. kawalerzysta szarżuje z kopią, czy potem do końca walki musi walczyć kopią? Czy kopia jest tylko do szarży używana, a po szarży może/musi zmienić broń?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8626
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Pn grud 02, 2018 05:08 PM
Reply with quote

Nie, jeżeli kawalerzysta nie posiada tej umiejętności to walczy tylko kopią.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Radzik
Przebudzony
Przebudzony

Radzik

Offline

Joined: czerw 17, 2014
Posts: 276
Location: Sosnowiec
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Pn grud 16, 2018 09:08 PM
Reply with quote

Dwa handlowe pytania.
1. Czy można dokupić kropierz dla wierzchowca, dosiadanego przez stronnika?
2. Czy można kupić ekwipunek z poza listy drużyny? Np. grając elfami kupić pancerz z Gromrilu? Umiejętność siłacz pozwalała by jej używać.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8626
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Pn grud 16, 2018 09:11 PM
Reply with quote

1. Nie można.
2. Można kupować przedmioty spoza listy, o ile nie jest przy nich napisane, że są dostępne wyłącznie dla... lub nie są dostępne dla tej konkretnej drużyny - na przykład tak jest z magicznymi przedmiotami.

Model z umiejętnością siłacz może kupić sobie pancerz z gromrilu.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Radzik
Przebudzony
Przebudzony

Radzik

Offline

Joined: czerw 17, 2014
Posts: 276
Location: Sosnowiec
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Pn grud 30, 2018 03:10 PM
Reply with quote

Rozumiem, że jak stronnikowi koń padnie, to odkupić nie można?

Edit:
Czy przy rozbudowie obozowiska obowiązują zasady zwiększające cenę przedmiotów, takie jak "obcy" u HE?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8626
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Pn grud 30, 2018 04:08 PM
Reply with quote

Jeżeli stronnik utraci ekwipunek specjalny z którym zaczyna grę to można odkupić.

Obowiązuje.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8626
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Pn stycz 06, 2019 08:33 PM
Reply with quote

Proszę także o udział w ankiecie opublikowanej TUTAJ.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
verdome
Przytomny
Przytomny

verdome

Offline

Joined: sierp 01, 2018
Posts: 71

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Pn stycz 14, 2019 10:04 PM
Reply with quote

Klinga zniszczenia u Mrocznych Elfów i Strażniczy Feniks u Leśnych Elfów. Oba przedmioty nie występują w tabelce opisu drużyny ale w opisie przedmioty są jako drużyny które mogą się nimi posługiwać.

Mogą czy nie?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8626
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Pn stycz 14, 2019 11:29 PM
Reply with quote

Mogą. Poprawię.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Blumstein
Przebudzony
Przebudzony

Blumstein

Offline

Joined: list 13, 2017
Posts: 178

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Wt stycz 15, 2019 04:01 PM
Reply with quote

Jeśli model podlega zasadzie Nienawiść i Szermierz, to czy przerzucamy przerzuty jeśli model szarżował i nie trafił, czy nie?

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8626
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Wt stycz 15, 2019 04:38 PM
Reply with quote

Przerzutów nie przerzucamy.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
verdome
Przytomny
Przytomny

verdome

Offline

Joined: sierp 01, 2018
Posts: 71

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Sb stycz 19, 2019 06:52 PM
Reply with quote

2 pytania co do lokacji i elementów terenów.

1. Wieża maga - czy wieża prócz czarów zapewnia wyższy poziom Maga?
2. czy znaczniki kosztowności wpływają na warunki zwycięstwa w scenariuszu i stosuje się wobec nich zasady z scenariusza?

Np. w scenariuszu szukamy ukrytych w centalnym budynku znaczników. jest ich początkowo 6 ale w złotej górze wykopaliśmy 2. Czy do zwycięstwa gracz potrzebuje 4 czy 5 znaczników. Dodatkowo znaczniki z Zajazdu dają tylko łupy albo rzuca się na tabele z przedmiotami. czy znaczniki z Złotej góry daja tylko łup czy też biorą udział w losowaniu.
Zarówno scenariusz jak i karta lokacji posługuje się terminem "znacznik kosztowności"

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8626
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Pytania i odpowiedzi...
Posted: Sb stycz 19, 2019 08:14 PM
Reply with quote

1. Nie. Mag ma dostęp do wszystkich zaklęć ze swojej tradycji, ale nie oznacza to że ma 4 poziom.
2. Tak. Dodatkowe znaczniki można zdobyć zarówno z lokacji, jak i ze zdarzeń losowych. Jeśli warunkiem zwycięstwa jest zdobycie więcej niż połowy, to taki znacznik ze zdarzenia losowego lub lokacji może zmienić warunki zwycięstwa.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
<
1 2 3 4 5 6 7 8 9
>
Post new topic Reply to topic Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 3202 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 37155 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 03:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 136261 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 186352 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
No new posts Kostnica Pytania i odpowiedzi [AoS]
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
42 Staś 12008 Pytania i odpowiedzi [...
 Śr marca 22, 2017 02:12 PM 
wellofeternity View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Nars
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 1
Wszystkich: 457

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 121
_BBOT: 2
Razem: 123
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
Archiwum artykułów
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Archiwum artykułów
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Archiwum artykułów
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Strona główna
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Archiwum artykułów
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Archiwum artykułów
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Archiwum artykułów
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
 _BBOT:
Google > Strona główna
Majestic-12 > Strona główna

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy