_TOGGLE_TOGGLE
 
_TOGGLE Menu główne
 Opcje użytkownika Forum Strona główna Zasady Społeczność
 Groups
 Szukaj Web
 Newsletter Pro
_TOGGLE Polecamy

































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 115 116 117 ... 139 140 141
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Anonymous - Sb marca 26, 2011 01:17 AM, sirwit713 - Pn kwiet 03, 2011 12:43 PM, Doman - Wt May 03, 2011 12:56 PM, sugai - Pn lut 06, 2012 11:24 PM, wujass - Pt czerw 08, 2012 11:28 AM
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz wrz 06, 2012 10:00 AM
Reply with quote

To błąd, powinno być:

Quote::
Wybrany cel otrzymuje automatyczne trafienie rozpatrywane jak trafienie w walce wręcz (oznacza to, że zastosowanie mają również zasady specjalne oraz umiejętności zarówno dzierżącego oręż jak i wroga). Następnie broń wraca do właściciela.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz wrz 06, 2012 10:09 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
To błąd, powinno być:

Quote::
Wybrany cel otrzymuje automatyczne trafienie rozpatrywane jak trafienie w walce wręcz (oznacza to, że zastosowanie mają również zasady specjalne oraz umiejętności zarówno dzierżącego oręż jak i wroga). Następnie broń wraca do właściciela.

Dzięki, domyślalem się ze tak to jest, ale instynkt pawet gamera każe dociekać Wink Zmieniać nie ma co, ale nie uważasz ze ta runa nie wnosi nic fajnego jako mistrzowska? Bo ani to dopakowanie broni do walki wręcz ani dobra strzelecka, taka troche zapychaczka na siłe. A można by fajne zabawki z tego złożyć z innymi runami. Rolling Eyes

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz wrz 06, 2012 10:16 AM
Reply with quote

Moim zdaniem wnosi całkiem sporo.
Pozwala wykorzystać wszystkie umiejętności i zasady specjalne wykorzystywane w walce wręcz oraz trafia automatycznie z pominięciem zasady, która zmusza do strzelania w najbliższy cel.
A wykucie takiej runy na broni wielkiej (premia do Siły +2), zmienia ją w niezłą armatę.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz wrz 06, 2012 10:23 AM
Reply with quote

quidamcorvus wrote:
Moim zdaniem wnosi całkiem sporo.
Pozwala wykorzystać wszystkie umiejętności i zasady specjalne wykorzystywane w walce wręcz oraz trafia automatycznie z pominięciem zasady, która zmusza do strzelania w najbliższy cel.
A wykucie takiej runy na broni wielkiej (premia do Siły +2), zmienia ją w niezłą armatę.

Właśnie dlatego pisałem że niema sensu tego zmieniać, bo wiem że z dobrym doborem umiejętności można zdziałać taką bronią bardzo dużo. Chciałem tylko podgerać jak przystało na krasnoluda;)

Czy ta runa w tym ataku dystansowym pozwala dodać +1 do S z mechanicznego pancerza?

Back to top
View user's profile AIM Address
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1468
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz wrz 06, 2012 10:33 AM
Reply with quote

QC na pytanie: Czy rozgrywka zostaje zakończona, gdy jedna z drużyn nie zda testu rozbicia odpowiedziałeś:

Quote::
Jezeli warto, to do momentu opuszczenia przez modele przeciwnika stolu mozna realizowac cele scenariusza itp., jesli chodzi o grabiez to mozna zgodnie z zasadami.

i

Quote::
Gramy tak, że od tury gdy jedna z kompanii nie zda testu rozbicia, do tury w której uciekające modele opuszczą stół wygrany może we własnych turach realizować cele scenariusza, zadania specjalne itd. Jest to dodatkowy czas, bonus dla zwycięzcy.

Czy jest jakiś zapis w RB mówiący o tym?
Jeżeli drużyna nie zda testu przykładowo w 4 turze, a gracz który wygrał przez kolejne dwie wykonywał coś tam coś tam... to ile tur na potrzeby pkt kampanii rozegrali 4 czy 6?

Jeżeli nie ma odpowiedniego zapisu w RB to można by wprowadzić np coś mniej więcej takiego:

Quote::
Cel:
Rozgrywka zostaje zakończona, gdy jedna z drużyn nie zda testu rozbicia według zasad opisanych w ....

Quote::
W momencie gdy jedna z drużyn nie zda Testu Rozbicia to gracz którego drużyna wygrała potyczkę może zadecydować w którym momencie ją zakończyć. Należy jednak zauważyć, że potyczka nie może trwać dłużej niż czas potrzebny modelom drużyny pokonanej na opuszczenie stołu. We własnej turze gracz może realizować cele scenariusza, zadania specjalne itd. Tury takie nie/wliczają się na potrzeby pkt kampanii.

Back to top
View user's profile
Dulix
Przebudzony
Przebudzony

Dulix

Offline

Joined: stycz 15, 2012
Posts: 199
Location: Rzeszów
Filia Podkarpacka

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz wrz 06, 2012 04:39 PM
Reply with quote

Pepe wrote:

Jeżeli nie ma odpowiedniego zapisu w RB to można by wprowadzić np coś mniej więcej takiego:

Quote::
Cel:
Rozgrywka zostaje zakończona, gdy jedna z drużyn nie zda testu rozbicia według zasad opisanych w ....

Quote::
W momencie gdy jedna z drużyn nie zda Testu Rozbicia to gracz którego drużyna wygrała potyczkę może zadecydować w którym momencie ją zakończyć. Należy jednak zauważyć, że potyczka nie może trwać dłużej niż czas potrzebny modelom drużyny pokonanej na opuszczenie stołu. We własnej turze gracz może realizować cele scenariusza, zadania specjalne itd. Tury takie nie/wliczają się na potrzeby pkt kampanii.

Ostatnie zdanie że te tury nie miałyby sie wliczać na potrzeby punktów kampanii można by jednak wykreślić Smile moim skromnym zdaniem Smile Masz wybór albo potyczka trwa dłużej i masz mniej pkt kampanii ale masz szansę powalczyć o zadania specjalne (jesli takie masz do zrealizowania) albo rezygnujesz z zadań specjalnych i kończysz potyczkę po teście rozbicia zbierając większą pulę punktów kampanii (determinacji).
Ale tu niech wypowie się QC.

Mam pytanie odnośnie rozwinięcia za punkty gniewu:
Quote::
Kompania najemników. W czasie rozgrywania sekwencji po potyczce kompania może przyjąć, bez żadnych opłat, na usługi jedno z Najemnych Ostrzy, pod warunkiem, że najmita może służyć w drużynie. Po zakończeniu następnej potyczki, Najemne Ostrze odejdzie w swoją stronę, chyba że dowódca postanowi zawrzeć kontrakt i będzie płacił ustalony w opisie najmity żołd.

Co rozumiesz pod pojęciem zawarcia kontraktu? Czy należy zapłacić Najmicie za wynajęcie a później dodatkowo wypłacić żołd, czy od kolejnej potyczki jeśli decyduję się na opłacać najmitę przechodzę poprostu do płacenia żołdu?

Back to top
View user's profile
krecik_77
Śniący
Śniący

krecik_77

Offline

Joined: lip 31, 2012
Posts: 25

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz wrz 06, 2012 06:09 PM
Reply with quote

Rollnik wrote:
quidamcorvus wrote:
Moim zdaniem wnosi całkiem sporo.
Pozwala wykorzystać wszystkie umiejętności i zasady specjalne wykorzystywane w walce wręcz oraz trafia automatycznie z pominięciem zasady, która zmusza do strzelania w najbliższy cel.
A wykucie takiej runy na broni wielkiej (premia do Siły +2), zmienia ją w niezłą armatę.

Właśnie dlatego pisałem że niema sensu tego zmieniać, bo wiem że z dobrym doborem umiejętności można zdziałać taką bronią bardzo dużo. Chciałem tylko podgerać jak przystało na krasnoluda;)

Czy ta runa w tym ataku dystansowym pozwala dodać +1 do S z mechanicznego pancerza?
Jak chcesz połączyć runy i mechanizmy w jednej bandzie? wykorzystać runesmitha, zabić i wynająć inżyniera? Twisted Evil

Back to top
View user's profile
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz wrz 06, 2012 07:43 PM
Reply with quote

krecik_77 wrote:
Rollnik wrote:
quidamcorvus wrote:
Moim zdaniem wnosi całkiem sporo.
Pozwala wykorzystać wszystkie umiejętności i zasady specjalne wykorzystywane w walce wręcz oraz trafia automatycznie z pominięciem zasady, która zmusza do strzelania w najbliższy cel.
A wykucie takiej runy na broni wielkiej (premia do Siły +2), zmienia ją w niezłą armatę.

Właśnie dlatego pisałem że niema sensu tego zmieniać, bo wiem że z dobrym doborem umiejętności można zdziałać taką bronią bardzo dużo. Chciałem tylko podgerać jak przystało na krasnoluda;)

Czy ta runa w tym ataku dystansowym pozwala dodać +1 do S z mechanicznego pancerza?
Jak chcesz połączyć runy i mechanizmy w jednej bandzie? wykorzystać runesmitha, zabić i wynająć inżyniera? Twisted Evil

A widzisz inne wyjście? Ale lepiej zacząć z Inżynierem, zrobić parę opłacalnych mechanizmów i się go pozbyć, prze te parę gier trzymać gościa na uboczu, niech przeżyje składa mechanizmy albo generuje kasę. Wiem że to chamskie Twisted Evil Zawsze możesz inne krasnale okradać, ale poza mną nikt nie wystawił inżyniera z moich przeciwników.

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8188
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt wrz 07, 2012 09:01 AM
Reply with quote

Rollnik wrote:
Czy ta runa w tym ataku dystansowym pozwala dodać +1 do S z mechanicznego pancerza?
Tak. Ale +1 do S działa w przypadku każdej broni miotanej, której S zależy od S miotającego.

@Pepe
Niebawem zabieram się do prac nad kolejną edycją podręcznika, zamieszczę tam odpowiednie uściślenie dotyczące zakończenia potyczki.

Dulix wrote:
Mam pytanie odnośnie rozwinięcia za punkty gniewu:
Quote::
Kompania najemników. W czasie rozgrywania sekwencji po potyczce kompania może przyjąć, bez żadnych opłat, na usługi jedno z Najemnych Ostrzy, pod warunkiem, że najmita może służyć w drużynie. Po zakończeniu następnej potyczki, Najemne Ostrze odejdzie w swoją stronę, chyba że dowódca postanowi zawrzeć kontrakt i będzie płacił ustalony w opisie najmity żołd.

Co rozumiesz pod pojęciem zawarcia kontraktu? Czy należy zapłacić Najmicie za wynajęcie a później dodatkowo wypłacić żołd, czy od kolejnej potyczki jeśli decyduję się na opłacać najmitę przechodzę poprostu do płacenia żołdu?
Płacisz żołd.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Dulix
Przebudzony
Przebudzony

Dulix

Offline

Joined: stycz 15, 2012
Posts: 199
Location: Rzeszów
Filia Podkarpacka

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt wrz 07, 2012 09:12 AM
Reply with quote

Mam pytanie odnośnie wspomnianej wyżej Mistrzowskiej Runy Lotu, czy można w reakcji na szarżę stać i strzelać?

Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 115 116 117 ... 139 140 141
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 3, 4, 5 ]
63 quidamcorvus 2791 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn grud 02, 2018 04:08 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2224 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 20857 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 89649 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 149180 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Marjory754
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 1
Wszystkich: 441

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 56
_BBOT: 2
Razem: 58
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Powiadom znajomych
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
Moje konto
Moje konto
ForumsPro
Powiadom znajomych
Moje konto
Powiadom znajomych
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
 _BBOT:
Google > ForumsPro
YANDEX > ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!
_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 167
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
.: Based on fiblack3d by Daz :: ported to DragonflyCMS by Akamu / Phoenix :.