Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 70 71 72 ... 139 140 141
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Anonymous - Sb marca 26, 2011 01:17 AM, sirwit713 - Pn kwiet 03, 2011 12:43 PM, Doman - Wt May 03, 2011 12:56 PM, sugai - Pn lut 06, 2012 11:24 PM, wujass - Pt czerw 08, 2012 11:28 AM
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8172
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 18, 2012 11:46 AM
Reply with quote

Devisto wrote:
Pytanie odnośnie Szamana w bandzie Zwierzoludzi:
Mając bandę Khorn'a szaman nie zdobywa poziomów. Czy to odnosi się do poziomów maga, czy w ogóle nie zdobywa doświadczenia (jak wynika z zapisu)?
Zgodnie z zapisem:

KHORNGORY wrote:
Szamani naznaczeni Znakiem Khorna nie mogą rzucać zaklęć oraz nie mogą zdobywać kolejnych poziomów, ponadto Kostki Mocy, które nie zostały wykorzystane do rozproszenia zaklęć pozostających w grze, mogą zostać na początku fazy magii przeciwnika dodane do Puli Kostek Rozproszenia.
Szamani Khorna nie rzucają zaklęć i nie zdobywają kolejnych poziomów magii. Punkty doświadczenia zdobywają w normalny sposób.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pogodyn
Przytomny
Przytomny

Pogodyn

Offline

Joined: lut 10, 2012
Posts: 79

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 18, 2012 10:02 PM
Reply with quote

Takie pytanie , nie znalazłem , albo przeoczyłem

Czy model który zadeklarował szarżę i szarżował ,ale spalił , jest liczony jako model biegnący czy idący na okoliczność strzelania do niego?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8172
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 18, 2012 10:05 PM
Reply with quote

Pogodyn wrote:
Takie pytanie , nie znalazłem , albo przeoczyłem

Czy model który zadeklarował szarżę i szarżował ,ale spalił , jest liczony jako model biegnący czy idący na okoliczność strzelania do niego?

Szarża to nie bieg, dlatego strzelając do modelu, który spalił szarże nie ma modyfikator ujemnych.

Modyfikator za bieg dotyczy tylko tych modeli, które zadeklarowały bieg w fazie ruchu.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pogodyn
Przytomny
Przytomny

Pogodyn

Offline

Joined: lut 10, 2012
Posts: 79

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 19, 2012 08:20 AM
Reply with quote

jak dokładnie działa czar ;; obezwładniająca myśl ;; z magii pradawnych.
Czy rzucający czar przejmuje mój model i działa nim w swojej turze , czy może działać nim w mojej i swojej turze.
W tym drugim przypadku jest to dość mocne , model rusza się i działa 2 tury z rzędu.

Podczas mojej gry doszło do takiej sytuacji:

skink rzucił czar , - czar wszedł , opanował ogra
moja tura - rusza mojego ogra pod swojego skinka
jego tura - deklaruje szarże skinkiem na mojego ogra , a jemu każe uciekać , wiadomo co się stało skink zadeptał ogra - wypadł z gry

W opisanym przypadku ogr działał w dwóch turach , troche to przegięte jak dla mnie...

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8172
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 19, 2012 08:31 AM
Reply with quote

Do końca następnej tury Kapłana Skinków ofiara zaklęcia wykonuje wszystkie polecenia gracza Jaszczuroludzi, a więc model porusza się w turze gracza Jaszczuroludzi z Lustrii wraz z innymi dowodzonymi przez niego modelami.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pogodyn
Przytomny
Przytomny

Pogodyn

Offline

Joined: lut 10, 2012
Posts: 79

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 19, 2012 08:41 AM
Reply with quote

Ok , czyli zaczarowany model staję się na jedną ture własnością szamana skinków i działa w ich turze. Rozumiem , że mojej nie można wykonywać nim żadnych akcji.

I drugie pytanie , czy w takim razie w swojej turze mogę próbować rozproszyć ten czar?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8172
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 19, 2012 08:59 AM
Reply with quote

Pogodyn wrote:
I drugie pytanie , czy w takim razie w swojej turze mogę próbować rozproszyć ten czar?
Nie. To zaklęcie nie podlega zasadzie specjalnej 'pozostaje w grze', a tylko takie zaklęcia można rozpraszać w kolejnych turach.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pogodyn
Przytomny
Przytomny

Pogodyn

Offline

Joined: lut 10, 2012
Posts: 79

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn marca 19, 2012 09:16 AM
Reply with quote

dzięki za szybka odpowiedź.
pozdrawiam.

Back to top
View user's profile
Pieszo
Nieświadomy
Nieświadomy

Pieszo

Offline

Joined: marca 22, 2012
Posts: 2

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz marca 22, 2012 04:13 PM
Reply with quote

Witam, ostatnio zainteresowałem się grą w Warheima. W młotka gram Imperium, maluje moje oddziały na niebiesko-żółto, znaczy kolory Nordlandu. A że band z Nordlandu w Warheimie nie ma, to
I teraz pytanie; czym mógłbym zagrać w Warheima, coby nie kupować za wiele figurek? Znaczy, jeśli będę grał muszkieterami z Nuln, w barwach niebiesko żółtych czy też Nordlandczykami używając zasad żołnierzy z Nuln to jest to gwałt na klimacie czy zabieg tolerowany? Very Happy
Lepiej jest może zmyć i odmalować od nowa jakieś 15 modeli które miałbym przeznaczyć jedynie na Warheim?

Back to top
View user's profile
Findar
Świadomy
Świadomy

Findar

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 561
Location: Katowice
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz marca 22, 2012 06:50 PM
Reply with quote

Tak na prawdę zależy od Ciebie i ekipy z którą grasz. Moim zdaniem jak najbardziej można i nie jest to żadne świętokractwo, kiedy chcesz żeby Twoja banda miała takie kolory jakie Ci się podobają. Dopiero gdybyś chciał na przykład grać skavenami na zasadach krasnoludów to bym się zaczął krzywić.


_________________
diariuszrpg.blogspot.com/
Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 70 71 72 ... 139 140 141
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3, 4 ]
56 quidamcorvus 2148 Pytania i odpowiedzi.....
 Pt list 16, 2018 07:54 AM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2091 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 17803 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 80388 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 142135 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Inkq
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 437

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 147
_BBOT: 1
Razem: 148
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Statystyki
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Artykuły
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
Artykuły
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Statystyki
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
 _BBOT:
Google > ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 165
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy