Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy



































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku
<
1 2 3 ... 61 62 63 ... 92 93 94
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Anonymous - Sb marca 26, 2011 02:17 AM, sirwit713 - Pn kwiet 03, 2011 12:43 PM, Doman - Wt May 03, 2011 12:56 PM, sugai - Wt lut 07, 2012 12:24 AM, wujass - Pt czerw 08, 2012 11:28 AM
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8574
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz czerw 21, 2012 10:18 AM
Reply with quote

Rollnik wrote:
A jak strace przedmiot runiczny, mogę wykonąc taki sam na nowo czy kowal strzela focha i stwierdza ze drugiego takiego samego nie robi?

Quote::
Zasada dumy:
KOWALE RUN chlubią się swoimi dokonaniami. Każde dzieło powinno być lepsze od poprzedniego, a życie KOWALA RUN to nieprzerwana nauka i doskonalenie sztuki wykuwania magicznych znaków. Jedynie w zupełnie wyjątkowych przypadkach KOWAL RUN decyduje się stworzyć dokładną kopię uprzednio wykutego runicznego przedmiotu.
Dwa runiczne przedmioty należące do drużyny nie mogą nosić takiej samej kombinacji run. Nie można mieć dwóch runicznych broni z wyrytą na obydwu Runą Prędkości i Runą Ognia, czy dwóch zbroi z wyryta pojedynczą Runą Oporu.
A więc, jeśli kompania straci przedmiot runiczny (biada Krasnoludowi, który go zgubi Wink ) to Kowal Run może wykuć taki sam przedmiot.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Rollnik
Przytomny
Przytomny

Rollnik

Offline

Joined: stycz 04, 2012
Posts: 99
Location: Bydgoszcz
Filia Kujawsko-Pomorska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz czerw 21, 2012 10:44 AM
Reply with quote

I o to mi chodziło, pewien krótko brody utrudniał mi życie twierdząc innaczej, a elfów i innych plugawców łasych na runy nie brak u nas Razz

BTW, elf w gromrilu, az mi się broda z żalu skreca grając z nim Evil or Very Mad jak dla mnie żaden skil nie powinien umożliwiać tym plugawcą nosić naszych zbroi Cool

Back to top
View user's profile AIM Address
Rizzen
Nieświadomy
Nieświadomy

Rizzen

Offline

Joined: czerw 14, 2012
Posts: 8

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz czerw 21, 2012 05:55 PM
Reply with quote

A co się dzieje, kiedy w wypadku grabieży drużyna zyska przedmiot z taką samą mistrzowską runą?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8574
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Cz czerw 21, 2012 09:46 PM
Reply with quote

Rizzen wrote:
A co się dzieje, kiedy w wypadku grabieży drużyna zyska przedmiot z taką samą mistrzowską runą?
W tym wypadku dopuściłbym używanie takiego przedmiotu. Podobnie jest z przedmiotami magicznymi, to że konkretna drużyna nie może kupić na przykład magicznego pancerza, nie oznacza, że model nie może jej używać jeśli zdobędzie zbroję na przykład w efekcie grabieży.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
Pepe
Widzący
Widzący

Pepe

Offline

Joined: grud 29, 2011
Posts: 1508
Location: Kęty
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt czerw 22, 2012 10:14 AM
Reply with quote

Włócznia (piechota) jest bronią ręczną czy wymaga obu rąk? A może jeszcze inną. Pytam bo w opisie nie jest to uszczegółowione, a chciałem wiedzieć czy z tarczą daje bonus do OP.

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8574
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt czerw 22, 2012 10:18 AM
Reply with quote

Pepe wrote:
Włócznia (piechota) jest bronią ręczną czy wymaga obu rąk? A może jeszcze inną. Pytam bo w opisie nie jest to uszczegółowione, a chciałem wiedzieć czy z tarczą daje bonus do OP.

Nie jest uwzględnione bo włócznia nie jest bronią ręczną i nie wymaga obu rąk. Nie daje bonusu do OP w połączeniu z tarczą.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
wujass
Przytomny
Przytomny

wujass

Offline

Joined: kwiet 19, 2012
Posts: 118

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt czerw 22, 2012 06:02 PM
Reply with quote

Czy zdolność "Unik" w walce wręcz chroni przed ciosami automatycznie trafiającymi np. przed ciosami"Wyklętych" z Kultu pogromców?


_________________
Jako żywo !
Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8574
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pt czerw 22, 2012 09:52 PM
Reply with quote

Tak. Należy wykonać rzut za każdą ranę zadaną w fazie walki wręcz.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
MORFI
Nieświadomy
Nieświadomy

MORFI

Offline

Joined: May 05, 2012
Posts: 18

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn czerw 25, 2012 12:13 PM
Reply with quote

czy jak postać posiada uniki przeciwko strzelaniu(5+) i sama się postrzeli z gołębia bombardującego to czy rzuca na unik?

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8574
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn czerw 25, 2012 12:38 PM
Reply with quote

MORFI wrote:
czy jak postać posiada uniki przeciwko strzelaniu(5+) i sama się postrzeli z gołębia bombardującego to czy rzuca na unik?
Tak. Ponieważ:

USKOK wrote:
Bohater wykorzystując zdolność może próbować uniknąć trafienia pociskami wystrzelonymi z broni dystansowej z fazie strzelania.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
MORFI
Nieświadomy
Nieświadomy

MORFI

Offline

Joined: May 05, 2012
Posts: 18

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn czerw 25, 2012 12:54 PM
Reply with quote

a czy jak stoją 2 psy w linii bo zaszarżowały gościa i ja szarżuje tego psa z tyłu to czy po zabiciu 1 celu psów czy ów przedni pies może być do tyłu nie będąc w kontakcie z postacią atakująca psa nr 2

Back to top
View user's profile AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8574
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn czerw 25, 2012 04:46 PM
Reply with quote

MORFI wrote:
a czy jak stoją 2 psy w linii bo zaszarżowały gościa i ja szarżuje tego psa z tyłu to czy po zabiciu 1 celu psów czy ów przedni pies może być do tyłu nie będąc w kontakcie z postacią atakująca psa nr 2
Jeszcze raz, najlepiej z jakimś rysunkiem, bo do końca nie wiem o co ci chodzi. Smile


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
wujass
Przytomny
Przytomny

wujass

Offline

Joined: kwiet 19, 2012
Posts: 118

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn czerw 25, 2012 06:54 PM
Reply with quote

To ja wyjaśnię Smile
Model nr 1. ludzkiego najemnika jest związany z w walce wręcz z dwoma psami(A z przodu i B który stoi za psem korzystając z zasady SFORA).
Psy używają swojej zdolności Sfora i atakują jeden przez drugiego model najemnika nr 1.
W tym czasie ludzki najemnik nr 2 szarżuje psy od tyłu, tak że styka sie podstawką z psem nr b. W wyniku fazy walki wręcz pies b, zostaje wylączony z akcji.

Pytanie czy żyjący pies A który fizycznie nie styka się podstawką z najemnikiem 2, jest z nim ciągle w walce ?


_________________
Jako żywo !
Back to top
View user's profile
drachu
Przebudzony
Przebudzony

drachu

Offline

Joined: May 27, 2011
Posts: 305
Location: Gdańsk

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn czerw 25, 2012 08:19 PM
Reply with quote

IMO nie

Back to top
View user's profile Visit poster's website
Doman
Widzący
Widzący

Doman

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1116
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi)
Posted: Pn czerw 25, 2012 09:12 PM
Reply with quote

jeśli wyłączony to na pewno nie


_________________
Smitowanie wydłuża ptaka:*
Back to top
View user's profile
<
1 2 3 ... 61 62 63 ... 92 93 94
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 7, 8, 9 ]
121 quidamcorvus 7767 Re: Pytania i odpowied...
 Pn lip 22, 2019 03:41 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2941 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 34374 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 03:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 129155 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 181084 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: Ragnarsson
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 453

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 22
_BBOT: 0
Razem: 22
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Moje konto
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
13 %13 %13 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 169
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy