Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy





























_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział MORDHEIM › Pytania & odpowiedzi [Mordheim] › Pytania różne
Pytania różne
Tak jak Admin nazwał i Sigmar przykazał.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic Reply to topic Wersja do druku

1 2 3 ... 26 27 28
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Orris - Cz kwiet 17, 2014 01:26 PM
Izwor
Przebudzony
Przebudzony

Izwor

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 248
Location: Wrocław
Filia Dolnośląska

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Sb wrz 17, 2011 06:39 PM
Reply with quote

Witam!

Ostatni raz grałem w Mordheim dawno temu i kilka zasad umknęło i/lub nie mogłem znaleźć ich w podręczniku.
Do tego dochodzi to, że na co dzień gram w WFB i kilka zasad mylę :/
Oto pytania:
Czy jeśli model szarżował na cel, w walce wręcz wyłączył go z akcji ma możliwość wykonania jakiegokolwiek ruchu po walce?
Raczej nie, bo nigdzie tego w zasadach nie mogę znaleźć...

Zeskakiwanie...
Co jeśli zeskakuje z mniej niż 2", testuję inicjatywę za 2", czy nie testuję w ogóle, czy wysokość zeskoku (w tym konkretnym przypadku) liczy się do ruchu jaki mogę wykonać?

Krytyk ze sztyletu. Zraniony model nie dostaje +1 do rzutu na pancerz, tak?
Poza tym nie ma żadnego dodatkowego efektu, tj. rzut na tabelkę krytyków?

I jeszcze ostatnie... gdzie znajdę listę ogólnie przyjętych zasad domowych tj. zmniejszony koszt pancerza, itp.
Wcześniej była dostępna w dziale wydarzenia ale plik nie jest już dostępny.

Back to top
View user's profile AIM Address
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1635
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Sb wrz 17, 2011 07:43 PM
Reply with quote

Izwor wrote:

Czy jeśli model szarżował na cel, w walce wręcz wyłączył go z akcji ma możliwość wykonania jakiegokolwiek ruchu po walce?
Raczej nie, bo nigdzie tego w zasadach nie mogę znaleźć...
Masz rację Smile
Izwor wrote:

Zeskakiwanie...
Co jeśli zeskakuje z mniej niż 2", testuję inicjatywę za 2", czy nie testuję w ogóle, czy wysokość zeskoku (w tym konkretnym przypadku) liczy się do ruchu jaki mogę wykonać?
Nie testujesz I, nie liczy się do ruchu.
Izwor wrote:

Krytyk ze sztyletu. Zraniony model nie dostaje +1 do rzutu na pancerz, tak?
Poza tym nie ma żadnego dodatkowego efektu, tj. rzut na tabelkę krytyków?

Nie dostaje +1 do rzutu na pancerz, brak rzutu na tabelę krytyków
Izwor wrote:

I jeszcze ostatnie... gdzie znajdę listę ogólnie przyjętych zasad domowych tj. zmniejszony koszt pancerza, itp.
Wcześniej była dostępna w dziale wydarzenia ale plik nie jest już dostępny.
Patrz niżej Smile


Last edited by M.T. on Sb wrz 17, 2011 07:44 PM; edited 1 times in total
Back to top
View user's profile
Izwor
Przebudzony
Przebudzony

Izwor

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 248
Location: Wrocław
Filia Dolnośląska

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Sb wrz 17, 2011 09:44 PM
Reply with quote

Dzięki za odpowiedź Smile

Back to top
View user's profile AIM Address
Adasko
Przebudzony
Przebudzony

Adasko

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 374
Location: Września / Poznań
Filia Wielkopolska

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Sb paźdź 08, 2011 07:05 PM
Reply with quote

Czy mogę mieć parę pistoletów pojedynkowych i parę zwykłych jednocześnie?

Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1635
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Sb paźdź 08, 2011 07:25 PM
Reply with quote

Tak.

Back to top
View user's profile
Gabriel_Daco
Świadomy
Świadomy

Gabriel_Daco

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 639
Filia Pomorska

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Sb paźdź 08, 2011 07:37 PM
Reply with quote

A nie jest tak, że możesz mieć maksymalnie dwie bronie strzelecki?


_________________
Doman wrote:


Malakid więcej argumentów bo Sister zjada Cie na kolacje :D
Back to top
View user's profile
Adasko
Przebudzony
Przebudzony

Adasko

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 374
Location: Września / Poznań
Filia Wielkopolska

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Sb paźdź 08, 2011 09:06 PM
Reply with quote

Mając pistoliera - jedna para strzela, a druga się przeładowuje - i tak co turę?

Back to top
View user's profile
M.T.
Widzący
Widzący

M.T.

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 1635
Location: Brwinów
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Pn paźdź 09, 2011 07:33 AM
Reply with quote

Gabriel_Daco wrote:
A nie jest tak, że możesz mieć maksymalnie dwie bronie strzelecki?
Para pistoletów liczy się za jedną broń strzelecką.

Back to top
View user's profile
Izwor
Przebudzony
Przebudzony

Izwor

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 248
Location: Wrocław
Filia Dolnośląska

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn paźdź 24, 2011 07:01 PM
Reply with quote

Takie pytanie... gdy gracie kampanię w Mordheim, to czy rozgrywacie wszyscy taki sam scenariusz podczas jednej rundy, czy też dla każdej potyczki losujecie osobno?

Back to top
View user's profile AIM Address
Dwalthrim
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Dwalthrim

Offline

Joined: marca 07, 2011
Posts: 2928
Location: Grodzisk. Maz
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Pn paźdź 24, 2011 07:10 PM
Reply with quote

Gramy to samo zazwyczaj.


_________________
JAH RASTAFARAI-SIGMAR HELDENHAMMER EMPEROR I!!!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Skavenblight
Widzący
Widzący

Skavenblight

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 1457
Location: Warszawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn paźdź 24, 2011 07:11 PM
Reply with quote

My rozgrywamy wszyscy taki sam, podobnie jest na turniejach.


_________________
Back to top
View user's profile Visit poster's website
Seba_J-bie
Nieświadomy
Nieświadomy

Seba_J-bie

Offline

Joined: paźdź 24, 2011
Posts: 8

Post Post subject: Kilka Pytań
Posted: Pt paźdź 28, 2011 08:25 PM
Reply with quote

Witam mam pytanie odnośnie:
1.Healing Herbs jak one działaja ewentualnie jak wy z nimi gracie?
2.Black Blood model został na 1 ranie dostaje ataki od jakiegos modelu powiedzmy dostał 3 rany czy w tym wypadku rzucam 3x koścmi na każdy model w BtB czy tylko 1 kościa bo miałem tylko 1 wounda?
3.Frenzy vs Tentacle - model ma 4 bazowe ataki w przypadku frenzy ataki mu sie podwajaja do 8 jak dziala tentacle na to? czy model wypłaci 6 ataków czy 7?

Back to top
View user's profile AIM Address
Telchar
Widzący
Widzący

Telchar

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 1267
Location: Wawa
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Śr list 02, 2011 08:44 PM
Reply with quote

1. Tak jak jest napisane w podręczniku czyli:
Quote::
A Hero with healing herbs can use them at the beginning of any of his recovery phases as long as he is not engaged in hand-to-hand combat. This restores all wounds he has previously lost during the game.

Na początku recovery model może odzyskać wszystkie stracone rany jeśli nie jest w hth. Kiedyś graliśmy że można tego użyć raz na grę, ale jak dla mnie to nie ma sensu. Ziółka nie są IMO aż tak potężne jakby się wydawało.

2. Jak dla mnie rzucasz 3 razy.

3. Heh, ciekawa kwestia, ale wg mnie macka obniża ataki o 1, czyli wrogi model wypłaci mu 7 ataków w twoim przykładzie.

Back to top
View user's profile
d.j.
Przebudzony
Przebudzony

d.j.

Offline

Joined: kwiet 19, 2011
Posts: 347
Filia Mazowiecka

Post Post subject: Pytania różne
Posted: Pn list 07, 2011 06:28 PM
Reply with quote

Nie wiem gdzie wcześniej pisałem posta o HS, więc rozwinę temat tu. Czytam ten podręcznik i czytam i widzę, że Hired Swords pojawiają się wyłącznie w kampanii. To w tej części podręcznika czytamy o możliwości ich zatrudnienia oraz mamy listę Mieczy do Wynajęcia. Nie ma ani słowa o tych jegomościach w dziale o pojedynczych bitwach. I nie dziwię się. Jeżeli coś takiego, jak wynajęcie HS do pojedynczych bitew było by możliwe, to każda banda na oficjalnym turnieju składała by się oprócz obowiązkowych 3 koleżków, wyłącznie z HS, które w każdym wypadku są lepsze i tańsze od bohaterów/henchmanów. W mojej opinii, intencją twórców od samego początku było zastosowanie HS wyłącznie w kampanii, dlatego w tym dziale i wyłącznie w nim są umieszczeni.

Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 7418
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Pytania różne
Posted: Pn list 07, 2011 06:33 PM
Reply with quote

d.j. wrote:
Jeżeli coś takiego, jak wynajęcie HS do pojedynczych bitew było by możliwe, to każda banda na oficjalnym turnieju składała by się oprócz obowiązkowych 3 koleżków, wyłącznie z HS, które w każdym wypadku są lepsze i tańsze od bohaterów/henchmanów.
A turniej to nie kampania? Modele nie zdobywają doświadczenia, a drużyna nie rozwija się?


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype

1 2 3 ... 26 27 28
>
Post new topic Reply to topic Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 1012 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 7, 8, 9 ]
120 quidamcorvus 1576 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn paźdź 08, 2017 02:06 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 29498 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Kostnica Pytania i odpowiedzi [AoS]
[ Go to pageGo to page: 1, 2, 3 ]
42 Staś 2926 Pytania i odpowiedzi [...
 Śr marca 22, 2017 02:12 PM 
wellofeternity View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
...do wersji podręcznika 0.75.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 43, 44, 45 ]
666 quidamcorvus 61649 Dyskusja ogólna (pyta...
 Śr stycz 06, 2016 12:05 PM 
quidamcorvus View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

Witaj Nieznajomy


Członkowie:
Ostatni: kasia20dz
Nowych dzisiaj: 0
Nowych wczoraj: 0
Wszystkich: 400

Na stronie:
Użytkownicy: 0
Goście: 39
_BBOT: 1
Razem: 40
Kto gdzie jest:
 Goście:
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
Strona główna
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
ForumsPro
 _BBOT:
Majestic-12 > Tematy

Zespół online:

Nie ma nikogo z zespołu online!

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
65 %65 %65 %
Nie
13 %13 %13 %
Czasami
21 %21 %21 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 160
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy