Pytania różne

All Posts
<
1 2 3 ... 18 19 20 ... 26 27 28
>
Forum IndexPytania & odpowiedzi [Mordheim]

#271: Pytania różne Author: aniollech , Location: Warszawa Post Posted: Śr paźdź 15, 2014 12:25 PM
    ----
Ale pewnie postaci dramatu już tak prawda?

#272: Pytania różne Author: M.T. , Location: Brwinów Post Posted: Śr paźdź 15, 2014 12:45 PM
    ----
Też nie.

#273: Re: Pytania różne Author: hexenjager , Location: Warszawa Post Posted: Śr paźdź 15, 2014 01:35 PM
    ----
hexenjager wrote:
Kolejna gra i kolejne pytania po niej:

1)Czy Lotem Zimmerana mozna odleciec z trwajacej walki? Twierdze, ze nie ale prosze o rozpatrzenie ponizszych sytuacji:
a)1 vs 1
b)czarodziej i jego stronnik zaangazowani w walke z 1 przciwnikiem, wtedy stronnik wiaze walka wroga a czarodziej odlatuje

2)Jezeli na multiple injures po walce wylosuje kilka razy srzedany na arene to musze odbyc tyle walk ile wylosowalem? Co dzieje sie jesli naprzyklad jedna walkje wygram, a kolejna przegram? Trace wszystko wlacznie z wygranymi wczesniej 50 zk? I w druga strone, przegrywam walke musze walczyc kolejny raz jesli przezyje? Nie mam juz wtedy broni i ekwipunku?

3)Czy umiejetnosc "Zywotny" odejmuje 1 od sily otrzymanych ciosow tylko w walce wrecz czy rowniez od ostrzalu?

I nikt nie zna odp na moje pytania?

#274: Pytania różne Author: M.T. , Location: Brwinów Post Posted: Śr paźdź 15, 2014 04:54 PM
    ----
Przysiągłbym, że odpowiadałem.. ale tak na szybko:
1. Można odlecieć.
2. O rany... wg mnie tylko raz, a reszta to Full Recovery.
3. Tylko w walce wręcz.

#275: Pytania różne Author: Staś Post Posted: Wt paźdź 21, 2014 11:49 AM
    ----
Nie wiem czy to dobry temat ale w sumie

czy modele 35mm będą się bardzo wyróżniać

#276: Pytania różne Author: M.T. , Location: Brwinów Post Posted: Wt paźdź 21, 2014 03:22 PM
    ----
Tak, będą. To 140% wysokości figurki, czyli dużo.

#277: Re: Pytania różne Author: Staś Post Posted: Śr paźdź 22, 2014 07:25 AM
    ----
Tak też myślałem Sad dzięki za odp

#278: Pytania różne Author: Bahior , Location: Chorzów Post Posted: Śr paźdź 22, 2014 11:56 AM
    ----
Mam szybkie (i niekoniecznie mądre pytanie) w opisie bandy zwierzoludzi stoi iż nie mogą nająć oni najemnego ostrza chyba, że WYRAŹNIE pisze to w jego opisie, oznacza to, że mogę nająć tylko takie które maja literalnie napisane "może być najmowane przez zwierzoludzi"? istnieją takowe?

Z góry dzięki za pomoc.

#279: Re: Pytania różne Author: Telchar , Location: Wawa Post Posted: Śr paźdź 22, 2014 12:04 PM
    ----
Staś wrote:
Tak też myślałem Sad dzięki za odp

To zależy od figurek, czasami 35mm dają radę, jakbyś miał możliwość zobaczyć na żywo to możesz porównać.

#280: Re: Pytania różne Author: M.T. , Location: Brwinów Post Posted: Śr paźdź 22, 2014 12:19 PM
    ----
Bahior wrote:
Mam szybkie (i niekoniecznie mądre pytanie) w opisie bandy zwierzoludzi stoi iż nie mogą nająć oni najemnego ostrza chyba, że WYRAŹNIE pisze to w jego opisie, oznacza to, że mogę nająć tylko takie które maja literalnie napisane "może być najmowane przez zwierzoludzi"?

Zgadza się.
Bahior wrote:
istnieją takowe?
Oficjalni nie istnieją.

#281: Pytania różne Author: aniollech , Location: Warszawa Post Posted: Śr list 05, 2014 10:54 PM
    ----
Czy wszystkie królicze łapki i inne przedmioty służące do przerzucania są jednorazowego użytku? Tracą swoją moc permanentnie czy do następnej bitwy się ładują?

#282: Pytania różne Author: Kapitan_Hak Post Posted: Cz list 06, 2014 12:11 AM
    ----
Królicze łapki i co do zasady inne tego rodzaju przedmioty się "ładują" na kolejną bitwę Wink .

#283: Pytania różne Author: catachanfrog , Location: 21°01'E 52°13'N Post Posted: Pt list 14, 2014 11:45 AM
    ----
Czy byłoby wielkim przegięciem używać tabeli krytyków do nie tego rodzaju broni jaki ma się w ekwipunku? Np zamiast siecznych na mieczu używać obuchowych. I vice versa.

KONFUZJA SPECJALNIE DLA M.T.
Last edited by catachanfrog on Pt list 14, 2014 04:11 PM; edited 1 times in total

#284: Pytania różne Author: Bahior , Location: Chorzów Post Posted: Pt list 14, 2014 11:50 AM
    ----
Jak dla mnie to było by mocno przegięte.
Miecz dający parowanie i jeszcze z mocarnym krytykiem młota na podwójnej 6.

Sądzę, że skończyło by się to wysypem postaci z mieczo-młotami

#285: Pytania różne Author: catachanfrog , Location: 21°01'E 52°13'N Post Posted: Pt list 14, 2014 11:56 AM
    ----
No w sumie rzeczywiście lepiej nie kombinować Wink . Chociaż jeżeli o mnie chodzi to bardziej bym się spinał o młoto-miecze (lepsza tabelka moim zdaniem).

KONFUZJA



Forum IndexPytania & odpowiedzi [Mordheim]
<
1 2 3 ... 18 19 20 ... 26 27 28
>
Page 19 of 28