Uściślenia

All Posts
<
1 2 3 ... 17 18 19 ... 50 51 52
>
Forum IndexUściślenie zasad [Mordheim]

#256: Re: Uściślenia Author: Myszor , Location: Warszawa Post Posted: Śr sierp 06, 2014 04:17 PM
    ----
duszy wrote:
i znowu drama, a to był zwykły żart, zjedz snickersa Razz

etam, prawdziwej dramy widocznie w życiu nie zaznałeś Smile

#257: Re: Uściślenia Author: hexenjager , Location: Warszawa Post Posted: Śr sierp 06, 2014 04:22 PM
    ----
Myszor, zjedz tego snickersa. Mogłeś przecież otrzymać taka odpowiedź:

www.wykop.pl/ramka/141...la-ciebie/

Wink Twisted Evil

#258: Re: Uściślenia Author: Myszor , Location: Warszawa Post Posted: Śr sierp 06, 2014 04:26 PM
    ----
hexenjager wrote:
Myszor, zjedz tego snickersa. Mogłeś przecież otrzymać taka odpowiedź:

www.wykop.pl/ramka/141...la-ciebie/

Wink Twisted Evil

staram się nie jeść słodyczy, ciało to moje pierwsze i najważniejsze mieszkanie Smile

ale fakt, coś wartałoby zjeść na tę okoliczność, żeby kwasy miały co trawić Razz

#259: Uściślenia Author: catachanfrog , Location: 21°01'E 52°13'N Post Posted: Śr sierp 06, 2014 05:17 PM
    ----
Jak drama to drama!po szlachecku. Smile
(niemniej jednak gdy czytam o "jakie figurki brać by przeciwnik "mniej cię widział"... Brawo ). Nie wiem Myszor czemu tak się burzysz ale po co wstawiasz takie jednostronne przemyślenia a propos "jakie pozy figurek są bardziej efektywne". Jest oczywiste, że figurka która stoi z rękami i nogami w boki jet trudniejsza do schowania (out of sight, nie hidden bo to się nie łączy) niż kucająca jak gollum na kamieniu. Pisząc o tym dajesz do zrozumienia, że masz z tym problem więc generalnie nie wpadaj potem w fazę "atakują". A tak w ogóle to pomliłem się i nie miałem na myśli powergamingu tylko WAAC.
Co do szczurów, po mojemu nie nie może ich tam postawić. Dlaczego?
Infiltracja obowiązuje tylko i wyłącznie model, który ją ma, giant raty jej nie mają, więc albo sorcerer se je wystawia w swoim deployment zonie albo nie rzuca czaru i infiltruje.
Giant raty to autonomiczne modele. Sorcerer nie dostaje xp za to co ściągną tak samo jak jeździec nie dostaje xp za to co ściągnie koń albo właściciel psa (ekwipunek) za powyższe.
Według zasad, tak jeżeli w breakthrough 2 skaveńskie giant raty przedrą się na drugą stronę to skaveni wygrywają scenariusz.

#260: Re: Uściślenia Author: M.T. , Location: Brwinów Post Posted: Śr sierp 06, 2014 07:22 PM
    ----
Myszor wrote:
kolejne pytania:

1) Co do zasady jezeli w wyniku czaru figurka przeciwnika jest ooa, to rzucający czar dostaje exp - czy w takim razie Eshin Sorcerer nie powinien dostawać exp za figurki zabite przez wyczarowane przez niego szczury? (z czaru Children Of The Horned Rat)

2) Czy w scenariuszu Breakthhrough do "warriors" wymienionych w "ending the game" zaliczają się też zwierzęta? psy, giant rats? Chodzi o to, czy jeżeli na przeciwna stronę przedrą się np. 2 psy Witch Hunterów, to WH wygrywają scenariusz?

!. Nie
2. Tak

#261: Re: Uściślenia Author: Myszor , Location: Warszawa Post Posted: Śr sierp 06, 2014 09:52 PM
    ----
catachanfrog wrote:
[8<----ciap--->8]

Co do szczurów, po mojemu nie nie może ich tam postawić. Dlaczego?
Infiltracja obowiązuje tylko i wyłącznie model, który ją ma, giant raty jej nie mają, więc albo sorcerer se je wystawia w swoim deployment zonie albo nie rzuca czaru i infiltruje.
Giant raty to autonomiczne modele. Sorcerer nie dostaje xp za to co ściągną tak samo jak jeździec nie dostaje xp za to co ściągnie koń albo właściciel psa (ekwipunek) za powyższe.
Według zasad, tak jeżeli w breakthrough 2 skaveńskie giant raty przedrą się na drugą stronę to skaveni wygrywają scenariusz.

i dziękuję, teraz mam odpowiedź Wink

M.T. wrote:
Myszor wrote:
kolejne pytania:[...]

!. Nie
2. Tak

thx

#262: Uściślenia Author: duszy , Location: 100lica Post Posted: Śr sierp 06, 2014 10:35 PM
    ----
Atakuje model stojący przy krawędzi, wbijam mu stun, model spada i ginie. Dostaję xp?

#263: Re: Uściślenia Author: Myszor , Location: Warszawa Post Posted: Śr sierp 06, 2014 11:20 PM
    ----
duszy wrote:
Atakuje model stojący przy krawędzi, wbijam mu stun, model spada i ginie. Dostaję xp?

zawsze grałem, że dostaje - ginie w wyniku ataku, sam z siebie nie spada

#264: Re: Uściślenia Author: hexenjager , Location: Warszawa Post Posted: Cz sierp 07, 2014 09:28 AM
    ----
duszy wrote:
Atakuje model stojący przy krawędzi, wbijam mu stun, model spada i ginie. Dostaję xp?

Stoisz z kims na balkonie, popychasz go, spada i sie zabija. Bedziesz oskarzony o zabojstwo czy nie? Wink

#265: Re: Uściślenia Author: M.T. , Location: Brwinów Post Posted: Cz sierp 07, 2014 04:05 PM
    ----
duszy wrote:
Atakuje model stojący przy krawędzi, wbijam mu stun, model spada i ginie. Dostaję xp?
Tak

#266: Re: Uściślenia Author: hexenjager , Location: Warszawa Post Posted: Cz sierp 07, 2014 05:11 PM
    ----
Kilka pytan dotyczacych czarów/modlitw:

Czy czarami mozna strzelac do postaci bedacych w walce?
Czy czarodziej walczacy z jakims modelem - czy moze rzucac czary ofensywne w inny model niz ten, z ktorym walczy?
To samo pytanie dotyczy leczenia. Moge w trakcie walki rzucic czar na przyjazny model bedacy w zasiegu?
Czary dzialajace w jakims promieniu(np leczenie lub ogien duszy) dzialaja nawet przez przeszkody i sciany?

#267: Uściślenia Author: catachanfrog , Location: 21°01'E 52°13'N Post Posted: Cz sierp 07, 2014 10:02 PM
    ----
1. Yes sir.
2. Czary ofensywne mają przeważnie napisane, że "first model/closest model" itd. co sprowadza się do modelu w btb. Więc zależy od zasady (chyba, że w jakiejś erracie albo faqu jest napisane inaczej). Z drugiej strony obszarówki w stylu soulfire - tak.
3. Tak.

O matko M.T ma 888 postów i jest wybrańcem Khorna!
Czyli jak ja będę miał 666 to będę wybrańcem slaanesha(tfu)? Shocked

#268: Re: Uściślenia Author: M.T. , Location: Brwinów Post Posted: Pt sierp 08, 2014 04:05 AM
    ----
catachanfrog wrote:


O matko M.T ma 888 postów i jest wybrańcem Khorna!
Czyli jak ja będę miał 666 to będę wybrańcem slaanesha(tfu)? Shocked

Poświęcę mój status i odpowiem Ci: Tak Smile

#269: Re: Uściślenia Author: hexenjager , Location: Warszawa Post Posted: Sb sierp 09, 2014 08:51 AM
    ----
Kislev Ranger i jego umiejetnosc strzal w serce. Czy dobrze rozumiem, ze trafiona na 6 i zraniona na 5-6 poczwara zostaje ubita na amen, bez rzutow na przezycie po walce? To dawaloby szanse na całkowite wyeliminowanie z gry nawet "niesmiertelnego" trolla i w sumie ma sens, skoro strzal trafil w serce.

#270: Uściślenia Author: catachanfrog , Location: 21°01'E 52°13'N Post Posted: Sb sierp 09, 2014 11:43 AM
    ----
Tak jest.



Forum IndexUściślenie zasad [Mordheim]
<
1 2 3 ... 17 18 19 ... 50 51 52
>
Page 18 of 52