Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0

All Posts
<
1 2 3 ... 43 44 45 46
>
Forum IndexDyskusja ogólna [Warheim FS]

#646: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Cz list 28, 2013 06:14 PM
    ----
Jeszcze jedno. Przy opisie ukrywania jest taki zapis:

Quote::
Postacie automatycznie wykrywają przeciwników, próbujących Ukrywać się, w promieniu ich INICJATYWY liczonej w calach. A więc model, którego współczynnik INICJATYWA ma wartość 3 automatycznie wykryje Ukrywającego się przeciwnika znajdującego się w odległości do 3” od niego.

Sytuacja: Model o I6 stoi w lesie nie widzi i sam nie jest widziany. Do krawędzi tegoż lasu podbiega wrogi model i znajduje się bliżej modelu w lesie niż 6".

Teraz pytanie czy model w lesie wykrywa go automatycznie? Bo przecież tamten nie próbował się ukryć.

#647: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Cz list 28, 2013 06:20 PM
    ----
Ale w jakim celu miałby go 'wykryć'?

#648: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Cz list 28, 2013 06:44 PM
    ----
Aby szarżować ofc.

#649: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Cz list 28, 2013 06:45 PM
    ----
No to korzystasz z zasad szarży:
Quote::
Jeżeli gracz chce, by jego postać zaszarżowała wrogi model znajdujący się w promieniu INICJATYWY liczonej w calach, którego postać nie widzi (na przykład taki model, który znajduje się za plecami lub za rogiem budynku) i który nie jest ukryty, musi wykonać test I postaci. Udany test oznacza, że postać usłyszała lub w inny sposób wyczuła model i może go zaszarżować. Nieudany test oznacza, że postać nie wykrywała obecności wroga, a gracz nie może zadeklarować szarży tego konkretnego modelu.
Po co mieszać do tego ukrywanie się?

#650: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Cz list 28, 2013 07:00 PM
    ----
Nie mieszam po prostu nie mogłem znaleźć tego zapisu i nie byłem pewien co zrobić.

#651: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: Dulix , Location: Rzeszów Post Posted: Pn grud 01, 2013 06:34 PM
    ----
Prawdopodobnie już o to kiedyś pytałem ale zapomniałem Smile

Dwa modele A i B zaatakowały trzeci model C. Pierwszy model A powalił model C na ziemię a model B wyłączył go z akcji swoim atakiem.

Czy jest to zgodne z zasadami?

#652: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Pn grud 01, 2013 08:19 PM
    ----
Tak.

#653: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Pn grud 09, 2013 09:34 PM
    ----
1) Jeżeli mag w wyniku przekleństwa tzeentcha wylosował 10-11 czyli traci poziom i poznane na nim czary to czy czwartopoziomowy mag straci wszystkie czary poznane na tym poziomie?

2) Czy model na który rzucono czar Wiedźmi lot podlega zasadzie specjalnej lot?
Dokładnie rzecz biorąc to chodzi mi o to, że jest taki czar z domeny nurgla Błogosławiona słabość który rzucony na wrogi model zabrania mu między innymi latać ale jest tam dopisek, że chodzi o model podlegający zasadzie specjalnej lot.

3) Ta sama kwestia co powyżej jeżeli chodzi o transformację?

Innymi słowy czy czar Błogosławiona słabość działa na model na który rzucono Wiedźmi lot lub model który podlega zasadzie specjalnej Transformacja?

#654: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Pn grud 09, 2013 11:40 PM
    ----
1. Tak.

2 i 3 model wykonuje ruch lotu ale nie podlega zasadzie specjalnej lot.

#655: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Wt grud 10, 2013 06:04 AM
    ----
Czyli działa ten czar czy nie?

#656: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Wt grud 10, 2013 08:18 AM
    ----
Czar dziala.

#657: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: Areo Post Posted: Cz grud 12, 2013 04:47 PM
    ----
Jaki sens ma maksymalna wartość cechy modelu,jeśli nie będzie on mógł jej rozwinąć o więcej niż jeden,ponieważ nie może zostać bohaterem?Np. taki Yeti z Ogrów(ww,żw,i,a).

#658: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Cz grud 12, 2013 05:40 PM
    ----
Bo moga pojawic sie w przyszlosci jako osoby dramatu. A te, podobnie jak najmici rozwijaja sie jak bohaterowie.

#659: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: Areo Post Posted: Pt grud 13, 2013 01:19 AM
    ----
Brzmi ciekawe. Możesz trochę napisać o tym?

#660: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2.0 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Pt grud 13, 2013 01:24 AM
    ----
To kontynuacja pomysłu z Mordheim, gdzie można było wynająć imiennych 'bohaterów specjalnych'. Podobnie chcę zrobić w Warheim FS, gdzie każda frakcja docelowo powinna mieć dostęp do 2-3 osób dramatu, czyli takich specjalnych bohaterów/najmitów, których będzie można wynająć po spełnieniu określonych warunków. Przy czym nie chcę aby byli to tylko znani z ksiąg armii do WFB bohaterowie specjalni, ale także właśnie takie specjalne postacie jak imienny bohater Troll, czy właśnie Yeti lub Harpia, którzy będą posiadali własny fluff i zasady.



Forum IndexDyskusja ogólna [Warheim FS]
<
1 2 3 ... 43 44 45 46
>
Page 44 of 46