Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5

All Posts
<
1 2 3 ... 36 37 38
>
Forum IndexDyskusja ogólna [Warheim FS]

#541: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: karlee , Location: Front Wschodni - Białystok Post Posted: Śr wrz 17, 2014 10:00 AM
    ----
Czy bohater posiadający umiejętność rajtar uzbrojony w dwa pistolety strzałkowe powtarzalne strzeli 4x?

#542: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Śr wrz 17, 2014 10:07 AM
    ----
Może strzelić 4x.

#543: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: pan_sarin Post Posted: Śr wrz 17, 2014 01:07 PM
    ----
1)Pytanie do kompanii najemników: czy jak dostane zdolnosc kompania najemnikow to co potyczke moge brac noweog najemnika, czy wybieram sobie jednego i ta zdolnosc obowiazuje mnie w stosunku do tego jednego najenika po wsze czasy ? Jeżeli nie to wychodzi na to ze co walke mam jednego darmowego z tymze nie zawsze bedzie mogl to byc ten sam?
2) Wybor broni dystansowej - jezeli w mojej rundzie rzuce siatke, to w rundzie przeciwnika jak na mnie szarzuje moge stac&strzelac uzywajac drugiej broni dystansowej jaką mam ze sobą ?

#544: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Śr wrz 17, 2014 05:55 PM
    ----
1. Co potyczkę możesz brać nowego.
2. Tak.

#545: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: pan_sarin Post Posted: Cz wrz 18, 2014 02:09 PM
    ----
1) Saearath - czy jako ze jest traktowany jako 2 bronie ręczne to daje dodatkowy atak (jako wywazony )
2) Czy jezeli druga bron jest bronia parującą (pierwsza nie) to paruje normalnie czy -1?
Last edited by pan_sarin on Cz wrz 18, 2014 05:57 PM; edited 2 time in total

#546: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Cz wrz 18, 2014 05:15 PM
    ----
1. Obecnie zasady brzmią:
Quote::
Saearath:
Saearath to włócznia o dwóch ostrzach. Drzewce tych wspaniałych włóczni są wykonane z jesionu i zwykle zdobione piórami. Ich groty są ząbkowane. W Imperium tego rodzaju włócznie są rzadko spotykane. W zasadzie stosowane są tylko przez Asrai z Athel Loren, które nigdy ich nie sprzedają.

Na początku każdej fazy walki wręcz model uzbrojony w saeareth ma prawo wyboru, czy będzie walczył orężem w stylu ofensywnym, używając saearetha tak jak dwóch BRONI RĘCZNYCH (BROŃ RĘCZNA, DRZEWCOWA, UDERZA JAKO PIERWSZY oraz WYMAGA OBU RĄK), czy w stylu defensywnym, używając saearetha do osłaniania się przed ciosami wroga: (wówczas broń posiada cechy oręża DRZEWCOWA, OGŁUSZAJĄCY, PARUJĄCY oraz WYMAGA OBU RĄK, ponadto władający orężem otrzymuje w czasie walki wręcz premię +2 do Ochrony Pancerza (do maksymalnego poziomu 0+) lub Ochronę Pancerza na 5+ jeśli nie posiada PANCERZA).

ZASADY: broń ręczna, drzewcowa, uderza jako pierwszy, wymaga obu rąk lub ogłuszający, parujący, wymaga obu rąk, otrzymuje w czasie walki wręcz premię +2 do Ochrony Pancerza lub otrzymuje Ochronę Pancerza na 5+ jeśli nie posiada PANCERZA.
ZRANIENIE KRYTYCZNE: broń drzewcowa.
CENA: 15 zk; DOSTĘPNOŚĆ: 12.
I w stylu ofensywnym daje +1 Atak, tak jakby model walczył dwoma broniami ręcznymi.

2. Paruje normalnie. Ujemnym modyfikator dotyczy jedynie rzutów na trafienie drugą bronią.

#547: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: pan_sarin Post Posted: Cz wrz 18, 2014 05:57 PM
    ----
3) Czy po misji ratunkowej uratowana postac odzyskuje ekwipunek czy zostaje ograbiona?

#548: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Cz wrz 18, 2014 06:24 PM
    ----
pan_sarin wrote:
3) Czy po misji ratunkowej uratowana postac odzyskuje ekwipunek czy zostaje ograbiona?

Quote::
Misja ratunkowa:
Gracz dowodzący kompanią, której bohater (lub bohaterowie) w wyniku rzutu na TABELĘ POWAŻNYCH OBRAŻEŃ został POJMANY może zamiast rozgrywania fazy eksploracji dla swojej drużyny wybrać scenariusz Misja ratunkowa, który zostanie rozegrany w trakcie następnej potyczki. Jeżeli obaj gracze, w wyniku POJMANIA przez przeciwnika bohaterów wybrali scenariusz Misja ratunkowa, należy wykonać rzut K6 (przerzucając ewentualne remisy), gracz z wyższym wynikiem rozgrywa scenariusz jako pierwszy.
Jeżeli Misja ratunkowa zakończy się niepowodzeniem, nie ma możliwości rozegrania scenariusza po raz drugi, choć wciąż można negocjować z przeciwnikiem wykupienie POJMANEGO bohatera…
POJMANY bohater, który zostanie odbity nie traci swojego ekwipunku oraz zbroi i oręża.

#549: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: pan_sarin Post Posted: Pt wrz 19, 2014 07:56 PM
    ----
Przepraszam za pytanie jeżeli to jest gdzies w instrukcji ale nie mogę nigdzie tego znaleźć :< Czy można zwolnić bohatera z kompanii?

#550: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Pt wrz 19, 2014 08:39 PM
    ----
Można.

#551: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: Krnabrny Post Posted: Sb wrz 20, 2014 11:35 AM
    ----
Strzelanie z powozu.

Jakie kary przysługują modelowi z środka powozu gdy:
- powóz się ruszał, model pozostał stacjonarny
- powóz dał z bata
- broń wymaga pozostania stacjonarnym, powóz się ruszał

#552: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Sb wrz 20, 2014 04:49 PM
    ----
Quote::
Rydwany & powozy a strzelanie: Pasażerowie mogą w zwykły sposób strzelać z broni dystansowej podczas fazy strzelania. Należy jednak zauważyć, że model, który strzela z okna, dachu lub z kozła wozu, który w bieżącej rundzie w fazie ruchu wykonał ruch otrzymuje karę -1 do testu trafienia.

#553: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: Dulix , Location: Rzeszów Post Posted: Pn wrz 21, 2014 02:13 PM
    ----
Czy linki do podręczników działają poprawnie? Nie mogę nic ściągnąć.

#554: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Pn wrz 21, 2014 05:57 PM
    ----
Mi działają.

#555: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.5 Author: Grish , Location: Banden Post Posted: Cz wrz 25, 2014 05:23 AM
    ----
Rój (Nehekhara) ma podstawkę 25x25mm. Nie powinno być 40x40mm?



Forum IndexDyskusja ogólna [Warheim FS]
<
1 2 3 ... 36 37 38
>
Page 37 of 38