Azylium  
_TOGGLE_TOGGLE
_TOGGLE Menu główne

_TOGGLE Polecamy


































_TOGGLE Styl
Each user can view the site with a different theme.
Themes marked with a * also change the forum look.

ForumsPro › Oddział WARHEIM FS › Dyskusja ogólna [Warheim FS] › Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Pytania & odpowiedzi, spostrzeżenia, propozycje i modyfikacje.
Users browsing this topic: Brak
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

1 2 3 ... 43 44 45
>
View previous topic :: View next topic
Author Message
The following users give thanks for this topic Apok - Cz czerw 25, 2015 08:52 AM
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8189
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt paźdź 03, 2014 01:29 AM
Reply with quote

Gwizdze


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt paźdź 03, 2014 09:31 AM
Reply with quote

Pierwsze pytania:

Mistrzowska runa lotu: Jeżeli dobrze rozumiem jeżeli nałoże ją na broń wielką
to otrzymuje cechy broni miotanej - czyli nie mam kary za strzął po ruchu - mogę więc rzucać bronią wielką na odległość 12'' (pyt. nr 1 - moge ten zasieg bystrym wzrokiem podniesc?) . Trafienie jest automatyczne i traktowane jak trafienie w walce wręcz więc moja siła + 2S z broni wielkiej ? Dodatkowo ta broń wielka jest traktowana jako broń ręczna - i tutaj główne pytanie (nr. 2), jako że to broń magiczna to mogę z nią uzywać jako drugiej broni broni niemagicznej ?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8189
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt paźdź 03, 2014 09:55 AM
Reply with quote

1. Tak.
2. Nie. Ponieważ broń wielka wymaga obu rąk, no chyba, że model posiada więcej chwytnych kończyn i dzierżyłby niemagiczny oręż, bo ponieważ...
Quote::
Bohater, który używa magicznego ORĘŻA do walki wręcz, nie może używać innej broni przeznaczonej do walki wręcz, choć może używać TARCZY, PUKLERZA lub PAWĘŻA w zwykły sposób. Ponadto, żaden bohater nie może posiadać więcej niż jeden magiczny ORĘŻ.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt paźdź 03, 2014 11:19 AM
Reply with quote

C ZĘŚCIOWY ZAPŁON ! Zajęła się tylko część prochu; przy tym strzale zasięg i
S IŁA broni spada do połowy normalnej wartości (zaokrąglając w dół). - czy ponawiamy rzut na trafienie ? Czy jeżeli cel jest blizej niz polowa zasięgu to automatycnzie trafiony ?

Back to top
View user's profile
Rynar
Nieświadomy
Nieświadomy

Rynar

Offline

Joined: paźdź 03, 2014
Posts: 7

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt paźdź 03, 2014 08:22 PM
Reply with quote

Hej! Według nowych zasad do obliczenia prestiżu drużyny stosujemy wartość tylko kupionego sprzętu czy doliczamy też ekwipunek bazowy postaci?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8189
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pt paźdź 03, 2014 08:48 PM
Reply with quote

Liczy się cały posiadany przez drużynę ekwipunek, również ten z którym modele zaczynają grę.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn paźdź 06, 2014 09:04 AM
Reply with quote

Czy gdybym nałożył mistrzowską runę lotu na broń wielką to mam +2 do siły w trakcie trafienia z tej broni jako broni miotanej? Dodatkowo rozumiem że bystry wzrok podnosi zasięg ?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8189
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn paźdź 06, 2014 11:06 AM
Reply with quote

Tak.

I pytanie odnośnie częściowego zapłonu - nie rzucasz ponownie, jeżeli cel jest w połowie to trafiasz.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
SzczurTezCzlowiek
Nieświadomy
Nieświadomy

SzczurTezCzlowiek

Offline

Joined: czerw 16, 2014
Posts: 20

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn paźdź 06, 2014 11:35 AM
Reply with quote

Czy postać mająca 1 atak, używająca korbacza, gdy styka się z podstawką wierzchowca, atakuje jednocześnie wierzchowca i jeźdźca, czy musi wybrać cel?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8189
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Pn paźdź 06, 2014 12:49 PM
Reply with quote

Wierzchowiec i jeździec traktowani są jak jeden model kawaleryjski - zauważ, że wierzchowce nie posiadają Wt i Żw.

Ataki rozdziela się pomiędzy jeźdźca i potwora. I atak korbaczem trafia w oba modele.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt paźdź 07, 2014 09:26 AM
Reply with quote

Kaper awansujacy na bohatera może używać broni z listy ekpwiunku Kapra + listy ekwipunku bohatera , czy tylko z bohatera?

Back to top
View user's profile
Radzik
Przebudzony
Przebudzony

Radzik

Offline

Joined: czerw 17, 2014
Posts: 270
Location: Sosnowiec
Filia Śląska

Post Post subject: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt paźdź 07, 2014 09:40 AM
Reply with quote

Wracając do ekwipunku i prestiżu. Najpierw było tak:

Quote::
Liczy się tylko ekwipunek kupiony za ZK nie wyposażenie z którym model zaczyna. W tym przypadku wilki liczą się do prestiżu jako wierzchowce.

No a całkiem sprawiedliwie nigdy nie będzie ale uważam że powyższe rozwiązanie nieco lepiej odda siłę kompani.

Później było tak:
Quote::
Liczy się cały posiadany przez drużynę ekwipunek, również ten z którym modele zaczynają grę.

Rozumiem, że to "później" się liczy?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8189
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt paźdź 07, 2014 10:05 AM
Reply with quote

@pan_sarin
Bohatera.

@Radzik
Tak od nowej edycji liczy się druga wersja.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype
pan_sarin
Przebudzony
Przebudzony

pan_sarin

Offline

Joined: czerw 05, 2014
Posts: 176

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt paźdź 07, 2014 10:46 AM
Reply with quote

QC: czyli jak awanoswał ze stronnika który ma zdolnośc Rajtar działająca na 2 zwykłe pistolety , to nie może już ich używać, a zdolnośc rajtar całkowicie przestaje mieć zastosowanie czy jest traktowana jak zdolnosc rajtar bohatera?

Back to top
View user's profile
quidamcorvus
o. Założyciel
o. Założyciel

quidamcorvus

Offline

Joined: marca 06, 2011
Posts: 8189
Location: Katowice/Żory, śląskie
Filia Śląska

Post Post subject: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75
Posted: Wt paźdź 07, 2014 12:06 PM
Reply with quote

Rajtar to rajtar. A w przpadku stronnika jeszcze jest ważne czy nie podlega zasadzie fanatyk, bo wtedy korzysta tylko ze swojej listy.


_________________
BLOG|Warheim FS
..::PODRĘCZNIK DO WARHEIM FS - NOWA EDYCJA::..
Back to top
View user's profile Visit poster's website AIM Address Skype

1 2 3 ... 43 44 45
>
Post new topic This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Wersja do druku

 Topics   Replies   Author   Views   Last Post 
Sticky
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Pytania i odpowiedzi...
...do wersji Ostatnia Faktoria.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 3, 4, 5 ]
63 quidamcorvus 2817 Pytania i odpowiedzi.....
 Pn grud 02, 2018 04:08 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Frostgrave Pytania 7 Staś 2231 Pytania
 Śr sierp 10, 2016 01:28 PM 
drachu View latest post
Normal
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) Mitterherbst...
...do wersji podręcznika Mitterherbst.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 18, 19, 20 ]
296 quidamcorvus 20977 Dyskusja ogólna (pyta...
 Pn stycz 15, 2018 02:09 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Dyskusja ogólna [Warheim FS] Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 2k6...
...do wersji podręcznika 2k6.
[ Go to pageGo to page: 1 ... 64, 65, 66 ]
983 quidamcorvus 90011 Re: Dyskusja ogólna (...
 Śr czerw 21, 2017 03:20 PM 
quidamcorvus View latest post
No new posts Pytania & odpowiedzi [Mordheim] Pytania różne
Gdy w trakcie rozgrywki wyjdą niejasności
[ Go to pageGo to page: 1 ... 26, 27, 28 ]
407 Izwor 149433 Pytania różne
 Pn kwiet 30, 2017 06:01 PM 
M.T. View latest post
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

_TOGGLE O użytkowniku

_TOGGLE Sondaż
Muzyka w trakcie rozgrywania potyczki?

Tak
66 %66 %66 %
Nie
12 %12 %12 %
Czasami
20 %20 %20 %
Wyniki :: Ankiety

Głosów: 167
Komentarzy: 0

The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners. We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster.
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, the Chaos device, Cityfight, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Dark Eldar, Dark Future, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2009, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.
Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy