Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75

All Posts
<
1 2 3 ... 15 16 17 ... 43 44 45
>
Forum IndexDyskusja ogólna [Warheim FS]

#226: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: Dominig , Location: Kędzierzyn/Wrocław Post Posted: Śr grud 24, 2014 12:54 PM
    ----
Czy model dostaje PD za przeżycie rozgrywki jeśli został wyłączony z akcji, ale w przeżył rzut na tabelę poważnych obrażeń ?

#227: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Śr grud 24, 2014 01:35 PM
    ----
Tak.

#228: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: pan_sarin Post Posted: Cz grud 25, 2014 04:00 AM
    ----
Obiecuje ze to moje ostatnie pytanie do nowego roku.
Jak dokladnie wyglada sytuacja zranionego modelu ktory nie zdal testu jezdziectwa a rana zadal mu cale zw?

czy sumujemy kosci zranienia z uderzenai i zranienia z upadku z konia i wybieramy najgorszy efekt czy dzieje sie to po kolei ? tj. np spadam z konia dsotaje k3 rany z ktorych najgorsza prowadzi mnie do powalenia na ziemie i moja rana automatycznie dobija nieszczesnika czy jak ?

#229: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Cz grud 25, 2014 10:44 PM
    ----
Wybierasz najgorszy efekt.

#230: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: Dominig , Location: Kędzierzyn/Wrocław Post Posted: Sb grud 27, 2014 04:02 PM
    ----
Mój akolita wylosował stygmat wywrócony na wierzch i jego Wt spadło do 3. Czy mogę podnieść mu to do 4 jeśli rzucę odpowiednie rozwinięcie, czy jego Wt maksymalne wynosi teraz 3 ?

#231: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Sb grud 27, 2014 04:24 PM
    ----
Wt 3.

#232: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: Apok , Location: Kędzierzyn - Koźle Post Posted: Sb grud 27, 2014 10:29 PM
    ----
Dominig wrote:
Mój akolita wylosował stygmat wywrócony na wierzch i jego Wt spadło do 3. Czy mogę podnieść mu to do 4 jeśli rzucę odpowiednie rozwinięcie, czy jego Wt maksymalne wynosi teraz 3 ?
A to nie jest tak że jego maksymalna charakterystyka jest determinowana przez rasę? I pomimo jakiegoś urazu który obniżył statystykę można ją później podnieść przy odpowiednim losowaniu?
Chciałem się zapytać jeszcze, co powoduje że Minotaur kosztuje 200 zk? Dopiero raczkuję w tym systemie i nie nie wiem skąd taka wysoka cena za praktycznie brak jakiś super specjalnych zdolności jak regeneracja czy coś. Siłą wytrzymałością czy atakami się nie wyróżnia na tle innych Dużych istot.

Pozdrawiam,

#233: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Sb grud 27, 2014 10:55 PM
    ----
Tak, ale trwałe obrażenia czy mutacje mogą zmienić wartość maksymalnych cech rasowych.


Minotaur tyle kosztuje bo może używać ekwipunku, zdobywa doświadczenie (a więc może zostać bohaterem) i zaczyna ze stygmatem Chaosu. Ponadto w porównaniu z Ogrem Chaosu ma większe WW, I i CP.

#234: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: Apok , Location: Kędzierzyn - Koźle Post Posted: Sb grud 27, 2014 11:59 PM
    ----
No niech będzie;) aczkolwiek zasada tępy nie za bardzo pomaga w zbieraniu tegoż doświadczenia:) a w porównaniu do np Opętanego to niczym się nie wyróżnia, chociaż ten jest główną siłą napędową kultów, a minosek jest miłym dodatkiem.
Jeszcze ostatnie pytanie, na dobranoc:) Broń naturalna nie jest zaliczana jako broń do walki wręcz prawda?

#235: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Pn grud 28, 2014 12:00 AM
    ----
Broń naturalna służy do walki wręcz. Natomiast nie jest bronią ręczną jeśli o to pytasz.

#236: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: Apok , Location: Kędzierzyn - Koźle Post Posted: Pn grud 28, 2014 06:43 AM
    ----
Chodzi mi o to czy jeśli mogę wykonywać ataki bronią naturalną, np. tratowanie centigora, czy ataki opętanego to umiejętność silny cios, która dodaje +1 do siły przy atakowaniu bronią do walki wręcz ma zastosowanie dla tych ataków?

#237: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Pn grud 28, 2014 06:52 AM
    ----
Umiejętność ma zastosowanie w połączeniu z orężem. W przypadku broni naturalnej i trafienia z uderzenia nie działa.

#238: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: [wiktor] Post Posted: Pn grud 28, 2014 02:35 PM
    ----
Mam kilka pytań związanych z machinami wojennymi.
1) Czy drużyna obsługi może strzelać z własnej broni dystansowej, jeżeli machina wojenna nie strzelała w fazie strzelania?
2) Szarża na machinę wojenną: czy szarżując na machinę postać szarżuje na całą drużynę obsługi, czy losową postać, czy wybraną?
- jeżeli na całą, to czy cała drużyna obsługi może stać i strzelać w szarżującą postać ?
3)Czy jeżeli tylko jeden członek drużyny obsługi jest związany walką, to czy machina może dalej strzelać ?
4) Jeżeli drużyna obsługi stoi za machiną w odległości 1", a szarżujący szarżuje od frontu, to czy musi dobiec co obsługi, czy do samej machiny, a wówczas drużyna "przenosi się do przodu" zgodnie z zasadą "Trzymać pozycję" ?
5) Czy model machiny może stanowić zasłonę przed strzelaniem oraz czy może uniemożliwiać szarże? (jeżeli np. szarżujący musiałby przebiec przez machinę aby dostać się do szarżowanej postaci) ?

#239: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Pn grud 29, 2014 02:23 AM
    ----
1. Tak.
2. Gracz na zwykłych zasadach wybiera kogo chce zaszarżować swoim modelem.
3. Tutaj mają zastosowanie zasady z paragrafu Utrata obsługi.
4. Postępujesz zgodnie z zasadą Trzymać pozycję.
5. Nie.

#240: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: pan_sarin Post Posted: Pn grud 29, 2014 03:47 PM
    ----
Kurde mialem juz o nic nie pytac do nowego roku, ale ta balista pokrzyzowala szyki ;D

1) To co do szarzowania na np baliste - balista stoi z przodu 5 cali od postaci A. Za balistaą stoi drużyna obsługi (B, C i D). z racji ze balista ma np 3 cale to nie doszarzuje do druzyny obslugi majac 6 cali szarzy). Czy moge wiec szarzowac baliste ? Czy musze durzyne obslugi a to sie nie udaje bo nie mam 8 cali do obslugi stojacej za balista? Czy zaszarzowanie balisty powoduje ze druzyna pojawia sie na mojej drodze i wybieram kogo szarzuje ?

2) zdolnosc / czar teleportacji pozwala się teleportować do budynkow? (jezeli tak to troche rozwala to scenariusze z ukrytymi kosztownosciami) .



Forum IndexDyskusja ogólna [Warheim FS]
<
1 2 3 ... 15 16 17 ... 43 44 45
>
Page 16 of 45