Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75

All Posts
<
1 2 3 ... 40 41 42 43 44 45
>
Forum IndexDyskusja ogólna [Warheim FS]

#601: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Sb paźdź 31, 2015 10:27 PM
    ----
Scenariusz Przydrożna świątynia.

Quote::
"Rozgrywka zostaje zakończona, gdy wszystkie relikwie reprezentowane przez znaczniki kosztowności zostaną złożone w przydrożnej świątyni lub jedna z drużyn nie zda testu rozbicia.
W przypadku gdy jedna z drużyn nie zda testu rozbicia lub wszystkie relikwie zostaną złożone w świątyni zwycięzcą zostaje gracz, który zdobył więcej znaczników kosztowności. Jeżeli obie drużyny ‘zdobyły’ tyle samo znaczników kosztowności, gra kończy się przegraną obu graczy.
Relikwie, reprezentowane przez znaczniki kosztowności, mogą zostać złożone wewnątrz świątyni w fazie ruchu w czasie wykonywania pozostałych ruchów."

Jak to rozumieć? Wystarczy, że podniósł i ma przy sobie znaczniki czy też zdeponował je w świątyni? Przydałoby się sprecyzować zapis.

#602: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Sb paźdź 31, 2015 11:08 PM
    ----
W wersji WiP jest już doprecyzowany:

Quote::
Rozgrywka zostaje zakończona, gdy relikwie reprezentowane przez znaczniki kosztowności zostaną złożone w świątyni lub jedna z drużyn nie zda testu rozbicia. Zwycięzcą zostaje gracz, który złoży w świątyni więcej znaczników kosztowności. Jeżeli obie drużyny nie złożyły w świątyni żadnego znacznika kosztowności lub złożyły tyle samo relikwii, gra kończy się przegraną obu graczy.
Relikwie, reprezentowane przez znaczniki kosztowności, mogą zostać złożone wewnątrz świątyni w fazie ruchu w czasie wykonywania pozostałych ruchów.

#603: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: krzychu88 Post Posted: Wt list 10, 2015 12:29 PM
    ----
witam!
pytanie z rana:
koszt rekrutacji błędnego rycerza (bretonnia) za model wynosi 100 zk. jednak można go wystawic jako pieszego. cena jest bez zmian?

#604: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Wt list 10, 2015 12:54 PM
    ----
Tak. Błędny Rycerz może w czasie potyczki zejść z konia i walczyć pieszo. Możesz też w czasie sekwencji po potyczce zabrać mu konia i przekazać, któremuś z bohaterów.

#605: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: krzychu88 Post Posted: Wt list 10, 2015 02:01 PM
    ----
mam rozumiec, ze w trakcie rozgrywki moze zejsc z wierzchowca w każdej chwili i napierdzielac sie pieszo? zdejmuje model z konika stawiam obok pieszy model?

#606: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Wt list 10, 2015 03:08 PM
    ----
krzychu88 wrote:
mam rozumiec, ze w trakcie rozgrywki moze zejsc z wierzchowca w każdej chwili i napierdzielac sie pieszo? zdejmuje model z konika stawiam obok pieszy model?
Tak, zgodnie z zasadami podanymi w rozdziale Kawaleria.

#607: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: krzychu88 Post Posted: Wt list 10, 2015 04:12 PM
    ----
dzięki Smile

#608: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Wt list 10, 2015 06:48 PM
    ----
QC nie myślałeś aby była ogólnie możliwość kupowania spieszonych modeli? Jeżeli kupisz spieszonego to wierzchowca musisz kupić wg kosztów i dostępności z rozdziału zwierzęta (czy jakoś tam Smile )

#609: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Wt list 10, 2015 07:00 PM
    ----
Hmm. Ale jaki jest sens kupowania pieszego kawalerzysty?
Jak ktoś chce piechura to ma do wyboru innych stronników.

#610: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: Pepe , Location: Kęty Post Posted: Śr list 11, 2015 09:52 AM
    ----
Czasami nie. Np taka bretonnia nie ma stronnika który może awansować na bohatera z wyjątkiem konnego.

#611: Re: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Śr list 11, 2015 01:02 PM
    ----
Pepe wrote:
Czasami nie. Np taka bretonnia nie ma stronnika który może awansować na bohatera z wyjątkiem konnego.
No bo to Bretonnia jest. To element jej zasad.

#612: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: Repentia.Vlk , Location: Frederheim Post Posted: Sb list 14, 2015 05:03 PM
    ----
Propozycję mam. O TUTAJ.

#613: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: krzychu88 Post Posted: Pn list 15, 2015 01:19 PM
    ----
jeżeli walczę łapaczem, to wystarczy trafic by przeciwnik został ogłuszony? nie muszę robic następnych testów na zranienie, a później testowanie pancerza/ochrony magicznej?

#614: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Pn list 15, 2015 02:47 PM
    ----
Tak.

#615: Dyskusja ogólna (pytania & odpowiedzi) 0.75 Author: krzychu88 Post Posted: Pn list 15, 2015 06:08 PM
    ----
i ostatnie pytanie na dziś, killing blow działa tylko na modele 20x20; 25x25, 50x25? czy również na 40x40 np łogry itp



Forum IndexDyskusja ogólna [Warheim FS]
<
1 2 3 ... 40 41 42 43 44 45
>
Page 41 of 45