Pytania i odpowiedzi [AoS]

All Posts

1 2 3
>
Forum IndexKostnica

#1: Pytania i odpowiedzi [AoS] Author: Staś Post Posted: Śr lip 20, 2016 01:11 PM
    ----
Pytania o zasady

#2: Re: Pytania i odpowiedzi Author: Żbik , Location: Gdańsk Post Posted: Cz lip 28, 2016 08:27 AM
    ----
Witam.

Mam pytanie jak dokładnie działa czar summoning np. demonów. Za pomocą tego czaru mogę przyzwać modele z rezerw, czy przyzywam zupełnie nowe modele. Po przeczytaniu GH wydaje mi się, że pierwsza opcja jest właściwa.

#3: Pytania i odpowiedzi Author: UxY69 , Location: Warszawa Post Posted: Cz lip 28, 2016 10:50 AM
    ----
A to przypadkiem nie zależy od zasad na których grasz? Smile Tzn gra na punkty?

#4: Pytania i odpowiedzi Author: Virgil Post Posted: Cz lip 28, 2016 12:11 PM
    ----
Jeżeli grasz na zasadach Matched Play z punktami z Handbooka to
- przyzywasz modele z rezerw, wcześniej wykupione

Jeżeli grasz na innych zasadach :
- przyzywasz nowe modele

#5: Re: Pytania i odpowiedzi Author: Żbik , Location: Gdańsk Post Posted: Pt lip 29, 2016 07:07 AM
    ----
Oczywiście gram na zasadach Matched Play. Chciałem się tylko upewnić bo wydaje mi się, że summoning strasznie dostał po tyłku. W pierwotnej formie był zbyt przegięty, ale teraz dostajemy niepewne wystawienie, które przeciwnik może zbić. Niby dostajemy dodatek w postaci triumfu. W mojej ocenie słabo mogli zrobić że max 10% wartości armii dołożyć czy coś. No nic nie ma co płakać trzeba grać Smile

#6: Pytania i odpowiedzi Author: UxY69 , Location: Warszawa Post Posted: Pt lip 29, 2016 08:19 AM
    ----
To i ja zapytam. Warscroll Plagusów Nurgla Smile

Czy zdolności rzucania save'ów się sumują? Czyli mam save na 5+ ale mam też zdolność Disgustingly Resilient czy to oznacza że przerzucam save na kolejne 5+ (w opisie nie ma informacji że to jest save więc zapewne jak jakaś broń ma napisane że nie można przeciw niej rzucać savw'ów to tutaj rzucić możemy) i dodatkowo Locus od Fecundity pozwala mi przerzucić save na których wypadła jedynka jeśli mam w siedmiu calach Plagusa Bohatera.

Podsumowując:

1. Rzucam save na 5+
2. Przerzucam wszystkie 1 które wypadły na kości (jeśli mam Plagusa Bohatera w 7 calach)
3. Patrze ile weszło Woundów
4. Rzucam Disgustingly Resilient na kolejne 5+

Tak to wygląda?

#7: Re: Pytania i odpowiedzi Author: Żbik , Location: Gdańsk Post Posted: Pt lip 29, 2016 12:15 PM
    ----
Dokładnie tak jak piszesz. Rzucasz sava jak wszedł wound to dodatkowo zbijasz go na 5+.

#8: Pytania i odpowiedzi Author: UxY69 , Location: Warszawa Post Posted: Pt lip 29, 2016 09:36 PM
    ----
Fajnie Smile Dzięki za pomoc

#9: Pytania i odpowiedzi Author: Lechu Post Posted: Śr sierp 10, 2016 06:41 PM
    ----
jak to jest z podstawkami w AoS?
Można bez problemu grać na kwadratowych?

#10: Pytania i odpowiedzi Author: Staś Post Posted: Cz sierp 11, 2016 05:59 AM
    ----
Tak, a nawet na trójkątach Wink Choć okrągłe wyglądają lepiej, ale nie ma najmniejszego problemu żeby grać na kwadratach i prostokątach

#11: Pytania i odpowiedzi Author: oNe-PoL , Location: Gdynia Post Posted: Pn sierp 14, 2016 04:52 PM
    ----
jak u was wygląda sprawa z podstawkami czy gracie tylko na okrągłe czy na kwadratach też?

#12: Re: Pytania i odpowiedzi Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Pn sierp 14, 2016 04:54 PM
    ----
Staś wrote:
Lechu wrote:
jak to jest z podstawkami w AoS?
Można bez problemu grać na kwadratowych?

Tak, a nawet na trójkątach Wink Choć okrągłe wyglądają lepiej, ale nie ma najmniejszego problemu żeby grać na kwadratach i prostokątach

oNe-PoL wrote:
jak u was wygląda sprawa z podstawkami czy gracie tylko na okrągłe czy na kwadratach też?

Odpowiedź masz post wyżej, przeczytaj chociaż ostatnią stronę wątku a później pytaj.

#13: Pytania i odpowiedzi Author: oNe-PoL , Location: Gdynia Post Posted: Pn sierp 14, 2016 05:01 PM
    ----
pytanie zadałem ogółem bo u nas można grać tylko na okrągłych i chcę wiedzieć jak w innych miastach to wygląda

ps. mierzycie do modelu czy do podstawki?

#14: Re: Pytania i odpowiedzi Author: quidamcorvus , Location: Katowice/Żory, śląskie Post Posted: Pn sierp 14, 2016 05:02 PM
    ----
oNe-PoL wrote:
pytanie zadałem ogółem bo u nas można grać tylko na okrągłych i chcę wiedzieć jak w innych miastach to wygląda
A na jakiej podstawie u was jest takie wymaganie? Bo podręcznik tego nie reguluje prawda?

#15: Pytania i odpowiedzi Author: oNe-PoL , Location: Gdynia Post Posted: Pn sierp 14, 2016 05:05 PM
    ----
jeśli by to nie miało wpływu to by dawali 2 rodzaje podstawek , a jednak dają okrągłe i u nas chłopaki mówią że ma to wpływ na rozgrywkę dlatego krzywo patrzą na figurki na kwadratach



Forum IndexKostnica

1 2 3
>
Page 1 of 3